18-4-2013 07:01 | Door ANP ANP

Doden en gewonden bij explosie frabriek VSWEST (ANP) - Bij een explosie in een kunstmestfabriek in West nabij Waco in de Amerikaanse staat Texas zijn in de nacht van woensdag op donderdag minstens twee mensen omgekomen en honderden mensen gewond geraakt. Dat hebben de lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lokale media spreken zelfs van 'tientallen doden', maar van officiële kant is dat nog niet bevestigd. ,,Het was alsof er een nucleaire bom afging", zei burgemeester Tommy Muska volgens nieuwszender CNN. ,,Er zijn een heleboel mensen gewond. En er zijn een heleboel mensen die hier morgen niet meer zullen zijn", aldus Muska, die geen exacte getallen van de gewonden en overledenen kon geven.

Vermoedelijk is een brand de oorzaak van de explosie. Zeker 80 huizen in de omgeving van de fabriek zijn verwoest.

Ook een nabijgelegen verpleeghuis is ingestort, net als veel andere gebouwen in de buurt, en er wordt verondersteld dat er mensen vast zijn komen te zitten onder het puin. Mensen in de omgeving worden opgeroepen hun huizen te verlaten.

Doden en gewonden bij explosie frabriek VSBij een explosie in een kunstmestfabriek in West nabij Waco in de Amerikaanse staat Texas zijn in de nacht van woensdag op donderdag minstens twee mensen omgekomen en honderden mensen gewond geraakt.ANPANP2013-04-18T05:29:112013-04-18T07:01:43WEST (ANP) - Bij een explosie in een kunstmestfabriek in West nabij Waco in de Amerikaanse staat Texas zijn in de nacht van woensdag op donderdag minstens twee mensen omgekomen en honderden mensen gewond geraakt. Dat hebben de lokale autoriteiten bekendgemaakt.Lokale media spreken zelfs van 'tientallen doden', maar van officiële kant is dat nog niet bevestigd. ,,Het was alsof er een nucleaire bom afging", zei burgemeester Tommy Muska volgens nieuwszender CNN. ,,Er zijn een heleboel mensen gewond. En er zijn een heleboel mensen die hier morgen niet meer zullen zijn", aldus Muska, die geen exacte getallen van de gewonden en overledenen kon geven.Vermoedelijk is een brand de oorzaak van de explosie. Zeker 80 huizen in de omgeving van de fabriek zijn verwoest.Ook een nabijgelegen verpleeghuis is ingestort, net als veel andere gebouwen in de buurt, en er wordt verondersteld dat er mensen vast zijn komen te zitten onder het puin. Mensen in de omgeving worden opgeroepen hun huizen te verlaten.
2Opmerking
18 apr 2013 09:37
avatar
De ingredienten voor de fabricage van kunstmest zijn uiterst explosief in bepaalde samenstellingen,de leiding van deze fabriek,kan aansprakelijk gesteld worden,voor het nalaten van voldoende beveiligingsmaatregelen...!!
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?
Safari

Populair op Facebook