03-8-2012 01:19 | Door ANP .

'Behandeling Friso zou hier gestopt zijn''Behandeling Friso zou hier gestopt zijn'

'Behandeling Friso zou hier gestopt zijn'

HILVERSUM (ANP) - ,,Als prins Friso in een Nederlands ziekenhuis terecht was gekomen, dan was de behandeling waarschijnlijk gestopt omdat er zo weinig te verwachten valt.'' Dat zei Eerste Kamerlid en ethica Heleen Dupuis (VVD) donderdagavond in het discussieprogramma Dichtbij Nederland op Radio 5.

De prins verkeert sinds zijn noodlottige ski-ongeval van februari in coma. Hij heeft zwaar hersenletsel en het is zeer de vraag of hij ooit nog bij bewustzijn zal komen. Friso ligt sinds maart in het Wellington Hospital in Londen.

,,Het is de vraag of de prins ooit kans heeft op terugkeer in een normaal bestaan’’, zei Dupuis. ,,Ik ben geen deskundige, maar heb begrepen dat die kans buitengewoon gering is. Dan is de vraag: moeten zulke behandelingen in Nederland gebeuren? Dat is dus niet zo.’'

het laatste nieuws

 • Aanval Hamas was 'barbaarse schending'

  WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten hebben de aanval van Hamas vrijdagochtend op Israëlische militairen een ,,barbaarse schending'' genoemd van de overeengekomen wapenstilstand. De VS doelen waarschijnlijk op een aanval waardoor twee Israëlische militairen omkwamen en een jonge officier werd ontvoerd. Het gaat om een 23-jarige luitenant.

 • Herdenkingsplek ambassade Kiev opgeschoond

  KIEV (ANP) - De herdenkingsplek voor de Nederlandse ambassade in de Oekraïense hoofdstad Kiev wordt vrijdag opgeschoond. Voor de hoofdingang ligt een ware bloemenzee, met daartussen vele kaarsjes en knuffels. Mensen hebben die de afgelopen twee weken spontaan neergelegd ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het neergehaalde toestel van Malaysia Airlines.

 • Aan onderzoeken vliegramp werken 840 agenten

  HILVERSUM (ANP) - Aan de onderzoeken naar de vliegramp in Oekraïne doen 840 Nederlandse politieagenten mee. Veel van hen staan familieleden van de slachtoffers bij. ,,Er zijn zo'n honderd familierechercheurs die hen helpen. Verder werken veel politiemensen aan de identificatie in Hilversum en de opsporing in Oekraïne'', zei plaatsvervangend korpschef Ruud Bik vrijdag tegen de NOS.

 • Dodental beschieting Rafah loopt op

  GAZA-STAD (ANP) - De Israëlische beschieting van het zuiden van de Gazastrook heeft vrijdag aan meer dan 50 mensen het leven gekost. 220 inwoners van het gebied raakten gewond, meldde Medhat Abbas van het ministerie van Volksgezondheid in de Palestijnse gebied. Eerder was gemeld dat er 40 mensen waren omgekomen.

 • Tweede slachtoffer vliegramp geïdentificeerd

  DEN HAAG (ANP) - Het tweede slachtoffer van de vliegramp in Oekraïne is geïdentificeerd. Het gaat opnieuw om een Nederlander. Of het een man of een vrouw is, is niet bekendgemaakt. Het ministerie van Veiligheid en Justitie gaf vrijdag ook geen andere persoonsgegevens.

 • OM Den Haag tolereert geen IS-vlaggen

  DEN HAAG (ANP) - Tijdens de demonstratie vrijdagavond in Den Haag tegen politiegeweld mogen geen vlaggen van de islamitische terreurorganisatie IS worden gedragen. Ook gezichtsbedekking is niet toegestaan.

 • Nederland heeft lijstje ingediend bij Juncker

  BRUSSEL (ANP) - Ook Nederland heeft een wensenlijstje ingediend bij toekomstig voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker. Dat bleek vrijdag in Brussel.

 • 15 jaar cel voor belediging Thais koningshuis

  BANGKOK (ANP) - Een Thaise muzikant is tot 15 jaar cel veroordeeld voor het beledigen van het koningshuis. Dat meldde een rechtbankmedewerker in de oostelijke provincie Ubon Ratchathani vrijdag.

 • Museumplein zondag toneel van pro-Gaza-demo

  AMSTERDAM (ANP) - Demonstranten houden zondagmiddag een tocht vanaf het Museumplein in Amsterdam om hun steun te betuigen aan de inwoners van Gaza. De protestactie wordt georganiseerd door Youth for Palestine en de Internationale Socialisten. Zij wilden oorspronkelijk op de Dam demonstreren, maar uit vrees voor mogelijke ordeverstoringen is de actie verplaatst naar het Museumplein.

 • 'Basis petitie tegen Van Aartsen klopt niet'

  DEN HAAG (ANP) - De petitie waarin het vertrek van de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen wordt geëist, is gebaseerd op een uitspraak die niet is gedaan. Dat stelde een woordvoerder van de burgemeester vrijdag. De petitie is met ruim 17.000 handtekeningen naar de fractievoorzitters van de Tweede Kamer gestuurd.

 • 'Israël zegt bestand op'

  TEL AVIV/GAZA (ANP) - Israël heeft vrijdag het jongste bestand in de Gazastrook al na enkele uren opgezegd. Dit meldden een Israëlisch tv-station en de nieuwszender al-Arabiya

 • 'Meerdere Maleisiërs MH17 geïdentificeerd'

  AMSTERDAM/KUALA LUMPUR (ANP) - Meerdere Maleisische slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne zijn geïdentificeerd. Dat heeft de Maleisische premier Najib Razak vrijdag in Amsterdam gezegd tegen staatspersbureau Bernama, vlak voor zijn vertrek uit Nederland.

 • Experts en verkenners op rampplek MH17

  DONETSK (ANP) - Meer dan 60 Nederlandse en Australische experts zijn vrijdag aangekomen bij de wrakstukken van de neergehaalde Boeing in Oost-Oekraïne. ,,Bergingswerk begint onmiddellijk'', meldt de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), die het konvooi begeleidde.

 • Partijen ruilen gevangenen in Oekraïne

  KIEV (ANP) - Oekraïne en de pro-Russische separatisten blijken bij hun gesprekken donderdag in Minsk (Wit-Rusland) ook afspraken te hebben gemaakt over de ruil van gevangenen. Dat werd vrijdag in Kiev bekendgemaakt door de Oekraïense oud-president Leonid Koetsjma die als bemiddelaar aan de gesprekken deelnam.

 • Paardenmishandelaar slaat weer toe

  BUNSCHOTEN (ANP) - Twee merries die in een weiland langs de Bisschopsweg in Bunschoten stonden, zijn in de nacht van woensdag op donderdag mishandeld aan hun achterlijf. De politie gaat ervan uit dat dit vrijwel zeker weer het werk is van de paardenmishandelaar die dit jaar al tientallen dieren heeft toegetakeld. De dierenpolitie en een landelijk politieteam zijn druk op zoek naar de daders of daders, aldus een woordvoerder vrijdag.

20Opmerking
3 aug 2012 12:47
avatar

Ze heeft groot gelijk die onzin heeft lang genoeg geduurd en mogen wij zeker weer voor betalen eruit die stekker wordt toch nooit meer wat.

3 aug 2012 10:43
avatar
Sinds wanneer mag de regering over leven en dood beslissen? Wat voor leven dat dan ook mag zijn.
3 aug 2012 10:16
avatar
Ach ja,de prins ging zelf offline skieen bij code oranje vanwege lawinegevaar.
Dat is mijn inziens een teken dat hij voor zijn coma ook al helemaal geen verstand had.
Voor een normale burger zouden ze niet zoveel moeite doen.
Jammer voor die twee kleine prinsesjes.....
3 aug 2012 09:55
avatar
Och, dat oranje Bilderberg spul hoeft zich niet druk te maken over zorgpremies enzo en het wekt nog steeds "goodwill" en sympathie bij henk en ingrid en het is natuurlijk reuze handig om telkens zo'n "zielig" verhaal te hebben om op terug te kunnen vallen.
Bij ieder ander was er al maanden geleden de stekker uit getrokken!


3 aug 2012 09:47
avatar
zij verwoord wat veel nederlanders denken helemaal mee eens
3 aug 2012 09:36
avatar

zo zie je maar,   de regering BEMOEID zich met alles en iedereen

Hoezo vrijheid ???????????

hoezo Kiesrecht ???????

 

Neeeeeeee,  de zogenaamde deskundigen in de 1e en 2e kamer weten precies hoe het moet......

zakken vullen en baasje spelen

 

joehoe  Nederland ten top

3 aug 2012 09:32
avatar
Trek eindelijk die stekker eruit, dan heeft die arme ziel en zijn familie eindelijk rust..............
3 aug 2012 09:32
avatar
Dat is het verschil tussen Nederland en Engeland en de kosten zijn voor eigen rekening , hoop dat deze behandeling toch nog goed uitpakt voor Friso !!!
3 aug 2012 09:11
avatar
Heeft Mevr. Heleen Dupuis niets anders te doen ? Zij mag dan wel ethica zijn,maar dit zo uitgebreid te bespreken in de 1e kamer gaat mij iets te ver! Voor de Koninklijke familie is de situatie van Friso een verschrikkelijk dillemma en zij zullen een beslissing nemen als hun tijd daar rijp voor is! Misschien wel helemaal nooit! En daar heeft de 1e kamer niets over te vertellen en zeker ethica Mevr. Heleen Dupuis niet!!
3 aug 2012 08:57
avatar

Daarom is het zo belangrijk om duidelijk af te spreken wat je zelf wilt in zo´n situatie!!!

Het is geen leuk onderwerp, dat weet ik, maar de familie moet weten wat JEZELF wilt

in zo´n situatie.

Bij ons in de familie hebben we hier duidelijke afspraken over gemaakt.

Gebeurt er wat dan weet iedereen wat de wensen zijn en waar ze aan toe zijn !!!

En voor de nabestaanden is er zo veel minder druk e.d.

 

Helaas bij ons in de familie hebben we dit al 2x bij de hand gehad ....

 

``Blauw´´ bloed of niet de behandeling moet eigenlijk voor iedereen hetzelfde zijn, maar ja

dat is helaas niet zo. 

Lezers hebben jullie geld voor een behandeling e.d. in een ziekenhuis in het buitenland ??

Nou wij niet !!

Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?