03-8-2012 01:19 | Door ANP .

'Behandeling Friso zou hier gestopt zijn''Behandeling Friso zou hier gestopt zijn'

'Behandeling Friso zou hier gestopt zijn'

HILVERSUM (ANP) - ,,Als prins Friso in een Nederlands ziekenhuis terecht was gekomen, dan was de behandeling waarschijnlijk gestopt omdat er zo weinig te verwachten valt.'' Dat zei Eerste Kamerlid en ethica Heleen Dupuis (VVD) donderdagavond in het discussieprogramma Dichtbij Nederland op Radio 5.

De prins verkeert sinds zijn noodlottige ski-ongeval van februari in coma. Hij heeft zwaar hersenletsel en het is zeer de vraag of hij ooit nog bij bewustzijn zal komen. Friso ligt sinds maart in het Wellington Hospital in Londen.

,,Het is de vraag of de prins ooit kans heeft op terugkeer in een normaal bestaan’’, zei Dupuis. ,,Ik ben geen deskundige, maar heb begrepen dat die kans buitengewoon gering is. Dan is de vraag: moeten zulke behandelingen in Nederland gebeuren? Dat is dus niet zo.’'

het laatste nieuws

 • Corporatie weigert Sytze van der V. huis

  ZEIST (ANP) - Woningcorporatie Seyster Veste heeft pedoseksueel Sytze van der V. (66) donderdag een seniorenwoning geweigerd omdat het huis in een kinderrijke buurt staat. Een woordvoerster legde uit dat in de buurt van de seniorenflat in Zeist-West veel scholen en een speeltuin zijn. Sytze van der V. laat het er niet bij zitten en kondigde donderdag direct een kort geding aan.

 • 'Oekraïne weigert Russische reizigers'

  MOSKOU (ANP/RTR) - Oekraïne gaat strenge eisen stellen aan Russische reizigers die het land in willen. Dat stelde de Russische vliegmaatschappij Aeroflot donderdag. Zo zouden Russische mannen tussen de 16 en 60 jaar alleen Oekraïne in mogen met bijvoorbeeld een uitnodiging van familieleden of een bedrijf in dat land.

 • Alaska laat Poetin Siberisch

  MOSKOU (ANP) - De Russische president Poetin is niet geïnteresseerd in de terugkeer van Alaska in het Russische rijk. Hij kreeg de vraag of Alaska na de Krim terugkeert naar Rusland voorgelegd in een rechtstreekse tv-uitzending.

 • Racisme en intimidatie in Haagse volkswijk

  DEN HAAG (ANP) - Ruiten die worden ingegooid, graffiti met hakenkruisen, intimidatie en een varkenskop tegen een gevel: in de Haagse volkswijk Duindorp zijn sinds eind vorig jaar minstens zes van zulke incidenten geweest tegen allochtone bewoners en woningzoekenden. De gemeente Den Haag liet donderdag weten ,,dit gedrag niet te tolereren'' en kondigde maatregelen aan.

 • Rutte verwacht geen oorlog door Oekraïne

  DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte verwacht niet dat de crisis over Oekraïne zal uitmonden in een militair conflict tussen Oost en West. Hij denkt nog steeds dat het mogelijk is het conflict te laten de-escaleren ,,als verstandige krachten en verstandige mensen verstandige handelingen verrichten''.

 • OM laat Satudarah-topman gaan

  ARNHEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat de 49-jarige topman van het voormalige chapter East van motorclub Satudarah voorlopig niet vervolgen voor de zware mishandeling van een echtpaar uit het Twentse Beckum in 1997. Het echtpaar werd in augustus 1997 in hun woning ernstig mishandeld. De man overleed enkele weken later aan de gevolgen van de mishandeling, de vrouw heeft nog altijd te kampen met fysieke klachten. Waarschijnlijk was de mishandeling een vergissing en moesten de daders bij een overbuurman zijn.

 • Oekraïne krijgt nog maand voor gasrekening

  MOSKOU (ANP) - Oekraïne krijgt nog een maand de tijd om zijn gasrekeningen aan Rusland te voldoen. Dit zei donderdag de Russische president Poetin in een tv-programma, Directe Verbinding, waar hem urenlang vragen zijn voorgelegd.

 • Snowden heeft ook vraag voor Poetin

  MOSKOU (ANP) - De beroemde klokkenluider uit de Amerikaanse inlichtingendiensten, Edward Snowden, heeft donderdag tijdens een live tv-uitzending ook een vraag gesteld aan de Russische president Vladimir Poetin. Hij vroeg of Rusland net als de VS massaal communicatie aftapt en afluistert en of dat te rechtvaardigen is met de strijd tegen terrorisme.

 • 'Krim ook geannexeerd om uitbreiding NAVO'

  MOSKOU (ANP) - De Russische beslissing om de Krim in te lijven is beïnvloed door de uitbreiding van de NAVO naar Oost-Europa. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin donderdag gezegd.

 • Zonder angst en rugzak naar Boston

  HAARLEM (ANP) - De rugzak is deze dagen taboe in Boston. Erik van Warmerdam weet dat als geen ander, sinds hij een startnummer heeft voor de komende editie op tweede paasdag. ,,De afgelopen weken kreeg ik bijna dagelijks een e-mail van de organisatie met adviezen en regels waar de deelnemers zich aan moeten houden. Een rugzak is in ieder geval ten strengste verboden'', zegt de 26-jarige fysiotherapeut uit Spaarndam.

 • Harleydag Valkenswaard terecht verboden

  DEN BOSCH (ANP) - De gemeente Valkenswaard heeft de Harleydag van dit jaar terecht verboden. De rechter in Den Bosch heeft dat donderdag bepaald in een kort geding dat de organisatie tegen burgemeester Anton Ederveen had aangespannen omdat de vergunning werd afgepakt uit vrees voor de komst van rivaliserende motorbendes.

 • Bisschop korte tijd ontvoerd in CAR

  BANGUI (ANP) - Moslimrebellen hebben in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) korte tijd een bisschop, drie priesters en hun chauffeur ontvoerd. Dat gebeurde woensdagavond. Diverse media meldden donderdag dat de vijf waren vrijgelaten.

 • 'Geen paniek over bloemen voor de paus'

  HILLEGOM (ANP) - Moeten bloemen uit Nederland ook in de toekomst het paasfeest in Rome blijven opluisteren? Over deze actuele vraag gaat de branche zich binnenkort buigen, zei voorzitter Henk Westerhof van handelsorganisatie Anthos donderdag. ,,Maar er is geen reden tot paniek.'' Westerhof ziet zelf geen aanleiding om de traditie na bijna drie decennia stil te zetten.

 • 25 jaar cel voor dubbele doodslag Hoendiep

  GRONINGEN (ANP) - De man die vorig jaar een oudere man en zijn echtgenote doodsloeg op hun motorjacht is donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar. Het Openbaar Ministerie had 30 jaar geëist. De rechtbank in Groningen sluit niet uit dat de dakloze Sjef R. (41) uit Rotterdam in een impuls handelde en komt daarom tot de kwalificatie dubbele doodslag in plaats van moord.

 • EU-parlement wil wapenembargo Rusland

  STRAATSBURG (ANP) - De Europese Unie zou een wapenembargo moeten instellen tegen Rusland wegens de agressie tegen buurland Oekraïne. Het Europees Parlement (EP) riep de EU-lidstaten daartoe donderdag op.

20Opmerking
3 aug 2012 12:47
avatar

Ze heeft groot gelijk die onzin heeft lang genoeg geduurd en mogen wij zeker weer voor betalen eruit die stekker wordt toch nooit meer wat.

3 aug 2012 10:43
avatar
Sinds wanneer mag de regering over leven en dood beslissen? Wat voor leven dat dan ook mag zijn.
3 aug 2012 10:16
avatar
Ach ja,de prins ging zelf offline skieen bij code oranje vanwege lawinegevaar.
Dat is mijn inziens een teken dat hij voor zijn coma ook al helemaal geen verstand had.
Voor een normale burger zouden ze niet zoveel moeite doen.
Jammer voor die twee kleine prinsesjes.....
3 aug 2012 09:55
avatar
Och, dat oranje Bilderberg spul hoeft zich niet druk te maken over zorgpremies enzo en het wekt nog steeds "goodwill" en sympathie bij henk en ingrid en het is natuurlijk reuze handig om telkens zo'n "zielig" verhaal te hebben om op terug te kunnen vallen.
Bij ieder ander was er al maanden geleden de stekker uit getrokken!


3 aug 2012 09:47
avatar
zij verwoord wat veel nederlanders denken helemaal mee eens
3 aug 2012 09:36
avatar

zo zie je maar,   de regering BEMOEID zich met alles en iedereen

Hoezo vrijheid ???????????

hoezo Kiesrecht ???????

 

Neeeeeeee,  de zogenaamde deskundigen in de 1e en 2e kamer weten precies hoe het moet......

zakken vullen en baasje spelen

 

joehoe  Nederland ten top

3 aug 2012 09:32
avatar
Trek eindelijk die stekker eruit, dan heeft die arme ziel en zijn familie eindelijk rust..............
3 aug 2012 09:32
avatar
Dat is het verschil tussen Nederland en Engeland en de kosten zijn voor eigen rekening , hoop dat deze behandeling toch nog goed uitpakt voor Friso !!!
3 aug 2012 09:11
avatar
Heeft Mevr. Heleen Dupuis niets anders te doen ? Zij mag dan wel ethica zijn,maar dit zo uitgebreid te bespreken in de 1e kamer gaat mij iets te ver! Voor de Koninklijke familie is de situatie van Friso een verschrikkelijk dillemma en zij zullen een beslissing nemen als hun tijd daar rijp voor is! Misschien wel helemaal nooit! En daar heeft de 1e kamer niets over te vertellen en zeker ethica Mevr. Heleen Dupuis niet!!
3 aug 2012 08:57
avatar

Daarom is het zo belangrijk om duidelijk af te spreken wat je zelf wilt in zo´n situatie!!!

Het is geen leuk onderwerp, dat weet ik, maar de familie moet weten wat JEZELF wilt

in zo´n situatie.

Bij ons in de familie hebben we hier duidelijke afspraken over gemaakt.

Gebeurt er wat dan weet iedereen wat de wensen zijn en waar ze aan toe zijn !!!

En voor de nabestaanden is er zo veel minder druk e.d.

 

Helaas bij ons in de familie hebben we dit al 2x bij de hand gehad ....

 

``Blauw´´ bloed of niet de behandeling moet eigenlijk voor iedereen hetzelfde zijn, maar ja

dat is helaas niet zo. 

Lezers hebben jullie geld voor een behandeling e.d. in een ziekenhuis in het buitenland ??

Nou wij niet !!

Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?