05-7-2012 12:04 | Door ANP .

Boze chauffeurs roepen directie op het matjeDEN HAAG (ANP) - De onderhandelingen tussen de buschauffeurs van HTM en het Stadsgewest Haaglanden zijn stukgelopen. Boze buschauffeurs hebben de directie van HTM opgeroepen naar de remise te komen om verder te praten.

De chauffeurs eisen dat het stadsgewest de aanbesteding van het busvervoer in Den Haag terugdraait, omdat ze bang zijn dat ze er door hun nieuwe werkgever HTM/Qbuzz op achteruit zullen gaan.

het laatste nieuws

 • 'Russische zorgen over onderzoek vliegramp'

  WENEN (ANP) - Rusland zegt niet gerust te zijn over de onpartijdigheid van het onderzoek naar de vliegramp in Oekraïne. ,,Helaas hebben we redenen om ons zorgen te maken'', aldus de Russische ambassadeur Andrej Kelin bij de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE).

 • Kerry wil bestand van week in Gazastrook

  GAZA (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, heeft Israël en Hamas voorgesteld de wapens een week lang te laten rusten. Zodra het bestand, dat zondag zou moeten ingaan, van kracht is, zouden Palestijnse en Israëlische functionarissen moeten beginnen met onderhandelingen over onder meer de veiligheid van Israël en de eis van Hamas dat de blokkade van de Gazastrook wordt opgeheven.

 • Hitteplan niet meer van kracht

  BILTHOVEN (ANP) - Het vorige week vrijdag geactiveerde Nationaal Hitteplan is niet meer van kracht. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdag gemeld.

 • Iran bevestigt arrestatie 4 journalisten

  TEHERAN (ANP/DPA) - Iran heeft 4 journalisten opgepakt, onder wie de correspondent van de Washington Post in het land. Dat heeft de Iraanse minister van Justitie vrijdag bevestigd.

 • Indonesië: Prabowo naar constitutioneel hof

  JAKARTA (ANP) - Subianto Prabowo, de verliezer van de Indonesische presidentsverkiezingen, heeft het constitutioneel hof vrijdag gevraagd opnieuw presidentsverkiezingen uit te schrijven in zes provincies.

 • Australisch toestel met lijkkisten vertrokken

  CHARKOV (ANP) - Voor de derde keer is een Australisch legertransportvliegtuig met lijkkisten vanuit Charkov vertrokken naar Eindhoven. Eerder ging er al een Hercules van de Nederlandse luchtmacht met lijkkisten op weg naar Nederland. In totaal vervoeren de toestellen 74 kisten en komen rond 16.00 uur aan. Bij het vertrek van het Nederlandse toestel met slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne was minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans aanwezig.

 • Russen werken mee bij beveiligen rampplek

  DEN HAAG (ANP) - Rusland werkt mee om de rampplek in Oost-Oekraïne te beveiligen. ,,Dat is positief'', zei minister-president Mark Rutte vrijdag in de Tweede Kamer. Daar wordt gedebatteerd over het neerschieten van het toestel van Malaysia Airlines.

 • Nederlandse experts terug op rampplek

  HRABOVE (ANP) - Nederlandse onderzoekers zijn weer terug op de rampplek in het oosten van Oekraïne waar vlucht MH17 van Malaysia Airlines crashte. Dat heeft de OVSE vrijdag bekendgemaakt. Naast waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) en de leden van het Landelijke Team Forensische Opsporing zijn er ook en aantal Australische experts op de plek.

 • 'Taliban doden 15 buspassagiers'

  KABUL (ANP) - Schutters die vermoedelijk tot de Taliban behoren, hebben in de nacht van donderdag op vrijdag 15 mensen in Afghanistan gedood. Dat meldde de BBC.

 • Obama geroerd door eerbetoon Eindhoven

  WASHINGTON (ANP) - Het eerbetoon aan de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne na aankomst op Eindhoven heeft ook de Amerikaanse president Obama geroerd. Dat zei hij in een telefoongesprek dat hij donderdagavond had met premier Mark Rutte. De president bracht opnieuw zijn condoleances namens het Amerikaanse volk over aan Nederland.

 • 'Indrukken die mij nooit meer verlaten'

  CHARKOV (ANP) - ,,Dit zijn indrukken die mij nooit meer zullen verlaten.'' Dat heeft minister Frans Timmermans vrijdag gezegd, nadat hij de hal in Charkov had bezocht waar stoffelijke resten liggen van slachtoffers van de vliegramp.

 • In weekend besluit over mogelijke missie

  DEN HAAG (ANP) - Zaterdag of zondag zal een besluit vallen of er een bewapende missie komt om de rampplek in het oosten van Oekraïne te beveiligen. Dat zei premier Mark Rutte vrijdag in een debat met de Tweede Kamer. Hij benadrukte verschillende keren dat ,,het nog verre van zeker'' is dat dit gaat gebeuren.

 • 'Marechaussees zijn extra handen en hersens'

  DEN HAAG (ANP) - De 40 marechaussees die naar de plek gaan waar het ramptoestel van Malaysia Airlines neerkwam, zijn ,,extra handen, ogen en hersens'' voor de onderzoekers die daar moeten werken, aldus premier Mark Rutte vrijdag tijdens het debat in de Tweede Kamer over het drama. Ze zijn een versterking voor die onderzoekers.

 • Weer vliegtuig met lijkkisten vertrokken

  CHARKOV (ANP) - Vanuit Charkov is vrijdagmorgen opnieuw een vliegtuig van de Nederlandse luchtmacht met lijkkisten vertrokken naar Eindhoven. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans en zijn Australische collega Julie Bishop keken aan de rand van het platform toe hoe de Nederlandse Hercules opsteeg.

 • Ernstige terreurdreiging Noorwegen

  OSLO (ANP) - De Noorse politie is in de allerhoogste staat van paraatheid gebracht, nachttreinen worden doorzocht door agenten, het ministerie van Volksgezondheid is op het ergste voorbereid, controles aan de grens zijn verscherpt, het Joods Museum in Oslo is minstens voor vier dagen gesloten. Noorwegen is in de ban van een mogelijke terreuraanslag uit radicaal islamitische hoek.