03-8-2012 01:19 | Door ANP .

'Behandeling Friso zou hier gestopt zijn''Behandeling Friso zou hier gestopt zijn'

'Behandeling Friso zou hier gestopt zijn'

HILVERSUM (ANP) - ,,Als prins Friso in een Nederlands ziekenhuis terecht was gekomen, dan was de behandeling waarschijnlijk gestopt omdat er zo weinig te verwachten valt.'' Dat zei Eerste Kamerlid en ethica Heleen Dupuis (VVD) donderdagavond in het discussieprogramma Dichtbij Nederland op Radio 5.

De prins verkeert sinds zijn noodlottige ski-ongeval van februari in coma. Hij heeft zwaar hersenletsel en het is zeer de vraag of hij ooit nog bij bewustzijn zal komen. Friso ligt sinds maart in het Wellington Hospital in Londen.

,,Het is de vraag of de prins ooit kans heeft op terugkeer in een normaal bestaan’’, zei Dupuis. ,,Ik ben geen deskundige, maar heb begrepen dat die kans buitengewoon gering is. Dan is de vraag: moeten zulke behandelingen in Nederland gebeuren? Dat is dus niet zo.’'

het laatste nieuws

 • Plan voor pro-Gaza-actie zondag in Den Haag

  DEN HAAG (ANP) - De groepering Youth for Palestine is van plan om zondag op het Plein in Den Haag een betoging te houden voor de inwoners van Gaza. De betogers willen onder meer dat het in Den Haag gevestigde Internationaal Strafhof (ICC) een onderzoek begint naar mogelijke oorlogsmisdaden tegen de Palestijnen in de Gazastrook, aldus Youth for Palestine donderdag.

 • Haagse jihad-ronselaars opgepakt

  DEN HAAG (ANP) - Twee Hagenaars zijn opgepakt, omdat ze mensen zouden hebben geronseld voor de jihad in Syrië en/of Irak. De politie pakte een 32-jarige man donderdag op in Duitsland, een 24-jarige man werd woensdag gearresteerd in zijn huis in Den Haag. Dat meldde de gemeente Den Haag donderdag.

 • Erdogan beëdigd als president Turkije

  ANKARA (ANP) - Recep Tayyip Erdogan is donderdag beëdigd als president van Turkije. Hij was sinds maart 2003 premier, nadat zijn partij, de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AK-partij), de parlementsverkiezingen had gewonnen.

 • 'IS executeerde tientallen Syrische soldaten'

  BEIROET (ANP) - Islamitische Staat (IS) heeft tientallen krijgsgevangen genomen Syrische militairen geëxecuteerd. Dat gebeurde nadat IS zondag de luchtmachtbasis Tabqa in het oosten van Syrië had veroverd, verklaarde het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten donderdag.

 • Geen vervolging GeenStijl na Van Aartsen-foto

  AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie doet geen verder onderzoek naar een door GeenStijl geknutselde foto van de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen. Justitie gaat GeenStijl dan ook niet strafrechtelijk vervolgen. Dat heeft het OM donderdag laten weten.

 • Weer demo over Zwarte Piet

  AMSTERDAM (ANP) - Ongeveer 100 mensen hebben donderdagochtend gedemonstreerd bij het Amsterdamse stadhuis. Zij zijn boos op burgemeester Eberhard van der Laan die bezwaar heeft gemaakt tegen een uitspraak dat hij de vergunning voor de komende sinterklaasintocht opnieuw moet bekijken.

 • Porosjenko niet op reis om 'invasie Rusland'

  KIEV (ANP) - President Petro Porosjenko van Oekraïne heeft donderdag een werkbezoek aan Turkije uitgesteld wegens wat hij noemde ,,Russische troepenbewegingen'' van het oosten van zijn land. Hij heeft de nationale veiligheids- en defensieraad met spoed bijeengeroepen om de situatie te bespreken.

 • WHO: dodental ebola opgelopen tot 1552

  GENEVE (ANP) - Het dodental als gevolg van de ebola-uitbraak in West-Afrika is gestegen naar zeker 1552. De Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties (WHO) maakte dat donderdag bekend. In totaal zijn er 3069 besmettingen vastgesteld. Vrijdag lag het aantal doden door ebola nog op 1427.

 • Hollande: uitzonderlijke steun voor Libië

  PARIJS (ANP) - De Franse president François Hollande heeft donderdag de Verenigde Naties opgeroepen snel ,,uitzonderlijke steun'' te bieden aan de Libische autoriteiten, zodat die de orde kunnen herstellen. Dat zei de Franse president tijdens een toespraak voor Franse diplomaten.

 • Kiev roept op tot bevriezen tegoeden Rusland

  KIEV (ANP) - De Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek roept de VS, de EU en de landen van de G7 op om Russische tegoeden te bevriezen. De maatregel zou moeten gelden totdat Rusland zijn veiligheidstroepen en militair materieel terugtrekt van Oekraïens grondgebied.

 • Rebellenleider: Rusland vecht met ons mee

  KIEV (ANP) - Duizenden Russische soldaten vechten mee met de pro-Russische rebellen tegen het Oekraïense leger. Sommigen hebben zelfs verlof genomen bij het Russische leger om te kunnen vechten in Oekraïne. Dat zei rebellenleider Aleksander Zachartsjenko donderdag in een interview. Hij is de 'premier' van de zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk.

 • Bijna geen Nederlanders in ebolagebied

  ROTTERDAM (ANP) - Voor zover bekend werken er bijna geen Nederlandse hulpverleners meer in het ebola-gebied. Alleen Artsen zonder Grenzen (AzG) heeft nog één medewerker, Karline Kleijer, in Liberia zitten.

 • Gemeenten willen praten over jihadisme

  DEN HAAG (ANP) - Als het aan de gemeenten ligt, gaan zij meer met het Rijk samenwerken in de aanpak van jihadisme. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wil zo snel mogelijk met ministers Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) aan tafel om het daarover te hebben.

 • 'Separatisten openen nieuw front Oekraïne'

  KIEV (ANP) - Pro-Russische separatisten zouden een nieuw front hebben geopend in het zuidoost van Oekraïne. Dat meldde de BBC donderdag.

 • Deskundige: ebola-epidemie wordt erger

  MONROVIA (ANP) - De ebola-uitbraak in West-Afrika zal volgens een Amerikaanse deskundige eerst nog verergeren voordat er een verbetering optreedt. Dat meldde de BBC donderdag.

20Opmerking
3 aug 2012 12:47
avatar

Ze heeft groot gelijk die onzin heeft lang genoeg geduurd en mogen wij zeker weer voor betalen eruit die stekker wordt toch nooit meer wat.

3 aug 2012 10:43
avatar
Sinds wanneer mag de regering over leven en dood beslissen? Wat voor leven dat dan ook mag zijn.
3 aug 2012 10:16
avatar
Ach ja,de prins ging zelf offline skieen bij code oranje vanwege lawinegevaar.
Dat is mijn inziens een teken dat hij voor zijn coma ook al helemaal geen verstand had.
Voor een normale burger zouden ze niet zoveel moeite doen.
Jammer voor die twee kleine prinsesjes.....
3 aug 2012 09:55
avatar
Och, dat oranje Bilderberg spul hoeft zich niet druk te maken over zorgpremies enzo en het wekt nog steeds "goodwill" en sympathie bij henk en ingrid en het is natuurlijk reuze handig om telkens zo'n "zielig" verhaal te hebben om op terug te kunnen vallen.
Bij ieder ander was er al maanden geleden de stekker uit getrokken!


3 aug 2012 09:47
avatar
zij verwoord wat veel nederlanders denken helemaal mee eens
3 aug 2012 09:36
avatar

zo zie je maar,   de regering BEMOEID zich met alles en iedereen

Hoezo vrijheid ???????????

hoezo Kiesrecht ???????

 

Neeeeeeee,  de zogenaamde deskundigen in de 1e en 2e kamer weten precies hoe het moet......

zakken vullen en baasje spelen

 

joehoe  Nederland ten top

3 aug 2012 09:32
avatar
Trek eindelijk die stekker eruit, dan heeft die arme ziel en zijn familie eindelijk rust..............
3 aug 2012 09:32
avatar
Dat is het verschil tussen Nederland en Engeland en de kosten zijn voor eigen rekening , hoop dat deze behandeling toch nog goed uitpakt voor Friso !!!
3 aug 2012 09:11
avatar
Heeft Mevr. Heleen Dupuis niets anders te doen ? Zij mag dan wel ethica zijn,maar dit zo uitgebreid te bespreken in de 1e kamer gaat mij iets te ver! Voor de Koninklijke familie is de situatie van Friso een verschrikkelijk dillemma en zij zullen een beslissing nemen als hun tijd daar rijp voor is! Misschien wel helemaal nooit! En daar heeft de 1e kamer niets over te vertellen en zeker ethica Mevr. Heleen Dupuis niet!!
3 aug 2012 08:57
avatar

Daarom is het zo belangrijk om duidelijk af te spreken wat je zelf wilt in zo´n situatie!!!

Het is geen leuk onderwerp, dat weet ik, maar de familie moet weten wat JEZELF wilt

in zo´n situatie.

Bij ons in de familie hebben we hier duidelijke afspraken over gemaakt.

Gebeurt er wat dan weet iedereen wat de wensen zijn en waar ze aan toe zijn !!!

En voor de nabestaanden is er zo veel minder druk e.d.

 

Helaas bij ons in de familie hebben we dit al 2x bij de hand gehad ....

 

``Blauw´´ bloed of niet de behandeling moet eigenlijk voor iedereen hetzelfde zijn, maar ja

dat is helaas niet zo. 

Lezers hebben jullie geld voor een behandeling e.d. in een ziekenhuis in het buitenland ??

Nou wij niet !!

Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?