19-10-2012 04:29 | Door ANP .

Curiosity vindt witte stukjes op MarsCuriosity vindt witte stukjes op Mars

Curiosity vindt witte stukjes op Mars

LOS ANGELES (ANP) - Marsverkenner Curiosity heeft zijn eerste hapje Mars-bodem genomen en is nu bezig die te analyseren. Er zijn kleine witte stukjes gevonden die naar alle waarschijnlijkheid afkomstig zijn van de rode planeet. Dat liet de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA donderdag weten.

Wetenschappers dachten eerst dat de stukjes afkomstig zijn van Curisoity zelf maar inmiddels duidt alles erop, dat de kleine witte stukjes afkomstig zijn van Mars. Eerder werd op een foto van de oppervlakte van de planeet iets wits ontdekt. Dat bleek later een stukje plastic te zijn van Curiosity, die de foto had gemaakt.

het laatste nieuws

 • Oud-ministers nemen het op voor Defensie

  HILVERSUM (ANP) - De uitgaven aan Defensie moeten weer omhoog. Daarvoor pleitten zaterdag oud-ministers van Defensie in het radioprogramma TROS Kamerbreed.

 • Merkel pleit voor wapenstilstand Oekraïne

  KIEV (ANP) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft in Kiev gepleit voor een ,,tweezijdige wapenstilstand'' die een einde moet maken aan het conflict in het oosten van Oekraïne. Dat zei ze na afloop van een gesprek met de Oekraïense president Petro Porosjenko zaterdag.

 • Hamas wil bij Internationaal Strafhof

  GAZA (ANP) - Het leiderschap van de Palestijnse beweging Hamas is voor aansluiting van Palestina bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Hamasleider Moussa Abu Marzouk heeft dat zaterdag op zijn Facebookpagina geschreven.

 • Honderden IS-strijders gesneuveld in Syrië

  RAQQA (ANP) - Bij hevige gevechten om een militaire luchtbasis in het oosten van Syrië zijn de afgelopen drie dagen meer dan 300 strijders van Islamitische Staat (IS) verwond of om het leven gekomen. Het Syrische leger heeft het aantal luchtaanvallen op extremisten sterk opgevoerd, zei een woordvoerder van de activistische Syrische Observatorium voor Mensenrechten zaterdag.

 • Vaten gedumpt in Emmen en Loon op Zand

  EMMEN (ANP) - In de omgeving van Emmen en Loon op Zand zijn de afgelopen dagen vaten gedumpt met daarin vermoedelijk drugsafval. In Emmen was het volgens de politie vooral in aanloop naar het weekend raak, in Loon op Zand werd zaterdagochtend een zestal vaten gevonden.

 • Ivoorkust sluit grenzen met ebolalanden

  YAMOUSSOUKRO (ANP) - Het Afrikaanse land Ivoorkust sluit zijn landgrenzen met de buurlanden Guinee en Liberia, waar het ebolavirus om zich heen grijpt. De maatregel moet voorkomen dat het dodelijke virus zich verspreidt naar Ivoorkust, liet de regering weten.

 • Ook Wijkertunnel even dicht

  BEVERWIJK (ANP) - Door een ongeluk met een caravan was zaterdagmiddag ook de Wijkertunnel (A9) in zuidelijke richting korte tijd geheel afgesloten. Door deze Noord-Hollandse tunnel gaat onder meer verkeer dat moet omrijden omdat de nabijgelegen Velsertunnel (in de snelweg A22) door een technisch probleem dicht is.

 • Boot met 170 mensen zinkt in Middellandse Zee

  TRIPOLI (ANP) - Een boot met aan boord 170 migranten op weg naar Europa is voor de kust van Libië gezonken. Dat heeft de marine van Libië bekendgemaakt. De meeste opvarenden zijn vermist.

 • Weer vliegtuig met slachtoffers naar Maleisië

  KUALA LUMPUR (ANP) - Een vliegtuig met de resten van nog twee Maleisische slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne komt zondag aan in Maleisïe. Een vliegtuig van Malaysia Airlines brengt ze van Schiphol naar de luchthaven van Kuala Lumpur. Dat meldden Maleisische media.

 • 'Vrachtwagens namen fabrieksapparatuur mee'

  KIEV (ANP) - Volgens Oekraïne hebben vrachtwagens van het Russische hulpkonvooi productieapparatuur uit Oekraïense wapenfabrieken ingeladen. Dat heeft een Oekraïense legerwoordvoerder zaterdag gezegd.

 • Rusland: noodhulp in Oekraïne afgeleverd

  MOSKOU (ANP) - De noodhulp die Rusland naar het oosten van Oekraïne heeft gestuurd, is afgeleverd. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken maakte zaterdag bekend dat het wil blijven samenwerken met het Rode Kruis voor de levering van hulpgoederen aan Oost-Oekraïne.

 • Merkel in Kiev voor overleg Oekraïnecrisis

  KIEV (ANP) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel is zaterdag aangekomen in Kiev voor gesprekken over de crisis in het oosten van dat land. Merkel zal in de Oekraïense hoofdstad praten met president Petro Porosjenko, premier Arseni Jatsenjoek en burgemeesters van een aantal steden in Oekraïne.

 • Doden Gazastrook bij luchtaanval Israël

  GAZA (ANP) - Bij luchtaanvallen van Israël op de Gazastrook zijn zaterdag zeker vijf Palestijnen om het leven gekomen. Enkele andere mensen raakten gewond, meldden hulpdiensten in de Gazastrook. Het Israëlische leger zegt twintig doelen in het Palestijnse gebied te hebben gebombardeerd.

 • Gewonden bij ongeluk Musselkanaal

  MUSSELKANAAL (ANP) - Twee mensen zijn zaterdag gewond geraakt op de N366 bij Musselkanaal (Groningen). Een 23-jarige vrouw uit die plaats kwam vermoedelijk op de verkeerde weghelft terecht. Ze botste daar met een 47-jarige automobilist in een bestelauto, ook uit Musselkanaal.

 • Bezuiniging op zorgtoeslag

  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat volgend jaar bezuinigen op de zorgtoeslag, de tegemoetkoming voor de laagste inkomens voor het geld dat ze aan zorg kwijt zijn. Dat hebben ingewijden zaterdag gezegd na berichtgeving in het AD.

8Opmerking
19 okt 2012 11:32
avatar

planetenkaas, van de voeten van marsmannetjes misschien?

19 okt 2012 10:19
avatar
om de hoek staat te lezen:  kilroy was here.
19 okt 2012 10:01
avatar
iedere onderzoek op mars of waar dan ook in de ruimte is een verspilling van ons belasting geld...
dus als ze iets denken gevonden te hebben blazen ze het op tot iets groots....terwijl het niks voorstelt..onze oudere schijten in hun luiers...geen personeel om hun te verschonen...je moet nu zelfs betalen om de was te laten doen.......onder tussen vele miljarden de ruimte in schieten..een schande....
19 okt 2012 09:40
avatar
eindelijk!! nu weet ik waar ik mijn tic-tacs heb verloren.
avatar
Geweldig nieuw's zal ruimte HELD Kuipers zeggen.
19 okt 2012 08:17
avatar
de wereld is gered ! we gooien ons witte plastic afval nu op mars.
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?