03-8-2012 01:19 | Door ANP .

'Behandeling Friso zou hier gestopt zijn''Behandeling Friso zou hier gestopt zijn'

'Behandeling Friso zou hier gestopt zijn'

HILVERSUM (ANP) - ,,Als prins Friso in een Nederlands ziekenhuis terecht was gekomen, dan was de behandeling waarschijnlijk gestopt omdat er zo weinig te verwachten valt.'' Dat zei Eerste Kamerlid en ethica Heleen Dupuis (VVD) donderdagavond in het discussieprogramma Dichtbij Nederland op Radio 5.

De prins verkeert sinds zijn noodlottige ski-ongeval van februari in coma. Hij heeft zwaar hersenletsel en het is zeer de vraag of hij ooit nog bij bewustzijn zal komen. Friso ligt sinds maart in het Wellington Hospital in Londen.

,,Het is de vraag of de prins ooit kans heeft op terugkeer in een normaal bestaan’’, zei Dupuis. ,,Ik ben geen deskundige, maar heb begrepen dat die kans buitengewoon gering is. Dan is de vraag: moeten zulke behandelingen in Nederland gebeuren? Dat is dus niet zo.’'

het laatste nieuws

 • Eerste resultaten referendum Schotland bekend

  EDINBURGH (ANP) - De eerste resultaten van het referendum over Schotse onafhankelijheid zijn bekend. Het relatief kleine kiesdistrict Clackmannanshire meldde vrijdag rond 02:30 uur (Nederlandse rijd) dat de meerderheid van de stemmers tegen afscheiding van het Verenigd Koninkrijk heeft gestemd.

 • LANDGRAAF (ANP) - Door problemen met het rioolsysteem in Landgraaf (Limburg) zijn donderdag aan het einde van de avond verschillende straten blank komen te staan. Volgens de brandweer stroomt het water dwars door basisschool De Speurneus aan de Haaselt.

 • 'Aanwijzingen voor verkiezingsfraude Glasgow'

  GLASGOW (ANP) - De Schotse politie is in Glasgow een onderzoek gestart naar mogelijke verkiezingsfraude bij het referendum over Schotse onafhankelijkheid van donderdag. Dat zei een woordvoerder van de stad Glasgow vrijdag tegen SkyNews.

 • Obama: Amerikanen verenigd in strijd tegen IS

  WASHINGTON (ANP/RTR) - Dat er zowel in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden als in de Amerikaanse Senaat een ruime meerderheid is voor het trainen van niet-extremistische rebellen in Syrië, geeft volgens de Amerikaanse president Barack Obama aan dat Amerikanen verenigd zijn in de strijd tegen Islamitische Staat (IS).

 • Pond stijgt na peiling Schots referendum

  EDINBURGH (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De wisselkoers van het Britse pond is donderdag naar het hoogste punt van de afgelopen twee weken geklommen. Dat gebeurde nadat onderzoeksbureau YouGov op basis van een peiling meldde dat 54 procent van de kiezers van het referendum over Schotse onafhankelijkheid donderdag tegen afscheiding van het Verenigd Koninkrijk was.

 • LAGOS (ANP/RTR) - Marteling door de Nigeriaanse politie is zo normaal dat in veel politiebureaus een speciale agent is aangewezen die tanden uit trekt, wurgt, verkracht en elektrische schokken toedient aan arrestanten.

 • Jongens vast om gefilmde mishandeling meisje

  IJMUIDEN (ANP) - De politie heeft twee jongens van 14 en 15 jaar opgepakt voor de zware mishandeling van een 15-jarig meisje uit Beverwijk. Het slachtoffer werd donderdagmiddag door jonge mannen toegetakeld in IJmuiden. Meerdere video's van de mishandeling verschenen nog dezelfde dag op internet.

 • Doden na aanval op voorlichtingsteam ebola

  CONAKRY (ANP/RTR) - In Guinee zijn acht lijken gevonden na een aanval op een team dat de lokale bevolking probeerde voor te lichten over ebola. Onder de slachtoffers zijn drie journalisten.

 • Stemlokalen Schotland gesloten

  EDINBURGH (ANP) - In Schotland zijn donderdagavond de stemlokalen van het referendum over onafhankelijkheid gesloten. De Schotten konden hun stem uitbrengen van 08.00 uur tot 23.00 uur (Nederlandse tijd). Het tellen van de stemmen duurt de hele nacht.

 • Weer doden onder VN-militairen Mali

  BAMAKO (ANP) - Vijf vredesmilitairen uit Tsjaad van de VN-missie in Mali zijn omgekomen toen een explosief donderdag hun voertuig trof. Nog eens drie militairen raakten gewond. Dat heeft de missie Minusma in Mali gemeld.

 • Alleen PVV zegt vertrouwen in kabinet op

  DEN HAAG (ANP) - Alleen de PVV heeft donderdag het vertrouwen in het kabinet opgezegd. De motie van wantrouwen die partijleider Geert Wilders tegen premier Mark Rutte en zijn ploeg had ingediend, kreeg bij de stemming in de Tweede Kamer slechts steun van de Kamerleden van die partij zelf.

 • Begroting én Rutte ongeschonden door debat

  DEN HAAG (ANP) - Het was alweer de vierde keer dat premier Mark Rutte 2 lange dagen achter elkaar in de Tweede Kamer stond voor de algemene beschouwingen. En het lijkt hem steeds makkelijker af te gaan. Zijn begroting én hij zelf kwamen ongeschonden door het debat dat beschouwd wordt als het belangrijkste van het jaar.

 • Speciale ebola-missie VN

  NEW YORK (ANP) - De Verenigde Naties komen met een speciale missie in de strijd tegen ebola in de zwaarst getroffen landen Liberia, Guinee en Sierra Leone. De bedoeling is een ,,snelle mobilisatie'' van mensen, materieel en financiële middelen mogelijk te maken.

 • Moederszoontje reden voor ontbinding huwelijk

  ROME (ANP) - Het is een reden voor ontbinding van een huwelijk als de man na de bruiloft een te hechte emotionele band met de moeder blijft houden. Dat heeft de Italiaanse Hoge Raad donderdag beslist.

 • Vier gewonden door ongeval Klarenbeek

  KLARENBEEK (ANP) - Bij een ongeval met twee auto's in het Gelderse Klarenbeek zijn donderdag vier mensen gewond geraakt. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er twee traumahelikopters ingezet.

20Opmerking
3 aug 2012 12:47
avatar

Ze heeft groot gelijk die onzin heeft lang genoeg geduurd en mogen wij zeker weer voor betalen eruit die stekker wordt toch nooit meer wat.

3 aug 2012 10:43
avatar
Sinds wanneer mag de regering over leven en dood beslissen? Wat voor leven dat dan ook mag zijn.
3 aug 2012 10:16
avatar
Ach ja,de prins ging zelf offline skieen bij code oranje vanwege lawinegevaar.
Dat is mijn inziens een teken dat hij voor zijn coma ook al helemaal geen verstand had.
Voor een normale burger zouden ze niet zoveel moeite doen.
Jammer voor die twee kleine prinsesjes.....
3 aug 2012 09:55
avatar
Och, dat oranje Bilderberg spul hoeft zich niet druk te maken over zorgpremies enzo en het wekt nog steeds "goodwill" en sympathie bij henk en ingrid en het is natuurlijk reuze handig om telkens zo'n "zielig" verhaal te hebben om op terug te kunnen vallen.
Bij ieder ander was er al maanden geleden de stekker uit getrokken!


3 aug 2012 09:47
avatar
zij verwoord wat veel nederlanders denken helemaal mee eens
3 aug 2012 09:36
avatar

zo zie je maar,   de regering BEMOEID zich met alles en iedereen

Hoezo vrijheid ???????????

hoezo Kiesrecht ???????

 

Neeeeeeee,  de zogenaamde deskundigen in de 1e en 2e kamer weten precies hoe het moet......

zakken vullen en baasje spelen

 

joehoe  Nederland ten top

3 aug 2012 09:32
avatar
Trek eindelijk die stekker eruit, dan heeft die arme ziel en zijn familie eindelijk rust..............
3 aug 2012 09:32
avatar
Dat is het verschil tussen Nederland en Engeland en de kosten zijn voor eigen rekening , hoop dat deze behandeling toch nog goed uitpakt voor Friso !!!
3 aug 2012 09:11
avatar
Heeft Mevr. Heleen Dupuis niets anders te doen ? Zij mag dan wel ethica zijn,maar dit zo uitgebreid te bespreken in de 1e kamer gaat mij iets te ver! Voor de Koninklijke familie is de situatie van Friso een verschrikkelijk dillemma en zij zullen een beslissing nemen als hun tijd daar rijp voor is! Misschien wel helemaal nooit! En daar heeft de 1e kamer niets over te vertellen en zeker ethica Mevr. Heleen Dupuis niet!!
3 aug 2012 08:57
avatar

Daarom is het zo belangrijk om duidelijk af te spreken wat je zelf wilt in zo´n situatie!!!

Het is geen leuk onderwerp, dat weet ik, maar de familie moet weten wat JEZELF wilt

in zo´n situatie.

Bij ons in de familie hebben we hier duidelijke afspraken over gemaakt.

Gebeurt er wat dan weet iedereen wat de wensen zijn en waar ze aan toe zijn !!!

En voor de nabestaanden is er zo veel minder druk e.d.

 

Helaas bij ons in de familie hebben we dit al 2x bij de hand gehad ....

 

``Blauw´´ bloed of niet de behandeling moet eigenlijk voor iedereen hetzelfde zijn, maar ja

dat is helaas niet zo. 

Lezers hebben jullie geld voor een behandeling e.d. in een ziekenhuis in het buitenland ??

Nou wij niet !!

Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?