05-7-2012 10:42 | Door ANP .

Britse politie pakt terrorismeverdachtenLONDEN (ANP) - De Britse politie heeft zes mensen opgepakt in Londen die ervan worden verdacht dat ze terroristische aanslagen aan het voorbereiden waren. Dat heeft de politie in de Britse hoofdstad donderdag laten weten.

Het gaat om vijf mannen tussen 18 en 29 jaar en een vrouw van 30. Over het doel van de aanslagen is niets bekendgemaakt. Volgens de politie hebben de arrestaties niets te maken met de Olympische Spelen, die op 27 juli in de Britse hoofdstad beginnen.

het laatste nieuws

 • Akkoord in Gèneve over conflict Oekraïne

  GENÈVE (ANP) - Het topoverleg in Genève over Oekraïne heeft donderdag een gezamenlijke verklaring opgeleverd. Daarin staat dat alle partijen in het conflict moeten afzien van iedere vorm van geweld, intimidatie en provocatie. Dat moet leiden tot de-escalatie van de spanningen. Rusland, de Verenigde Staten, Oekraïne en de Europese Unie zijn dat na urenlang beraad overeengekomen.

 • 'Onschuldige' Berlusconi blij met taakstraf

  ROME (ANP) - De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi verheugt zich naar eigen zeggen op zijn taakstraf in een bejaardentehuis. ,,De rechter heeft mij verplicht om een deel van mijn tijd te besteden aan mensen die hulpbehoevend zijn. Ik ben hier eigenlijk wel blij mee'', liet de voor belastingfraude veroordeelde Berlusconi weten.

 • AMSTERDAM (ANP) - Alexandra van Huffelen is donderdag benoemd tot directeur van het GVB. Dat maakte het Amsterdamse openbaarvervoerbedrijf donderdag bekend.

 • Oekraïne wil onderzoek Strafhof naar misdaden

  DEN HAAG (ANP) - Oekraïne vraagt het Internationaal Strafhof (ICC) om mogelijke oorlogsmisdaden of misdaden tegen de mensheid onder het bewind van de verdreven president Viktor Janoekovitsj te onderzoeken. Een Oekraïense delegatie heeft de nodige papieren donderdag in Den Haag afgegeven bij ICC-griffier Herman von Hebel, aldus het Strafhof.

 • Landelijke staking mbo op 15 mei

  AMSTERDAM (ANP) - Op 15 mei leggen docenten en ander personeel in het mbo in het hele land het werk neer. Dat liet een woordvoerder van CNV Onderwijs donderdag weten. Er zullen acties plaatsvinden in Amsterdam, maar over de locaties en de sprekers wordt nog gepraat.

 • 'IJzeren gordijn' Cyprus open voor kerkdienst

  FAMAGUSTA (ANP) - In Cyprus gaat vrijdag een soort 'ijzeren gordijn' dat het Turkse en Griekse deel al decennia scheidt, open voor een kerkdienst. Grieks-Cyprioten kunnen dan voor het eerst sinds de jaren 50 op Goede Vrijdag naar de Sint Joriskerk in de oude stad van Famagusta. Zowel Grieks- als Turks-Cyprioten zien in de dienst een belangrijk teken van toenadering tussen hen.

 • Sail Amsterdam in nieuw jasje

  AMSTERDAM (ANP) - De 9e editie van Sail Amsterdam moet voor een nog breder publiek toegankelijk worden. Het nautische evenement, dat van 19 tot en met 23 augustus 2015 plaatsvindt, krijgt een nieuwe opzet, maakte de organisatie donderdag bekend.

 • Corporatie weigert Sytze van der V. huis

  ZEIST (ANP) - Woningcorporatie Seyster Veste heeft pedoseksueel Sytze van der V. (66) donderdag een seniorenwoning geweigerd omdat het huis in een kinderrijke buurt staat. Een woordvoerster legde uit dat in de buurt van de seniorenflat in Zeist-West veel scholen en een speeltuin zijn. Sytze van der V. laat het er niet bij zitten en kondigde donderdag direct een kort geding aan.

 • 'Oekraïne weigert Russische reizigers'

  MOSKOU (ANP/RTR) - Oekraïne gaat strenge eisen stellen aan Russische reizigers die het land in willen. Dat stelde de Russische vliegmaatschappij Aeroflot donderdag. Zo zouden Russische mannen tussen de 16 en 60 jaar alleen Oekraïne in mogen met bijvoorbeeld een uitnodiging van familieleden of een bedrijf in dat land.

 • Alaska laat Poetin Siberisch

  MOSKOU (ANP) - De Russische president Poetin is niet geïnteresseerd in de terugkeer van Alaska in het Russische rijk. Hij kreeg de vraag of Alaska na de Krim terugkeert naar Rusland voorgelegd in een rechtstreekse tv-uitzending.

 • Racisme en intimidatie in Haagse volkswijk

  DEN HAAG (ANP) - Ruiten die worden ingegooid, graffiti met hakenkruisen, intimidatie en een varkenskop tegen een gevel: in de Haagse volkswijk Duindorp zijn sinds eind vorig jaar minstens zes van zulke incidenten geweest tegen allochtone bewoners en woningzoekenden. De gemeente Den Haag liet donderdag weten ,,dit gedrag niet te tolereren'' en kondigde maatregelen aan.

 • Rutte verwacht geen oorlog door Oekraïne

  DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte verwacht niet dat de crisis over Oekraïne zal uitmonden in een militair conflict tussen Oost en West. Hij denkt nog steeds dat het mogelijk is het conflict te laten de-escaleren ,,als verstandige krachten en verstandige mensen verstandige handelingen verrichten''.

 • OM laat Satudarah-topman gaan

  ARNHEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat de 49-jarige topman van het voormalige chapter East van motorclub Satudarah voorlopig niet vervolgen voor de zware mishandeling van een echtpaar uit het Twentse Beckum in 1997. Het echtpaar werd in augustus 1997 in hun woning ernstig mishandeld. De man overleed enkele weken later aan de gevolgen van de mishandeling, de vrouw heeft nog altijd te kampen met fysieke klachten. Waarschijnlijk was de mishandeling een vergissing en moesten de daders bij een overbuurman zijn.

 • Oekraïne krijgt nog maand voor gasrekening

  MOSKOU (ANP) - Oekraïne krijgt nog een maand de tijd om zijn gasrekeningen aan Rusland te voldoen. Dit zei donderdag de Russische president Poetin in een tv-programma, Directe Verbinding, waar hem urenlang vragen zijn voorgelegd.

 • Snowden heeft ook vraag voor Poetin

  MOSKOU (ANP) - De beroemde klokkenluider uit de Amerikaanse inlichtingendiensten, Edward Snowden, heeft donderdag tijdens een live tv-uitzending ook een vraag gesteld aan de Russische president Vladimir Poetin. Hij vroeg of Rusland net als de VS massaal communicatie aftapt en afluistert en of dat te rechtvaardigen is met de strijd tegen terrorisme.