07-8-2012 12:11 | Door ANP .

Bergbeklimmers na 30 uur van Mont Blanc geredBergbeklimmers na 30 uur van Mont Blanc gered

Bergbeklimmers na 30 uur van Mont Blanc gered

COURMAYEUR (ANP) - Drie Spaanse bergbeklimmers zijn na 30 uur in de sneeuw van het Mont Blanc-massief in de Alpen gered. Een helikopter vervoerde het trio, dat op een hoogte van 4150 meter vastzat en een kuil in de sneeuw had gegraven voor beschutting, naar de Italiaanse plaats Courmayeur. Ze leden aan onderkoeling, meldde het Italiaanse persbureau Ansa dinsdag.

De Spanjaarden waren zaterdag tijdens hun klim in moeilijkheden gekomen toen ze werden overvallen door slecht weer. Met een mobiele telefoon sloegen ze alarm, maar ze konden niet worden gevonden. Toen het weer zondag beter werd, slaagden de reddingsdiensten er alsnog in het trio op te sporen.

het laatste nieuws

 • Bijna 17.000 jongeren naar Halt in 2013

  UTRECHT (ANP) - Afgelopen jaar zijn 16.820 jongeren doorverwezen naar Halt. Dat is ongeveer gelijk aan de afgelopen drie jaar. 74 procent van de jongeren die bij Halt terechtkomen zijn jongens, 26 procent meisjes. Dat blijkt uit de jaarcijfers die Halt woensdag heeft gepubliceerd.

 • Koude nacht achter de rug

  ZEIST (ANP) - Het is erg koud geweest in de nacht van dinsdag op woensdag. In het Noord-Brabantse Volkel was het het koudst, met een temperatuur van -7,2 graden aan de grond. Vrijwel overal in het land vroor het aan de grond, behalve in Vlissingen en Lauwersoog. Dat meldt weeronline.nl woensdag.

 • GroenLinks wil doorstroom vmbo'ers verbeteren

  DEN HAAG (ANP) - Kinderen met een vmbo-diploma moeten wat GroenLinks betreft automatisch worden toegelaten tot de havo of het mbo. Nu stellen deze scholen vaak nog extra eisen aan een vmbo-leerling, zoals een bepaald cijfer voor een vak, maar dat moet verboden worden. Ook moeten vmbo-leraren beter worden betaald en moeten de klassen kleiner worden.

 • Poetin: Oekraïne op rand van burgeroorlog

  MOSKOU (ANP) - Door de escalatie van het conflict in Oekraïne staat het land op de rand van een burgeroorlog. Dat zei de Russische president Vladimir Poetin in een gesprek met de Duitse bondskanselier Angela Merkel, maakte het Kremlin dinsdag bekend.

 • Ophef om vondst rugzakken bij marathon Boston

  BOSTON (ANP) - In Boston is een man opgepakt na de vondst van twee onbeheerde rugzakken. De tassen werden aangetroffen bij de finish van de Boston Marathon, waar een jaar eerder drie doden vielen bij een bomaanslag. Dat meldden Amerikaanse media woensdag.

 • Politie New York heft omstreden eenheid op

  NEW YORK (ANP) - De politie van New York heeft een omstreden team opgeheven dat zich bezighield met het bespieden van moslims. Burgerrechtengroepen hadden veel kritiek op de activiteiten van de speciale eenheid, meldde The New York Times dinsdag.

 • Ruim 100 vermisten na ondergang veerboot

  SEOUL (ANP) - Na de ondergang van een veerboot voor de zuidwestkust van Zuid-Korea worden woensdag nog 107 mensen vermist. Het grote schip, de Sewol, had 477 mensen aan boord, onder wie 325 scholieren, toen het in de morgen plotseling in moeilijkheden raakte en zonk, meldde persbureau Yonhap.

 • Snelweg A15 weer open na ongevallen

  LEERDAM (ANP) - Snelweg A15 is dinsdagavond na twee aanrijdingen urenlang afgesloten geweest tussen Leerdam en Deil. Pas in de nacht van dinsdag op woensdag kon de weg worden vrijgegeven.

 • Nederland overweegt inzet F-16's bij Oekraïne

  HILVERSUM (ANP) - Nederland overweegt F-16-gevechtsvliegtuigen in te zetten voor de NAVO-activiteiten om Oost-Europese bondgenoten te beschermen. Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn om een marineschip naar de Baltische Zee of de Zwarte Zee te sturen.

 • Fors meer kinderen met bedreigend overgewicht

  AMSTERDAM (ANP) - Het aantal kinderen (2-18 jaar) met een levensbedreigende vorm van overgewicht (morbide obesitas) is in 30 jaar tijd flink gestegen. Had in 1980 nog 0,08 procent van de kinderen de aandoening, in 2009 was dat 0,56 procent. Concreet komt dat neer op 18.500 kinderen met morbide obesitas.

 • 'Laat Zadkine staan op Plein 1940’

  ROTTERDAM (ANP) - Het beeld De Verwoeste Stad van Ossip Zadkine moet op Plein 1940 in Rotterdam blijven staan en niet worden verplaatst naar het plein voor het nieuwe station. Dat is het advies van het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam aan het dagelijks bestuur van de stad.

 • Demmink beraadt zich op tegenaanval

  UTRECHT (ANP) - Het voorlopig getuigenverhoor rond oud-topambtenaar van Justitie Joris Demmink is dinsdag tot een einde gekomen. Althans, als Demmink er voor kiest om niet in de tegenaanval te gaan. Over hem gaan al lange tijd verhalen over misbruik van minderjarige jongens.

 • Rusland wil veroordeling acties Oekraïne

  MOSKOU (ANP) - De Verenigde Naties en de internationale gemeenschap moeten het gebruik van geweld door Oekraïne in het oosten van dat land veroordelen. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin dinsdag gezegd in een telefoongesprek met de chef van de VN, Ban Ki-moon.

 • Doden door gevechten in Oekraïne

  KIEV (ANP) - Bij gevechten om een militair vliegveldje in het oosten van Oekraïne zijn dinsdag doden gevallen. Dit hebben de Oekraïense autoriteiten in Kiev bevestigd volgens plaatselijke media.

 • Doden door gevechten in Oekraïne

  KIEV (ANP) - Bij gevechten om een militair vliegveldje in het oosten van Oekraïne zijn dinsdag doden gevallen. Dit hebben de Oekraïense autoriteiten in Kiev bevestigd.