11-7-2014 08:38 | Door ANP ANP

Raketten vanuit Libanon op IsraëlBEIRUT/JERUZALEM (ANP) - Israël wordt niet alleen vanuit de Gazastrook beschoten. Ook vanuit Libanon is vrijdag een raket afgevuurd en neergekomen bij een boerderijgemeenschap in het noorden van Israël. Daarbij is niemand gewond geraakt. Volgens een legerwoordvoerder landde het projectiel in de buurt van de kibboets Kfar Yuval. Die ligt buiten het bereik van de raketten die Hamas met grote regelmaat afvuurt vanuit de Gazastrook.

Volgens het Libanese nationale persbureau NNA zijn er vrijdagochtend twee raketten vanuit het zuiden van Libanon afgevuurd op Israël. Onduidelijk is wie daarvoor verantwoordelijk is, maar het lijkt erop alsof ze zijn afgevuurd vanuit de regio Hasbaya in de richting van door Israël bezette gebieden. Een derde raket weigerde dienst.

Israëlische artillerie heeft het vuur beantwoord. Het Israëlische leger houdt de Libanese regering verantwoordelijk, tekende CNN op uit de mond van een woordvoerder. De Israëlische granaten kwamen neer even buiten Kfarshouba, aldus NNA.

Raketten vanuit Libanon op IsraëlBEIRUT/JERUZALEM (ANP) - Israël wordt niet alleen vanuit de Gazastrook beschoten. Ook vanuit Libanon is vrijdag een raket afgevuurd en neergekomen bij een boerderijgemeenschap in het noorden van Israël. Daarbij is niemand gewond geraakt. Volgens een legerwoordvoerder landde het projectiel in de buurt van de kibboets Kfar Yuval. Die ligt buiten het bereik van de raketten die Hamas met grote regelmaat afvuurt vanuit de Gazastrook.ANPANP2014-07-11T07:12:502014-07-11T08:38:28BEIRUT/JERUZALEM (ANP) - Israël wordt niet alleen vanuit de Gazastrook beschoten. Ook vanuit Libanon is vrijdag een raket afgevuurd en neergekomen bij een boerderijgemeenschap in het noorden van Israël. Daarbij is niemand gewond geraakt. Volgens een legerwoordvoerder landde het projectiel in de buurt van de kibboets Kfar Yuval. Die ligt buiten het bereik van de raketten die Hamas met grote regelmaat afvuurt vanuit de Gazastrook.Volgens het Libanese nationale persbureau NNA zijn er vrijdagochtend twee raketten vanuit het zuiden van Libanon afgevuurd op Israël. Onduidelijk is wie daarvoor verantwoordelijk is, maar het lijkt erop alsof ze zijn afgevuurd vanuit de regio Hasbaya in de richting van door Israël bezette gebieden. Een derde raket weigerde dienst.Israëlische artillerie heeft het vuur beantwoord. Het Israëlische leger houdt de Libanese regering verantwoordelijk, tekende CNN op uit de mond van een woordvoerder. De Israëlische granaten kwamen neer even buiten Kfarshouba, aldus NNA.
Safari

Populair op Facebook