10-8-2012 13:59 | Door ANP .

Bijna 150.000 Syriërs ontvluchten hun landBijna 150.000 Syriërs ontvluchten hun land

Bijna 150.000 Syriërs ontvluchten hun land

GENEVE (ANP) - Steeds meer Syriërs slaan op de vlucht voor de burgeroorlog in hun land. In de vier buurlanden Turkije, Jordanië, Libanon en Irak staan inmiddels bijna 150.000 Syrische vluchtelingen geregistreerd. De Verenigde Naties maakten dit vrijdag bekend.

De meesten gaan de grens over naar Turkije. Daar verblijven momenteel ruim 50.000 Syrische vluchtelingen. Daarna volgt Jordanië met bijna 46.000 vluchtelingen. Libanon en Irak herbergen samen nog eens ruim 50.000 ontheemden.

het laatste nieuws

 • Advocaten ruziën over nieuwe kroongetuige Ros

  AMERSFOORT (ANP) - De advocaten Peter Plasman en John Peters zijn elkaar in de haren gevlogen over de nieuwe kroongetuige in het liquidatieproces, 'moordmakelaar' Fred Ros.

 • Indringer Witte Huis in juli opgepakt

  WASHINGTON (ANP/RTR) - De 42-jarige Omar Gonzalez, die vrijdag met een mes op zak het Witte Huis wist binnen te dringen, werd in juli gearresteerd. Hij was op borgtocht vrij en werd in augustus tegengehouden, maar niet aangehouden, toen hij met een hakbijl dicht bij de ambtswoning van de Amerikaanse president liep.

 • Ontvoerde Fransman op video

  PARIJS (ANP/RTR) - Een 55-jarige Fransman die zondag in het oosten van Algerije werd ontvoerd, zegt op een video dat hij is ontvoerd door een splintergroep van Islamitische Staat. De groep zou Kalifaatsoldaten van Algerije heten. De man roept president François Hollande op Irak niet langer te bombarderen.

 • Jurken Diana worden geveild

  BEVERLY HILLS (ANP) - Wie graag een jurk van prinses Diana bezit, kan begin december terecht bij veilinghuis Julien's in Beverly Hills in de Amerikaanse staat Californië. Onder de hamer komen onder meer galajurken die Diana's favoriete ontwerpster Catherine Walker voor haar heeft ontworpen.

 • Mossad zoekt informanten via internet

  JERUZALEM (ANP/RTR) - Het is een praktijk van alle geheime diensten om online nieuwe medewerkers te werven, maar de Israëlische geheime dienst Mossad gaat een stap verder. Hij zoekt informanten via het internet. Iedereen is welkom om contact met onze organisatie op te nemen ,,ongeacht godsdienst, nationaliteit en beroep'', staat op de website. De tekst staat er niet alleen in het modern Hebreeuws (Ivriet), maar ook in Arabisch, Farsi, Frans en Russisch.

 • Israël moet omstreden Afrikanenkamp sluiten

  JERUZALEM (ANP) - Israël moet een omstreden interneringskamp voor Afrikaanse vluchtelingen binnen 3 maanden sluiten. Dit heeft het hooggerechtshof in Jeruzalem maandag bepaald. De hoogste rechters vernietigden tevens een regel waarbij vluchtelingen een jaar lang zonder vorm van proces kunnen worden opgesloten.

 • Dood varkentje neergelegd voor Franse moskee

  PONTARLIER (ANP) - Voor de toegangspoort van de moskee in het Franse Pontarlier is in de nacht van zondag op maandag een dood varkentje neergelegd. Agenten hebben het dode beest van 7 kilo verwijderd. De prefect van de aan Zwitserland en Elzas grenzende regio Franche-Comté heeft de ,,onwaardige handeling'' veroordeeld, aldus het weekblad Le Nouvel Observateur op zijn website.

 • Geen treinen tussen Amsterdam en Schiphol

  AMSTERDAM (ANP) - Tussen Amsterdam en Schiphol rijden maandagavond tussen 19 uur en 22 uur geen treinen. Dat komt doordat er een spoedoperatie aan de bovenleiding moet worden verricht, zo liet de NS weten. Er rijden bussen.

 • 'Akkoord met Boko Haram bijna rond'

  ABUJA (ANP/DPA) - De regering van Nigeria en de terroristen van Boko Haram uit het noordoosten van het land hebben volgens plaatselijke media een akkoordje gesloten over de ontvoering van meer dan 200 schoolmeisjes. Die zouden worden vrijgelaten in ruil voor 18 vooraanstaande leden van Boko Haram die gevangenzitten.

 • Defensie kan in cyberoffensief

  DEN HAAG (ANP) - Met de oprichting van het Defensie Cyber Commando deze week krijgt de krijgsmacht de mogelijkheid om zelf cyberaanvallen uit te voeren. Tot dusver had het ministerie van Defensie alleen cybercapaciteit voor verdedigende taken en inlichtingen.

 • 'Overheidslonen 1,25 procent omhoog'

  DEN HAAG (ANP) - De lonen van de 1 miljoen mensen die werken bij de overheid stijgen volgend jaar naar verwachting 1,25 procent. Dat blijkt uit antwoorden van minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën op vragen van Tweede Kamerleden over de begroting die Dijsselbloem vorige week presenteerde.

 • Rechter 'jihadronselaar' van zaak gehaald

  DEN HAAG (ANP) - De onderzoeksrechter in de zaak van de vermeende jihadronselaar 'Abou Moussa' is van de zaak gehaald. De rechter-commissaris heeft de schijn gewekt partijdig te zijn en wordt vervangen. Dat heeft de wrakingskamer van de rechtbank in Den Haag maandag besloten.

 • Bussemaker gaat leenstelsel uitleggen

  DEN HAAG (ANP) - Minister Jet Bussemaker van Onderwijs gaat een tour maken langs het hoger onderwijs om studenten de wijziging in de studiefinanciering uit te leggen. Ze zei dat maandag nadat ze haar wetsvoorstel naar de Tweede Kamer had gestuurd.

 • 'IS versoepelt rookbeleid'

  DUBAI (ANP) - De extremisten van Islamitische Staat (IS) hebben in een deel van Noord-Irak afgezien van een rookverbod. Bewoners in de streek ten zuidwesten van de Koerdische stad Kirkuk meldden volgens de nieuwszender al-Arabiya maandag dat de jihadisten de verkoop van sigaretten weer toestaan in een kennelijke poging aan populariteit te winnen.

 • Man springt of valt van Dom van Keulen

  KEULEN (ANP) - Een man is maandag van een van de torens van de Dom in Keulen gevallen. Hij was op slag dood. Eerst leek het zeker dat het om zelfmoord ging. Volgens de eerste resultaten van het onderzoek sloot de politie maandagmiddag niet meer uit dat een poging een gedurfde foto te nemen, fataal is afgelopen.

6Opmerking
avatar

wanneer word de wereld eens wakker en schieten ze die Assad daar uit zijn troon en dan mooi doortrekken naar Iran,kunnen we land voor land daar afwerken.

10 aug 2012 15:13
avatar

Laat Alah het maar oplossen, want als Asad er niet meer is komt er wel een andere tiranorist !!

als ze maar weg blijven uit Nederland  !! want wij kunnen straks niet eens meer naar de Bij stand.

avatar

yep Thea duim voor jou berichtje omhoog,wat zeg ik..alle twee duimen van mij omhoog!

 

10 aug 2012 13:54
avatar

En dan sturen de Britten kogelwerende vesten,voor wie dan eigenlijk?

De westerse landen blijft niets anders over dan ze te adopteren die landen(mits die democratie willen zoals wij)en als ze vrij zijn van corruptie en andere (heilige)drukmiddelen ,dan weer zichzelf laten besturen,wellicht eerst stage lopen in Europa (hahahahaha).

10 aug 2012 13:33
avatar

Echt afschuwelijke bebloede gemartelde mensen en mensonterende beelden op t.v. gezien..dit is beneden alle peil...en niet meer te verhapstukken...bebloede gemartelde burgers die de kogel krijgen maar niet eerder dan "eerst de marteling dan de kogel", Laat ik maar niet over die kleine kinderen daar beginnen..!!!

 

Kerels die elkaar...vrouwen en kinderen zo kunnen behandelen...zijn de kogel zelf niet eens waard.

 

HOOP DAT ZIJ EEUWIG MOGEN BRANDEN IN DE HEL..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?