19-10-2012 04:29 | Door ANP .

Curiosity vindt witte stukjes op MarsCuriosity vindt witte stukjes op Mars

Curiosity vindt witte stukjes op Mars

LOS ANGELES (ANP) - Marsverkenner Curiosity heeft zijn eerste hapje Mars-bodem genomen en is nu bezig die te analyseren. Er zijn kleine witte stukjes gevonden die naar alle waarschijnlijkheid afkomstig zijn van de rode planeet. Dat liet de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA donderdag weten.

Wetenschappers dachten eerst dat de stukjes afkomstig zijn van Curisoity zelf maar inmiddels duidt alles erop, dat de kleine witte stukjes afkomstig zijn van Mars. Eerder werd op een foto van de oppervlakte van de planeet iets wits ontdekt. Dat bleek later een stukje plastic te zijn van Curiosity, die de foto had gemaakt.

het laatste nieuws

 • Vrouw geëxecuteerd voor hongerdood jongen

  HUNTSVILLE (ANP/RTR) - Een vrouw die werd veroordeeld voor het laten verhongeren van een jongen van 9 is woensdag in de Amerikaanse staat Texas geëxecuteerd. Dat hebben de autoriteiten in de Verenigde Staten laten weten. De 38-jarige Lisa Ann Coleman kreeg een dodelijke injectie in de gevangenis in Huntsville.

 • 'Nederland levert F-16's in strijd tegen IS'

  DEN HAAG (ANP) - Nederland gaat F-16's leveren in de strijd tegen Islamitische Staat. Dat meldt Trouw donderdag. De krant baseert zich op bronnen dichtbij het kabinet en rond de ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie.

 • Chemotherapie Ford start binnen paar dagen

  TORONTO (ANP) - De burgemeester van de Canadese stad Toronto, Rob Ford, heeft een zeldzame en agressieve vorm van kanker. Dat liet zijn arts woensdag weten. Die voegde er aan toe dat de chemotherapie binnen een paar dagen start.

 • Kort nachtje voor Kamerleden en kabinet

  DEN HAAG (ANP) - Tweede Kamerleden, ministers, staatssecretarissen, hun ambtenaren en niet in de laatste plaats premier Mark Rutte gaan een kort nachtje tegemoet. De eerste dag van de algemene politieke beschouwingen in de Tweede Kamer eindigde in de nacht van woensdag op donderdag om 01.10 uur.

 • SGP leest in Kamerdebat voor uit Bijbel

  DEN HAAG (ANP) - De algemene beschouwingen in de Tweede Kamer begonnen woensdag met gedoe over de Koran, net na middernacht las SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij zijn collega's en alle bewindslieden voor uit de Bijbel.

 • Huis VS steunt training rebellen Syrië

  WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag ingestemd met het plan van president Barack Obama om niet-extremistische rebellen in Syrië te gaan trainen voor de strijd tegen Islamitische Staat. De Senaat moet zich er nog wel over buigen, maar verwacht wordt dat het plan ook daar wordt goedgekeurd.

 • Geen Gouden Roos voor 3FM en Eyeworks

  BERLIJN (ANP) - Nederland heeft woensdagavond geen Gouden Roos gewonnen, een belangrijke Europese prijs voor amusement op radio en televisie. De benefietactie Serious Request van 3FM en het realityprogramma Welkom bij de Kamara's van Eyeworks waren genomineerd. De prijzen in Berlijn gingen echter naar andere kandidaten.

 • 10 jaar cel voor Nederlandse in Venezuela

  CARACAS (ANP) - Een 70-jarige vrouw uit Nederland verdwijnt 10 jaar achter de tralies in Venezuela. Ze is woensdag veroordeeld voor witwassen. Toen ze werd opgepakt, had ze ruim 400.000 dollar (310.000 euro) bij zich, verstopt in een dekbed in haar bagage. Dat heeft het Openbaar Ministerie van het Zuid-Amerikaanse land gemeld.

 • Ruim 80 arrestaties rondom match Ajax

  AMSTERDAM (ANP) - Rond de wedstrijd tussen Ajax en het Franse Paris Saint-Germain zijn in totaal zeker 83 mensen opgepakt. Dat liet de politie woensdagavond weten.

 • KLM-toestel landt uit voorzorg in Ierland

  LIMERICK (ANP) - Een KLM-toestel dat vanuit Bonaire naar Amsterdam vloog, heeft woensdag uit voorzorg een landing gemaakt op Shannon Airport in Ierland. Onderweg boven de Atlantische Oceaan had het toestel motorproblemen gekregen, aldus Ierse media.

 • Pleidooi in Kamer voor meer geld Defensie

  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat 100 miljoen per jaar meer uitgeven aan Defensie. Maar de Tweede Kamer wil meer. Fractieleider Halbe Zijlstra van regeringspartij VVD pleitte voor meer geld tijdens de algemene beschouwingen dinsdag en hij bleek niet alleen te staan in zijn wens.

 • Arrestaties bij antiterreuroperatie Sydney

  SYDNEY (ANP) - De Australische politie heeft tijdens een grote antiterreuroperatie in Sydney meerdere mensen gearresteerd. In verschillende buitenwijken zijn donderdag (lokale tijd) huiszoekingen gedaan. Dat heeft de Australische politie gemeld.

 • Veel minder voedsel van VN voor Syriërs

  GENÈVE (ANP) - De Verenigde Naties moeten wegens geldgebrek de voedselrantsoenen voor 4 miljoen Syriërs met 40 procent verlagen in oktober. Dat heeft het Bureau voor de coördinatie van humanitaire zaken van de VN (Unocha) woensdag bekendgemaakt.

 • MH17-rapport in VN-Veiligheidsraad

  NEW YORK (ANP) - Het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over de ramp met vlucht MH17 boven Oekraïne wordt vrijdag besproken in de VN-Veiligheidsraad. Rusland heeft om de bijeenkomst gevraagd.

 • Franse medewerker AzG heeft ebola

  PARIJS (ANP) - Een Franse medewerkster van Artsen zonder Grenzen heeft ebola opgelopen in het Afrikaanse land Liberia. Dat heeft de hulporganisatie woensdag bekendgemaakt.

8Opmerking
19 okt 2012 11:32
avatar

planetenkaas, van de voeten van marsmannetjes misschien?

19 okt 2012 10:19
avatar
om de hoek staat te lezen:  kilroy was here.
19 okt 2012 10:01
avatar
iedere onderzoek op mars of waar dan ook in de ruimte is een verspilling van ons belasting geld...
dus als ze iets denken gevonden te hebben blazen ze het op tot iets groots....terwijl het niks voorstelt..onze oudere schijten in hun luiers...geen personeel om hun te verschonen...je moet nu zelfs betalen om de was te laten doen.......onder tussen vele miljarden de ruimte in schieten..een schande....
19 okt 2012 09:40
avatar
eindelijk!! nu weet ik waar ik mijn tic-tacs heb verloren.
avatar
Geweldig nieuw's zal ruimte HELD Kuipers zeggen.
19 okt 2012 08:17
avatar
de wereld is gered ! we gooien ons witte plastic afval nu op mars.
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?