05-7-2012 10:42 | Door ANP .

Britse politie pakt terrorismeverdachtenLONDEN (ANP) - De Britse politie heeft zes mensen opgepakt in Londen die ervan worden verdacht dat ze terroristische aanslagen aan het voorbereiden waren. Dat heeft de politie in de Britse hoofdstad donderdag laten weten.

Het gaat om vijf mannen tussen 18 en 29 jaar en een vrouw van 30. Over het doel van de aanslagen is niets bekendgemaakt. Volgens de politie hebben de arrestaties niets te maken met de Olympische Spelen, die op 27 juli in de Britse hoofdstad beginnen.

het laatste nieuws

 • Nederlandse experts naar rampplek

  KIEV (ANP) - Nederlandse en Australische experts van het repatriëringsteam zijn op weg naar de plek waar vlucht MH17 in Oekraïne is neergestort. Dat heeft een woordvoerster van het hoofd van het team vrijdagochtend bekendgemaakt.

 • Bokshandschoenen Ali leveren tonnen op

  DALLAS (ANP) - De bokshandschoenen die Muhammad Ali in 1971 droeg tijdens het Duel van de Eeuw, hebben donderdag ruim 388.000 dollar (bijna 290.000 euro) opgeleverd op een veiling. Dat maakte het Amerikaanse veilingshuis Heritage bekend.

 • Israëlische militairen gedood bij Gazastrook

  TEL AVIV (ANP/DPA) - Zeker vijf Israëlische militairen zijn donderdag gedood bij de grens met de Gazastrook. De soldaten werden beschoten met mortieren, liet het Israëlische leger vrijdagochtend weten.

 • Zeilen weer gehesen tijdens de Sneekweek

  SNEEK (ANP) - Zeilliefhebbers kunnen vanaf vrijdag weer terecht in het Friese Sneek. Daar start vrijdagavond de 79e editie van de jaarlijkse Sneekweek. Na de opening op het stadhuis is er die avond een vlootschouw door de grachten. Die wordt afgenomen door de commissaris van de Koning in Friesland, John Jorritsma.

 • Ter dood veroordeelde Sudanese in VS

  WASHINGTON (ANP/RTR) - De Sudanese vrouw die ter dood werd veroordeeld omdat zij haar christelijk geloof niet wilde afzweren, is aangekomen in de Verenigde Staten. Mariam Yahya Ibrahim Ishaq arriveerde donderdag (lokale tijd) op de luchthaven van Philadelphia, waar ze werd ontvangen door burgemeester Michael Nutter.

 • 'VS en Israël niet aan tafel met Hamas'
 • Moskeeën: joden in Nederland zijn broeders

  AMSTERDAM (ANP) - Moskeeën in Nederland gaan in preken oproepen tot tolerantie. Dat maakten de Raad van Moskeeën en de Unie van Marokkaanse Moskeeën Nederland bekend in de nacht van donderdag op vrijdag. De organisaties maken zich zorgen over het groeiend aantal racistische geweldsincidenten en uitingen van haat richting joden en moslims.

 • Ebola kost Seychellen plek in voetbaltoernooi
 • Europese sancties tegen Rusland gaan in
 • Burgemeester Bloemendaal overleeft rel

  BLOEMENDAAL (ANP) - Burgemeester Ruud Nederveen van Bloemendaal kan op zijn post blijven. De VVD-burgemeester overleefde donderdagavond een spoeddebat met de gemeenteraad, die hem ter verantwoording had geroepen na een uitzending van EenVandaag afgelopen maandag. Nederveen werd daarin beticht van intimidatie, het monddood maken van de lokale pers en oplichting.

 • Akkoord over tijdelijk bestand in Gaza

  WASHINGTON (ANP) - Israël en de Palestijnen zijn het eens geworden over een tijdelijk en onvoorwaardelijk bestand in de Gazastrook. Het bestand gaat vrijdagochtend vroeg (Nederlandse tijd) in en moet zeker 3 dagen gaan duren, aldus de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en topman Ban Ki-moon van de Verenigde Naties donderdagavond in een gezamenlijke verklaring.

 • Doden en gewonden door explosies in Taiwan

  TAIPEI (ANP) - Door een reeks gasexplosies in de Taiwanese stad Kaohsiung zijn donderdag zeker 15 mensen omgekomen en 228 gewonden gevallen. Dat hebben de Taiwanese hulpdiensten laten weten.

 • Besluit over voorarrest in moordzaak-Wiels

  WILLEMSTAD (ANP) - Op Curaçao neemt de rechter-commissaris vrijdagochtend (lokale tijd) een besluit over de detentie van ex-minister George Jamaloodin en diens broer, gokbaas Robbie dos Santos. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bekendgemaakt.

 • VS lezen Israël de les over beschieten school

  WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering vindt de Israëlische aanval op een school in de Gazastrook, waar burgers met steun van de Verenigde Naties bescherming hadden gezocht, ,,volstrekt onacceptabel en volstrekt onverdedigbaar''. Een woordvoerder van het Witte Huis zei donderdag dat Israël veel meer moet doen om onschuldige burgers te beschermen.

 • Stille tocht voor slachtoffers vliegramp

  MAASTRICHT (ANP) - Ruim 500 mensen hebben donderdagavond in Maastricht meegelopen met een stille tocht ter herdenking aan de slachtoffers van de crash met het toestel van Malaysia Airlines. Twee weken geleden werd het neergeschoten boven Oekraïne.