15-7-2012 20:22 | Door ANP .

Congo en Rwanda eens over vredestroepen



ADDIS ABEBA (ANP) - De Democratische Republiek Congo en Rwanda hebben ingestemd met de stationering van vredestroepen in het oosten van Congo. De militairen zullen ook langs de grens tussen beide landen patrouilleren. Dat heeft president Paul Kagame gezegd tijdens de 19e top van de Afrikaanse Unie, die zondag in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba is begonnen.

Kagame sprak zondag onder vier ogen met zijn Congolese ambtgenoot Joseph Kabila. In het oosten van Congo zijn gewapende rebellen actief, waarschijnlijk gedeserteerde militairen uit het Congolese leger. De regering in Kinshasa beschuldigt Rwanda ervan de groepen te steunen.

het laatste nieuws

 • Prabowo trekt zich terug uit verkiezingsrace

  JAKARTA (ANP) - De oud-generaal Subianto Prabowo heeft zich dinsdag teruggetrokken uit de Indonesische presidentsverkiezingen. Hij sprak van massale fraude en zal de uitslag in de rechtbank aanvechten. Dat meldde de BBC dinsdag.

 • 'OVSE vermoedt gerommel met wrakstukken'

  KIEV (ANP) - De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) vermoedt dat er wordt gerommeld met wrakstukken van het gecrashte toestel van Malaysia Airlines. De BBC meldt op basis van een OVSE-woordvoerder dat wrakstukken zijn 'veranderd' sinds de laatste keer dat ze er waren.

 • Toch Israëlische militair zoek

  TEL AVIV (ANP) - Het Israëlische leger is tijdens de aanvallen in de Gazastrook toch een man kwijtgeraakt. Het leger heeft dinsdag laten weten dat het de stoffelijke resten van lichamen van militairen die zondag bij een aanval op hun pantserwagen zijn omgekomen, heeft geïdentificeerd. Maar de zevende inzittende is nog niet gevonden.

 • Bewijs neerschieten MH17 steeds sterker

  NEW YORK (ANP) - De bewijzen dat een raket de vliegramp in Oekraïne heeft veroorzaakt stapelen zich op. Volgens The New York Times van dinsdag vertoont een wrakstuk op de rampplek duidelijk sporen van een raketinslag. De krant baseert zich op foto's van eigen fotografen en analyse door experts van die beelden.

 • Avocado-arme guacamole van AH uit de schappen

  DEN HAAG (ANP) - De guacamole met slechts 0,7 procent avocadopoeder, van het eigen merk van Albert Heijn, verdwijnt uit de schappen van de supermarkt. De Consumentenbond nomineerde de 'avocado-arme guacamole’ voor de Kletsmajoor Award, een verkiezing voor fabrikanten die volgens de bond onzin verkopen. De guacamole kreeg al bijna 6000 stemmen.

 • Neuswiel F-16 breekt bij landing

  VOLKEL (ANP) - Tijdens de landing van een F-16 op vliegbasis Volkel is dinsdagochtend het neuswiel afgebroken. Volgens de brandweer is de straaljager op de neus terechtgekomen. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

 • Speciaal Brits onderzoek dood spion Rusland

  LONDEN (ANP) - Groot-Brittannië stelt een speciaal onderzoek in naar de dood van de voormalige Russische geheim agent Aleksander Litvinenko. Litvinenko overleed in 2006 in een ziekenhuis in Londen op 43-jarige leeftijd. Hij was vergiftigd met een zeldzame radioactieve stof.

 • Timmermans krijgt lof voor VN-speech

  NEW YORK (ANP) - Indrukwekkend, krachtig, zeer persoonlijk en hartstochtelijk. In die termen is de speech ontvangen die minister Frans Timmermans hield bij de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Op sociale media krijgt de bewindsman van Buitenlandse Zaken erg veel lof en ook Nederlandse media zijn onder de indruk.

 • Belgische nabestaanden MH17 boos op regering

  BRUSSEL (ANP) - De families van de Belgische slachtoffers van de vliegramp met de MH17 voelen zich in de steek gelaten door de Belgische regering. Dat meldde de Belgische krant Het Laatste Nieuws dinsdag.

 • Oekraïne mobiliseert mannen onder de 50

  KIEV (ANP) - Oekraïne wil alle mannen tot 50 jaar die geschikt zijn voor militaire dienst mobiliseren. Het parlement stemde dinsdag in met een mobilisatiebevel van president Petro Porosjenko. Hij zegt zo de grenzen te willen verdedigen. Eerder dit jaar riep de regering al reservisten op. Maar de nieuwe order gaat verder en roept alle mannen van weerbare leeftijd op.

 • Slachtoffers Twijzel zaten óp dug-out

  LEEUWARDEN (ANP) - Tijdens het ongeluk met een dug-out in het Friese Twijzel op 21 mei zaten geen kinderen ín de dug-out, maar óp het bouwwerkje. Dat maakte het Openbaar Ministerie dinsdag bekend op basis van onderzoek van het OM.

 • Trein met lichamen vliegramp in Charkov

  CHARKOV (ANP) - De trein met lichamen van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne is dinsdagmorgen aangekomen in Charkov. Dat bevestigde het ministerie van Buitenlandse Zaken. Maar de trein met de koelwagons rijdt nog door de stad en heeft zijn uiteindelijke bestemming nog niet bereikt, aldus een woordvoerder van het ministerie.

 • 'Aanslag op gehele luchttransportsysteem'

  GENÈVE (ANP) - Vlucht MH17 van Malaysia Airlines was een duidelijk geïdentificeerd burgertoestel. Het neerschieten daarvan is een ,,afschuwelijke misdaad'' en tart alle internationale wetten en conventies. Dat heeft topman Tony Tyler van de internationale luchtvaartorganisatie IATA dinsdag gezegd in een officiële verklaring over de ramp.

 • Na crash houdt Nederland 'alle opties open'

  BRUSSEL (ANP) - Voor Nederland liggen alle opties op tafel, ook economische sancties. Sinds afgelopen donderdag is er nogal wat veranderd. Nederland wil dat de Europese Unie eensgezind en krachtig stelling neemt tegen de onrust in het oosten van Oekraïne en tegen het feit dat Rusland echt te weinig doet om afstand te nemen van de pro-Russische separatisten daar.

 • Berlijn: Europese maatregelen tegen Rusland

  BRUSSEL (ANP) - Europa komt met strengere maatregelen tegen Rusland omdat Moskou zich in de Oekraïense crisis niet aan de afspraken heeft gehouden. Dat zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier dinsdag in Brussel voorafgaand aan overleg met zijn Europese collega's.