15-7-2012 20:22 | Door ANP .

Congo en Rwanda eens over vredestroepenADDIS ABEBA (ANP) - De Democratische Republiek Congo en Rwanda hebben ingestemd met de stationering van vredestroepen in het oosten van Congo. De militairen zullen ook langs de grens tussen beide landen patrouilleren. Dat heeft president Paul Kagame gezegd tijdens de 19e top van de Afrikaanse Unie, die zondag in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba is begonnen.

Kagame sprak zondag onder vier ogen met zijn Congolese ambtgenoot Joseph Kabila. In het oosten van Congo zijn gewapende rebellen actief, waarschijnlijk gedeserteerde militairen uit het Congolese leger. De regering in Kinshasa beschuldigt Rwanda ervan de groepen te steunen.

het laatste nieuws

 • Verstekeling overleeft in ruim landingsgestel

  MAUI (ANP/RTR) - Een Amerikaanse tiener heeft verstopt in het ruim van het landingsgestel van een vliegtuig de vlucht van Californië naar Hawaï gemaakt. De jongen overleefde op miraculeuze wijze maar kon niet lang genieten van zijn trip; hij werd ingerekend op het vliegveld van Maui toen hij tussen de vliegtuigen struinde.

 • Natuurbrand vergt nog wat nabluswerk

  EDE (ANP) - De natuurbrand die zondag ruim 500 hectare hei en bos in de as legde op de Hoge Veluwe, is in de nacht van zondag op maandag niet opnieuw opgelaaid. Er zijn nog een paar plaatsen die vragen om nabluswerk, maar het gevaar is definitief geweken, aldus een woordvoerster van de brandweer.

 • 10.000 antennes erbij in 6 jaar tijd

  DEN HAAG (ANP) - In Nederland staan momenteel bijna 30.000 antennes geregistreerd voor bijvoorbeeld mobiele telefonie en andere netwerken. Dat zijn er bijna 10.000 meer dan in 2008, blijkt uit gegevens van het Antennebureau, een overheidsinstantie die zich bezighoudt met antennes en gezondheid.

 • Rondvaart en huldiging voor voetballers PEC

  ZWOLLE (ANP) - Het feest voor de voetballers, begeleiding en supporters van PEC Zwolle gaat maandag verder. Een dag na de sensationele zege van 5-1 in de finale van de KNVB-beker op Ajax volgt eerst een rondvaart en daarna een huldiging.

 • Birmese activist Win Tin 85 overleden

  RANGOON (ANP) - De Birmese activist en journalist Win Tin is maandag op 85-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn partij, de National League for Democracy (NLD), bekendgemaakt.

 • 'Gedrag kapitein veerboot gelijk aan moord'

  SEOUL (ANP) - Het gedrag van de kapitein en enkele bemanningsleden van de gezonken veerboot in Zuid-Korea staat ,,gelijk aan moord". Dat heeft de Zuid-Koreaanse president Park Geun-Hye maandag gezegd, meldden verschillende media.

 • Doden door gasexplosie in kolenmijn China

  PEKING (ANP) - Bij een gasexplosie in een kolenmijn in het zuidwesten van China zijn maandagochtend (lokale tijd) 13 mensen omgekomen. Dat meldden lokale media.

 • Veel animo Boston ondanks aanslag vorig jaar

  BOSTON (ANP) - Ondanks de bloedige aanslagen bij de marathon van Boston van vorig jaar verschijnt maandag bijna een recordaantal renners aan de start. De stad verwacht maandag ruim 36.000 hardlopers en honderdduizenden toeschouwers. Ook ruim 50 Nederlanders zullen op tweede paasdag hun opwachting maken.

 • Biden reist af naar Oekraïne

  WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse vicepresident Joe Biden gaat maandag naar Oekraïne om gesprekken te voeren met onder meer president Oleksandr Toertsjinov en premier Arseni Jatsenjoek. Dat heeft het Witte Huis zondag (lokale tijd) bekendgemaakt.

 • Dodental scheepsramp Zuid-Korea loopt op

  SEOUL (ANP) - Het dodental van de scheepsramp in Zuid-Korea is opgelopen tot 64. Dat heeft de Zuid-Koreaanse kustwacht maandag bekendgemaakt.

 • Supporters verwelkomen spelers PEC Zwolle

  ZWOLLE (ANP) - Een grote groep supporters heeft maandagnacht rond 01.00 uur de spelers van PEC Zwolle verwelkomd bij het stadion van de kersverse bekerwinnaar. Enkele duizenden fans zagen hoe de bus met daarin de spelers en staf van de eredivisionist aankwam vanuit Rotterdam. Ook in het stadion werd de bekerwinnaar toegejuicht.

 • Peuter schiet broertje dood in de VS

  LOGAN (ANP) - Een 3-jarige meisje heeft vrijdagavond haar 2-jarige broertje per ongeluk dood geschoten met een geweer in de Amerikaanse staat Utah. De jongen werd thuis geraakt in zijn maag. Hij overleed in het ziekenhuis.

 • Tientallen arrestaties rond bekerfinale

  ROTTERDAM (ANP) - In en rond stadion De Kuip in Rotterdam zijn zondag bij de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax 33 mensen gearresteerd. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

 • Doden bij crash vliegtuigje Finland

  HELSINKI (ANP) - Zeker acht mensen zijn zondag om het leven gekomen toen een vliegtuigje neerstortte in het zuidwesten van Finland. In het toestel zouden 11 amateurparachutespringers aan boord zijn geweest.

 • Vliegtuig Malaysia Airlines landt veilig

  KUALA LUMPUR (ANP) - Een vliegtuig van Malaysia Airlines met 166 mensen aan boord is zondag in problemen geraakt. De Boeing 737 had vermoedelijk een defect aan het landingsgestel en moest na het opstijgen terugkeren naar de luchthaven van Kuala Lumpur voor een noodlanding. Malaysia Airlines maakte even later bekend dat het toestel veilig was geland.