07-8-2012 12:11 | Door ANP .

Bergbeklimmers na 30 uur van Mont Blanc geredBergbeklimmers na 30 uur van Mont Blanc gered

Bergbeklimmers na 30 uur van Mont Blanc gered

COURMAYEUR (ANP) - Drie Spaanse bergbeklimmers zijn na 30 uur in de sneeuw van het Mont Blanc-massief in de Alpen gered. Een helikopter vervoerde het trio, dat op een hoogte van 4150 meter vastzat en een kuil in de sneeuw had gegraven voor beschutting, naar de Italiaanse plaats Courmayeur. Ze leden aan onderkoeling, meldde het Italiaanse persbureau Ansa dinsdag.

De Spanjaarden waren zaterdag tijdens hun klim in moeilijkheden gekomen toen ze werden overvallen door slecht weer. Met een mobiele telefoon sloegen ze alarm, maar ze konden niet worden gevonden. Toen het weer zondag beter werd, slaagden de reddingsdiensten er alsnog in het trio op te sporen.

het laatste nieuws

 • Zeer grote brand in houthandel Ridderkerk

  RIDDERKERK (ANP) - In een houthandel aan de Noordenweg in Ridderkerk is in de nacht van vrijdag op zaterdag een zeer grote brand uitgebroken. Bij de uitslaande brand komt veel rook vrij, meldt rijnmondveilig.nl. Er zijn veel voertuigen van de brandweer ter plaatse of onderweg, waaronder het grootwatertransport.

 • Hamas stemt in met 'gevechtspauze'

  JERUZALEM (ANP) - Hamas heeft zich vrijdagavond bereid verklaard zaterdag een pauze in te lassen in de gevechten in de Gazastrook. Dat heeft een woordvoerder bekendgemaakt. De pauze zal zaterdagochtend beginnen en waarschijnlijk 12 uur duren.

 • Panama hervat zoektocht naar Kris en Lisanne

  PANAMA-STAD (ANP) - Justitie in Panama hervat maandag de zoektocht naar de verdwenen Nederlandse vrouwen Lisanne Froon en Kris Kremers. Bronnen binnen justitie hebben dat verklaard, aldus de lokale krant La Prensa vrijdag.

 • 'Israël last zaterdag pauze in gevechten in'

  JERUZALEM (ANP) - Israël last zaterdag een pauze in bij zijn militaire operatie in de Gazastrook. Volgens Amerikaanse functionarissen heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dat tegen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry gezegd.

 • 'Veel obstakels' bewapende missie Oekraïne

  DEN HAAG (ANP) - Deskundigen fronsen de wenkbrauwen bij het idee van een bewapende internationale missie in het oosten van Oekraïne. Nederland zou daar met bondgenoten aan werken en proberen de zegen van Veiligheidsraad te krijgen.

 • Internationaal overleg in Parijs over bestand

  PARIJS (ANP) - Frankrijk is gastheer van internationaal overleg in Parijs over een wapenstilstand in de Gazastrook. Dat is vrijdag vernomen uit Franse diplomatieke bronnen. Aan de bijeenkomst zaterdag wordt deelgenomen door de VS, Groot-Brittannië, Duitsland, Italië, de EU, Turkije en Qatar. Doel is zo snel mogelijk een bestand in Gazastrook.

 • Hillary vindt Poetin ook verantwoordelijk

  WASHINGTON (ANP) - De Russische president Vladimir Poetin draagt minstens enige verantwoordelijkheid voor het neerhalen van vlucht MH17 boven het oosten van Oekraïne. Dat zegt de vroegere Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton vrijdag in een gesprek met CNN.

 • Marechaussees vertrokken naar Oekraïne

  EINDHOVEN (ANP) - Vanaf vliegbasis Eindhoven zijn vrijdagavond 40 marechaussees vertrokken die in het gebied waar het vliegtuig van Malaysia Airlines is neergestort gaan helpen met zoeken naar menselijke resten en bezittingen. Voor hun vertrek werden ze kort toegesproken door de commandant van de Koninklijke Marechaussee, Hans Leijtens.

 • Israël wijst bestand af

  JERUZALEM (ANP) - Israël wijst een staakt-het-vuren af zoals was voorgesteld door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken. Die wilde dat vanaf zondag de wapens voor een week zouden rusten.

 • Colonne lijkwagens is in Hilversum

  HILVERSUM (ANP) - De colonne lijkwagens is vrijdagavond rond 20.00 uur aangekomen bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum, waar de identificatie plaatsvindt. In de straten naar de kazerne stonden wederom veel belangstellenden, net als langs de route en op de viaducten.

 • 'Rusland heeft 15.000 militairen bij grens'

  ASPEN (ANP) - Rusland heeft naar schatting 15.000 militairen bij zijn grens met Oekraïne samengebracht. Dat heeft de Amerikaanse ambassadeur bij de NAVO, Douglas Lute, vrijdag verklaard.

 • VS: rebellen krijgen raketsysteem Rusland

  WASHINGTON (ANP) - Rusland staat op het punt de pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne meervoudige raketlanceerinstallaties van een zwaar kaliber te leveren.

 • Luchtvaart praat over vliegen en brandhaarden

  TORONTO (ANP) - De luchtvaartorganisatie van de VN, ICAO, gaat met belangrijke luchtvaartorganisaties praten over het verminderen van risico's bij het vliegen over conflictgebieden. Aanleiding is het neerschieten vorige week donderdag van de Boeing van Malaysia Airlines boven het oosten van Oekraïne, ook een conflictgebied.

 • 'VN-missie pas bij dreiging naar Oekraïne'

  NEW YORK (ANP) - De resolutie over een gewapende VN-missie in Oost-Oekraïne zal pas worden ingediend als de situatie daar uit de hand dreigt te lopen. Nederland, Australië en Oekraïne houden de missie achter de hand als een 'plan B'. Zodra hulpverleners de komende dagen hun werk niet veilig kunnen doen, zal Australië namens de drie landen de resolutie indienen. Dat bevestigen diplomatieke bronnen binnen de Verenigde Naties aan het ANP.

 • Stoet lijkwagens op weg naar Hilversum

  EINDHOVEN (ANP) - Een colonne met 75 rouwauto’s is vrijdag rond 18.00 uur vanaf de vliegbasis Eindhoven op weg gegaan naar Hilversum. De lijkwagens vervoeren de kisten die vrijdagmiddag met twee vliegtuigen vanuit Oekraïne in Eindhoven arriveerden.