15-7-2012 20:22 | Door ANP .

Congo en Rwanda eens over vredestroepenADDIS ABEBA (ANP) - De Democratische Republiek Congo en Rwanda hebben ingestemd met de stationering van vredestroepen in het oosten van Congo. De militairen zullen ook langs de grens tussen beide landen patrouilleren. Dat heeft president Paul Kagame gezegd tijdens de 19e top van de Afrikaanse Unie, die zondag in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba is begonnen.

Kagame sprak zondag onder vier ogen met zijn Congolese ambtgenoot Joseph Kabila. In het oosten van Congo zijn gewapende rebellen actief, waarschijnlijk gedeserteerde militairen uit het Congolese leger. De regering in Kinshasa beschuldigt Rwanda ervan de groepen te steunen.

het laatste nieuws

 • Meeste Schotten voor unie in jongste peiling

  EDINBURGH (ANP) - In de jongste opiniepeiling over de vraag of Schotland onafhankelijk moet worden zegt 52 procent 'nee' en 48 procent 'ja'. Maar deze percentages laten de 14 procent van de ondervraagden die geen mening opgaven, buiten beschouwing.

 • A58 weer open na kettingbotsingen

  HEINKENSZAND (ANP) - De snelweg A58 is weer open. Na drie kettingbotsingen was de weg door Zeeland vrijwel de hele dinsdag afgesloten, maar rond 22.15 's avonds kon het verkeer weer over alle rijbanen. Dat meldde de ANWB.

 • Proef met mogelijk ebola-vaccin gaat goed

  WASHINGTON (ANP) - Een Amerikaanse proef die mogelijk leidt tot een vaccin tegen ebola verloopt tot dusverre goed. Sinds 2 september zijn 10 vrijwilligers met een stof van de firma GlaxoSmithKline ingeënt, zei een van de betrokken medici, Anthony Fauci, dinsdag in Washington tegen een senaatscommissie. In de komende dagen krijgen nog 10 vrijwilligers de stof toegediend.

 • 'Tijd nog niet rijp voor uitfans klassieker'

  AMSTERDAM (ANP) - Volgens de gemeente Amsterdam is de tijd nog niet rijp voor uitsupporters bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan besloot samen met zijn Rotterdamse collega Ahmed Aboutaleb om voorlopig geen uitsupporters toe te laten bij de klassieker.

 • Eerste granaat op Israël sinds bestand

  TEL AVIV (ANP) - Vanuit de Palestijnse Gazastrook is voor het eerst sinds het bestand van eind augustus een mortiergranaat afgevuurd op Israël. Dat heeft het Israëlische leger dinsdag gemeld.

 • 28 gewonden door kettingbotsingen A58

  HEINKENSZAND (ANP) - In totaal 28 mensen zijn gewond geraakt door de kettingbotsingen op de A58 in Zeeland. Dat meldde de Veiligheidsregio dinsdagavond. Eerder werd nog gesproken van 26 gewonden, waarvan een iemand zwaargewond was.

 • VN: akkoord over wederopbouw Gaza met Israël

  NEW YORK (ANP) - De VN, Israël en de Palestijnen hebben afspraken gemaakt over het begin van de wederopbouw van de door Israël gebombardeerde Gazastrook. De Verenigde Naties zullen toezicht houden dat de bouwmaterialen alleen voor civiele doelen worden gebruikt. Dat heeft de Nederlandse VN-gezant Robert Serry dinsdag gezegd,

 • Dijsselbloem: 3 tot 5 miljard euro vrijmaken

  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil zodra het maar enigszins mogelijk is 3 tot 5 miljard euro vrijmaken om de eerste stappen te kunnen zetten in een hervorming van ons belastingstelsel. Dat moet met voorrang gebeuren, maar er zal niet extra voor bezuinigd worden, zei minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën dinsdag in een toelichting op zijn miljoenennota.

 • 'Grondtroepen tegen IS niet uitgesloten'

  WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse generaal Martin Dempsey sluit niet uit dat de Verenigde Staten alsnog grondtroepen zullen inzetten tegen Islamitische Staat (IS). Momenteel is dat niet nodig, volgens de hoogste militair van de VS. Maar als de strategie van hulp aan het Iraakse leger met luchtaanvallen en inlichtingen niet werkt, dan zal Dempsey president Barack Obama aanraden om grondsoldaten te sturen.

 • KNMI: ook komende dagen kans op dichte mist

  DE BILT (ANP) - Ook de komende dagen moeten weggebruikers rekening houden met dichte mist. Daarvoor waarschuwt Cees Molenaars van het KNMI dinsdagmiddag.

 • Nibud: niet-werkenden leveren in

  DEN HAAG (ANP) - Bijstandsgerechtigden, werklozen en gepensioneerden gaan er volgend jaar bijna allemaal in koopkracht op achteruit. Dat heeft het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) berekend op basis van de miljoenennota.

 • Miljard nodig voor bestrijding ebola

  GENÈVE (ANP) - Voor de bestrijding van het ebolavirus in West-Afrika is een miljard dollar (bijna 773 miljoen euro) nodig. Dat heeft 'ebola-coördinator' David Nabarro van de Verenigde Naties dinsdag gezegd.

 • Duizenden vluchten van Golanhoogten

  DAMASCUS (ANP) - Tienduizenden gezinnen ontvluchten de Golanhoogten in Syrië als gevolg van aanhoudende gevechten tussen regeringstroepen en rebellen. Het Rode Kruis meldde dinsdag vanuit Damascus dat daar al circa 50.000 mensen een heenkomen hebben gezocht. Ze komen uit de streek van Quneitra op de Golan in het uiterste zuidwesten van het land.

 • Wiebes: hervorming bij kinderopvang

  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil instellingen in de kinderopvang rechtstreeks gaan bekostigen. Het aantal ontvangers van een kinderopvangtoeslag zou daarmee dalen met 99 procent.

 • Koning krijgt iets hogere uitkering

  DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander krijgt volgend jaar een uitkering van 823.000 euro. Dat is 6000 euro meer dan dit jaar. Dat blijkt dinsdag uit de begroting van 'De Koning', die is opgenomen in de miljoenennota.