02-8-2012 23:19 | Door ANP .

Blikje leidt tot commotie in MiddelburgMIDDELBURG (ANP) - De politie heeft donderdagavond enkele straten in het centrum van Middelburg afgezet, na de vondst van wat achteraf een blikje van de sterrenwacht bleek te zijn. Het ,,vreemde voorwerp'' zat aan een paal geplakt op het Hofplein. Dat meldde de politie.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie werd opgetrommeld na de vondst van het object, om te onderzoeken of het om een explosief ging. Omliggende straten als de Lange en Korte Noordstraat werden afgezet. De gemeente plaatste dranghekken om het Hofplein af te zetten. De bewoners van het Hofplein moesten een tijd lang binnen blijven.

het laatste nieuws

 • 'Extra Amerikanen naar Irak'

  WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten sturen mogelijk nog meer militairen richting Irak dan de ruim 800 die er al zijn. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft om de extra militairen gevraagd om de veiligheid in Irak te waarborgen. Dat hebben anonieme Amerikaanse bronnen tegen persbureau Reuters gezegd.

 • 'Moordenaar van Foley inderdaad een Brit'

  LONDEN (ANP) - De militant van de Islamitische Staat die de Amerikaanse journalist James Foley heeft onthoofd is volgens een voormalige gijzelaar inderdaad een Brit. Dat heeft de oud-gevangene gezegd tegen de Britse krant The Guardian.

 • Vrachtwagens hulpkonvooi aan grens Oekraïne

  DONETSK (ANP) - Volgens Russische media zijn de eerste vrachtwagens van het grote Russische hulpkonvooi aangekomen bij de grens met Oekraïne. De eerste 16 wagens staan volgens het Russische persbureau Itar-Tass op 100 meter van de grensovergang. Ze moeten daar worden gecontroleerd.

 • Oekraïens gevechtsvliegtuig neergehaald

  KIEV (ANP) - Pro-Russische rebellen hebben boven Oost-Oekraïne een Oekraïens gevechtsvliegtuig neergeschoten. Dat heeft een woordvoerder van het Oekraïense leger woensdag bekendgemaakt.

 • Pro Patria weegt opties na uitgebreid verbod

  DEN HAAG (ANP) - Nu Pro Patria ook niet in de Haagse wijk Transvaal mag betogen tegen moslimextremisme, beraadt de organisatie zich op verdere stappen. Een gang naar de rechter behoort tot de mogelijkheden, maar wellicht wordt de 'Mars van de vrijheid' verplaatst van 20 september naar oktober.

 • Rode-Kruismedewerkers Afghanistan weer vrij

  ZÜRICH (ANP) - Vijf medewerkers van het Rode Kruis die vorige week in Afghanistan waren ontvoerd, zijn woensdag ongedeerd weer vrijgelaten. Dit heeft een zegsvrouw van de hulporganisatie in Kabul laten weten.

 • Obama: geen plaats voor Islamitische Staat

  WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Barack Obama heeft woensdag zijn lof uitgesproken over de journalist James Foley. Hij liet weten dat er in de wereld van de 21e eeuw geen plaats is voor de Islamitische Staat (IS) die de onthoofding van de Amerikaan op zijn geweten zou hebben.

 • Renzi: Irak lijkt op Srebrenica

  BAGDAD (ANP) - In Irak gebeurt iets dat lijkt op de genocide van Srebrenica. Dit heeft de Italiaanse premier Matteo Renzi woensdag gezegd tijdens een bliksembezoek aan Bagdad en Arbil, meldt het persbureau ANSA.

 • WHO: Dodental ebola naar 1350

  GENÈVE (ANP) - Het dodental als gevolg van de ebola-uitbraak in West-Afrika is gestegen naar zeker 1350. Dit heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties woensdag laten weten. De epidemie woedt in voornamelijk Liberia, Sierra Leone en Guinee.

 • Alkmaar legt zich neer bij vertrek AZ-complex

  ALKMAAR (ANP) - AZ kan definitief een nieuw trainingscomplex in de gemeente Zaanstad laten bouwen. Thuisstad Alkmaar probeerde dat via de rechter te voorkomen, maar ving bot en legt zich daar nu bij neer. De gemeente gaat niet in beroep, omdat ze wil ,,investeren in de relatie met AZ''. Dat heeft Alkmaar woensdag laten weten.

 • Zakenman Branson wil met Poetin praten

  LONDEN (ANP) - De bekende Britse zakenman Richard Branson wil een bezoek brengen aan de Russische president Vladimir Poetin om een vreedzame oplossing te bepleiten voor de crisis in Oekraïne. Dat schreef de eigenaar van het zakenimperium Virgin Group op zijn blog.

 • 'VS gaan door met bombardementen Irak'

  WASHINGTON (ANP) - Ondanks de waarschuwingen van Islamitische Staat (IS) gaan de VS door met bombardementen in Irak. Dit is woensdag van officiële Amerikaanse bronnen vernomen. Zij verwachten dat binnenkort nieuwe aanvallen worden aangekondigd.

 • Israël doodt weer tientallen Palestijnen

  GAZA-STAD (ANP) - Bij nieuwe Israëlische aanvallen zijn zeker 22 Palestijnen gedood, sinds dinsdag het staakt-het-vuren in de Gazastrook werd geschonden. Dit heeft een woordvoerder van het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid woensdag laten weten.

 • Getuigen Poch beschimpen ex-collega's

  DEN HAAG (ANP) - De oud-collega's die belastend hebben verklaard over voormalig Transaviapiloot Julio Poch, hebben hiervoor geen zuivere motieven gehad. Onder meer jaloezie over de snelle carrière die Argentijn Poch bij Transavia had gemaakt, zou een rol hebben gespeeld.

 • Witte Huis: onthoofdingsvideo is authentiek

  WASHINGTON (ANP) - De video van de onthoofding van journalist James Foley die dinsdag opdook, is authentiek. Dit heeft een woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad van de Amerikaanse president Barack Obama woensdag gezegd.

3Opmerking
3 aug 2012 09:47
avatar
Nog ff, dan wordt een snoeppapiertje of leeg cigarettendoosje als bedreigend ervaren, man man man wat een commotie en geldverspilling................. 
3 aug 2012 08:38
avatar
Laat die sterrenwacht dan maar opdraaien voor de gemaakte kosten!
2 aug 2012 20:14
avatar
der lag een grote honden drol dus ieder een ze huis uit en in een hotel
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?