10-7-2012 00:25 | Door ANP .

Chavez 'helemaal vrij van kanker'Chavez 'helemaal vrij van kanker'

Chavez 'helemaal vrij van kanker'

CARACAS (ANP) - President Hugo Chavez van Venezuela zegt dat hij geheel genezen is van kanker. ,,Vrij, vrij, helemaal vrij'', antwoordde hij maandag toen journalisten hem vroegen of hij helemaal van de ziekte af was.

Chavez onderging de afgelopen tijd meerdere behandelingen in het bevriende Cuba. Zijn zwakke gezondheid leidde tot speculaties over de vraag of hij nog wel in staat is om het land te leiden. Chavez zelf heeft daar geen enkele twijfel over: hij doet over drie maanden mee aan de presidentsverkiezingen en hoopt op nog een termijn van zes jaar als president.

Bij Chavez werd in 2011 kanker geconstateerd. Aan het einde van dat jaar verklaarde hij zichzelf ook al eens helemaal gezond. De ziekte keerde een paar maanden later echter terug.

het laatste nieuws

 • Banken blokkeren pasjes slachtoffers MH17

  AMSTERDAM (ANP) - De betaalpassen en creditcards van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne zullen preventief door de Nederlandse banken worden geblokkeerd. Dat moet voorkomen dat de passen door rovers kunnen worden misbruikt, liet de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) dinsdag in een verklaring weten.

 • Doden China en Vietnam door tyfoon Rammasun

  PEKING (ANP) - Net als eerder in de Filipijnen heeft wervelstorm Rammasun dood en verderf gezaaid in het zuidoosten van China en het noorden van Vietnam. Door de enorm harde wind, overstromingen en aardverschuivingen kwamen zeker 73 mensen om, onder wie veel kinderen. In de Filipijnen verloren eerder ongeveer 100 mensen het leven.

 • 'Zwarte dozen naar Verenigd Koninkrijk'

  BRUSSEL (ANP) - De zwarte dozen van het rampvliegtuig in Oekraïne worden naar het Verenigd Koninkrijk gebracht voor analyse. Dat heeft het belgische persbureau Belga dinsdag gemeld. Het persbureu meldt dat een Belgisch legervliegtuig de zwarte dozen zal overbrengen.

 • 'We hebben net fascisten neergeschoten'

  TOREZ (ANP) - ,,We hebben een enorme knal in de hemel gehoord. Ze hebben tegen ons gezegd: we hebben net een vliegtuig van de fascisten in Kiev geraakt.'' Dit zegt een lid van de pro-Russische militie Oplot dinsdag in de Italiaanse krant Corriere della Sera. De 31-jarige man uit Torez wil niet met zijn naam in de krant.

 • Turkije laat politiemensen oppakken

  ISTANBUL (ANP) - De Turkse autoriteiten hebben tientallen politiemensen laten arresteren die verdacht worden van het bespioneren en afluisteren van premier Recep Tayyip Erdogan en zijn vertrouwelingen. Dat heeft de Turkse justitie dinsdag verklaard.

 • Zwarte dozen gaan naar onderzoeksteam

  DEN HAAG (ANP) - De zwarte dozen van het vliegtuig van Malaysia Airlines worden overgedragen aan het internationale onderzoeksteam dat onder leiding van Nederland bekijkt wat de oorzaak is van de ramp. Dat meldde een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie dinsdag.

 • 'OVSE vermoedt gerommel met wrakstukken'

  KIEV (ANP) - De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) vermoedt dat er wordt gerommeld met wrakstukken van het gecrashte toestel van Malaysia Airlines. De BBC meldt op basis van een OVSE-woordvoerder dat wrakstukken zijn 'veranderd' sinds de laatste keer dat de OVSE'ers op de plaats van de crash waren. In grote stukken is gesneden, zei de Canadees Michael Bociurkiw.

 • Poetin: Rusland moet zich wapenen tegen NAVO

  MOSKOU (ANP) - Rusland moet zich wapenen tegen de opmars van de NAVO bij zijn grenzen. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin dinsdag verklaard tijdens een zitting van de nationale veiligheidsraad.

 • Onderminister Riabkov op ambassade in Moskou

  MOSKOU (ANP) - De Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergej Riabkov heeft dinsdag op de Nederlandse ambassade in Moskou het condoleanceregister voor de slachtoffers van vlucht MH17 ondertekend. Dat meldde het Russische persbureau Interfax dinsdag.

 • Onderzoeksraad nog niet op locatie crash

  DEN HAAG (ANP) - De leden van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) zijn nog steeds niet op de plek geweest waar vlucht MH17 is neergestort. Volgens een woordvoerster van de raad is nog niet duidelijk wanneer ze daar wel in actie kunnen komen.

 • VN: kinderen het zwaarst getroffen in Gaza

  GENÈVE (ANP) - Burgers, vooral kinderen, worden het zwaarst getroffen door de Israëlische aanvallen op de Gazastrook. Dit hebben de Verenigde Naties dinsdag beklemtoond. ,,Er is letterlijk geen enkele veilige plek voor burgers''', zei Jens Laerke van het hulpcoördinatiebureau van de VN (OCHA) in Genève. Zeker één op de drie burgerslachtoffers is jonger dan 18 jaar, aldus Unicef-medewerkster Juliette Touma.

 • Onduidelijk hoeveel lichamen in trein Charkov

  DEN HAAG (ANP) - Mogelijk zijn niet alle lichamen van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne in de trein terechtgekomen die dinsdagochtend in Charkov aankwam. Mogelijk zijn er nog menselijke resten achtergebleven op de plek waar de Boeing van Malaysia Airlines donderdag neerstortte. Dat bleek dinsdag bij een persbriefing van premier Rutte.

 • Bijna 20 doden door strijd Oekraïne

  KIEV (ANP) - Bij de strijd met pro-Russische separatisten zijn het afgelopen etmaal zeker 13 militairen van het Oekraïense regeringsleger omgekomen. Dit heeft een defensiewoordvoerder dinsdagmiddag in Kiev laten weten. In de opstandige stad Loehansk zijn ondertussen zeker 5 burgers om het leven gekomen, aldus het gemeentebestuur. De stad ligt onder zwaar artillerievuur. Kiev probeert het centrale gezag te herstellen in het afvallige oosten van het land.

 • Jokowi wint presidentsverkiezingen Indonesië

  JAKARTA (ANP) - Joko 'Jokowi’ Widodo heeft dinsdag de Indonesische presidentsverkiezingen gewonnen. Dat maakte de Indonesische kiescommissie bekend.

 • OM: geen cassatie zaak Anneke van der Stap

  DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat de veroordeling van Ron P. tot 4,5 jaar cel voor doodslag op de Rijswijkse studente Anneke van der Stap niet aanvechten bij de Hoge Raad. Na het bestuderen van de uitspraak die het gerechtshof in Den Haag vorige week dinsdag deed, ziet het OM onvoldoende aanknopingspunten voor een kansrijke cassatie.

2Opmerking
10 jul 2012 13:32
avatar
gefeliciteerd!
kijk de docu 'This revolution will not be televised'  op youtube  en zie oe multinationals een coupe op zijn land probeerden te plegen,  maar het volk heet hem terug gehaald !!! hem terug geeist van de multinationals.
ik vind het super dat hij dit overleeft heeft...er is kans nl dat hij net als ARAFAT opzettelijk ziek gemaakt is....Chavez is als enige die zijn goud voorraad terug heeft gehaald uit de UK.   wij domme schreeuwlelijke hollanders kunnen namelijk fluiten naar onze goud voorraad....net als duitsland, zwitserland, frnkarijk krijgen wij ons goud niet terug van amerika......Chavez weet hoe de wereld werkt....  gefeliciteerd CHAVEZ !!!! enne @john met zijn enge adelaars symbool(zelfde symbool als die van ceasar/napoleon/hitler/duitse adelaar en de amerikaanse adelaar  1 en al dezelfde familie >> maar dat zal john wel niet weten....en geeft met zijn rare opmerking te kennen dat 'geluk ' dubieus is.....of gewoon weten wat je doet...dat John gelooft dat kanker dodeljke zikete is >>kijk even de documentaire 'cancer is serious business'  ,  denk dat je dan wel heel anders tegen de ziekte aankijkt....)

10 jul 2012 11:21
avatar
Zijn altijd dezelfde die alle geluk van de wereld  '  krijgen  '  !!!
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?