05-7-2012 12:04 | Door ANP .

Boze chauffeurs roepen directie op het matjeDEN HAAG (ANP) - De onderhandelingen tussen de buschauffeurs van HTM en het Stadsgewest Haaglanden zijn stukgelopen. Boze buschauffeurs hebben de directie van HTM opgeroepen naar de remise te komen om verder te praten.

De chauffeurs eisen dat het stadsgewest de aanbesteding van het busvervoer in Den Haag terugdraait, omdat ze bang zijn dat ze er door hun nieuwe werkgever HTM/Qbuzz op achteruit zullen gaan.

het laatste nieuws

 • 1400 Britse homohuwelijken in 3 maanden

  LONDEN (ANP) - In de eerste 3 maanden dat het homohuwelijk bestaat in Engeland en Wales, zijn daar ruim 1400 homostellen getrouwd. Dat blijkt uit de eerste officiële statistieken over het homohuwelijk in Groot-Brittannië.

 • Oekraïense grenswacht controleert hulpkonvooi

  KIEV (ANP) - Oekraïense grenswachters zijn donderdag begonnen met de controle van het Russische konvooi met hulpgoederen dat al dagen wacht in de buurt van de grens. Dat heeft de grenswacht gemeld.

 • Moordenaar Dirk Post een jaar langer vast

  LELYSTAD (ANP) - De moordenaar van de 14-jarige Dirk Post uit Urk moet in elk geval nog 12 maanden onder behandeling in een gesloten justitiële jeugdinrichting blijven. De nu 20-jarige Urker bracht Post in 2010 met 47 messteken om het leven, omdat deze een geheim van hem zou hebben doorverteld.

 • 'Moorden NSU konden worden voorkomen'

  ERFURT (ANP) - De serie moorden van de Nationaalsocialistische Ondergrondse (NSU) had kunnen worden voorkomen, als de Duitse politie en geheime diensten adequaat hadden opgetreden. Dit concludeert een enquêtecommissie van het parlement van de deelstaat Thüringen in een donderdag gepresenteerd rapport.

 • Hogere straf verkrachting plassende vrouwen

  LEEUWARDEN (ANP) - Een 27-jarige man uit Sneek die op meerdere festivals vrouwen verkrachtte die aan het wildplassen waren, moet van het gerechtshof in Leeuwarden langer de gevangenis in. Het hof heeft de man in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 15 maanden voorwaardelijk. De rechtbank veroordeelde hem eerder nog tot 24 maanden cel, met hetzelfde voorwaardelijke deel.

 • 'Oekraïne verovert Russische voertuigen'

  KIEV (ANP) - Oekraïense militairen hebben naar eigen zeggen twee Russische pantservoertuigen veroverd in de buurt van de Oekraïense stad Loehansk. Dat heeft het Oekraïense persbureau Interfax donderdag gemeld.

 • Walvis stierf plotselinge dood

  SCHEVENINGEN (ANP) - De dode walvis die donderdag op het strand van Scheveningen wordt ontleed, stierf een plotselinge dood. Dat concludeert de faculteit Diergeneeskunde van de universiteit van Utrecht na onderzoek van het beest. De maag en darmen van de bijna 17-meter lange vinvis waren vol en dat duidt niet op een lang ziekteproces.

 • Onrust in Jakarta voor uitspraak verkiezingen

  JAKARTA (ANP) - De Indonesische politie heeft in de hoofdstad Jakarta traangas gebruikt tegen betogers. Die hadden zich verzameld buiten het hoogste gerechtshof, dat zich donderdag uitspreekt over de betwiste presidentsverkiezingen.

 • Hamas zat achter ontvoering van tieners

  GAZA (ANP) - Hamas is verantwoordelijk voor de ontvoering in juni van de drie Israëlische tieners die weken later dood werden teruggevonden. Een Hamasleider die in ballingschap in Turkije woont heeft dat gezegd. Israël beschuldigde Hamas al die tijd, maar de islamitische verzetsbeweging ontkende tot nu toe.

 • Amsterdam krijgt Nelson Mandelapark

  AMSTERDAM (ANP) - Het Amsterdamse Bijlmerpark in Zuidoost krijgt een andere naam: het Nelson Mandelapark. Hiermee wil de hoofdstad de vorig jaar overleden voormalig president van Zuid-Afrika eren en gedenken.

 • Amerikaanse dokter met ebola uit ziekenhuis

  ATLANTA (ANP) - Een Amerikaanse arts die met het ebolavirus was besmet mag het ziekenhuis in de Verenigde Staten donderdag verlaten. Kent Brantly is hersteld. Dat heeft de liefdadigheidsorganisatie waar hij voor werkt gemeld.

 • Defensie onderzoekt F-16's op scheurtjes

  DEN HAAG (ANP) - Defensie voert een nadere inspectie uit naar mogelijke scheurvorming bij de tweezitsvarianten van de F-16's. Aanleiding daarvoor is een waarschuwing van de Amerikaanse fabrikant dat er scheurtjes kunnen ontstaan in de romp. Nederland heeft 11 tweezitters in bezit die vooral voor opleiding en training worden gebruikt in de VS.

 • Honderden beelden en filmjes over vliegramp

  DRIEBERGEN (ANP) - De politie heeft tot nu toe 368 filmpjes en beelden binnengekregen over de vliegramp in Oekraïne. Dat meldde de Landelijke Eenheid van de politie donderdag. Het beeldmateriaal wordt geanalyseerd. Het is niet bekendgemaakt waar de afzenders vandaan komen.

 • Grensburgemeesters tekenen tegen tolplan

  GLANERBRUG (ANP) - Burgemeesters van 129 Nederlandse en Duitse gemeenten in de grensstreek roepen de Duitse verkeersminister Alexander Dobrindt op om te stoppen met het tolplan voor alle Duitse wegen. Dat doen ze donderdag op een bijeenkomst in het Twentse Glanerbrug, waar de burgemeesters een resolutie met die strekking ondertekenen.

 • Rode Kruis: Oekraïne zet rem op hulpkonvooi

  GENEVE (ANP) - Het ligt aan de Oekraïense autoriteiten dat de levering van Russische hulpgoederen aan Oost-Oekraïne vertraging heeft opgelopen. Dat stelde het Rode Kruis donderdag. De hulporganisatie hoopt dat het konvooi wel snel verder kan.