15-7-2012 18:26 | Door ANP .

Auto's op elkaar op A20ROTTERDAM (ANP) - Door twee ongelukken op de A20 richting Gouda ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel zijn zondagmiddag zes mensen gewond geraakt. Dat meldde het KLPD.

Eerst reden vier auto's op elkaar. Even later botsten twee busjes. De ongelukken gebeurden op zo'n 300 meter afstand van elkaar. Bij het eerste ongeluk raakten zes mensen lichtgewond. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis. Een inzittende van een van de busjes raakte bekneld en moest uit het voertuig worden gezaagd.

De ongelukken zijn veroorzaakt doordat de bestuurders te laat remden voor een file. De rijbanen in de richting van Gouda waren enige tijd afgesloten.

het laatste nieuws

 • Dodental na instorten kerk in Nigeria op 70

  LAGOS (ANP) - Reddingswerkers hebben tot dusver 70 lichamen geborgen die onder de ingestorte resten lagen van een kerkgebouw in de Nigeriaanse stad Lagos. 131 mensen zijn levend onder het puin vandaan gehaald.

 • Veronderstelde jihadiste op vrije voeten

  DEN HAAG (ANP) - De 24-jarige vrouw uit Den Haag die op 28 augustus in Duitsland werd opgepakt op verdenking van jihadistische activiteiten, is vorige week vrijdag op vrije voeten gesteld. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag woensdag bevestigd.

 • Veel onzeker bij Schotse onafhankelijkheid

  EDINBURGH (ANP) - Als de Schotten donderdag bij het referendum over onafhankelijkheid 'ja' zeggen, gaat er een hoop veranderen. Veel van die veranderingen zijn nog niet concreet uitgewerkt en sommige moeten nog worden uitgevochten. Zo wil een onafhankelijk Schotland wel het Britse pond als munteenheid blijven gebruiken, terwijl Engeland dat uitsluit.

 • Miljoen Oekraïense ambtenaren gescreend

  KIEV (ANP/RTR) - Om corruptie te bestrijden die tijdens de regering van oud-president Viktor Janoekovitsj is ontstaan, zullen alle 1 miljoen ambtenaren in Oekraïne worden gescreend op eventuele aanwijzingen voor corruptie. Dat heeft premier Arseni Jatsenjoek woensdag bekendgemaakt.

 • Spanje ziet Schotland als EU-lid niet zitten

  MADRID (ANP/BLOOMBERG) - De Spaanse premier Mariano Rajoy ziet het niet zitten dat Schotland als onafhankelijk land lid zou blijven van de Europese Unie. Hij hintte er woensdag in het parlement op dat Spanje tegen lidmaatschap van Schotland zal stemmen.

 • 30 miljoen dollar beloning voor daders MH17

  BERLIJN (ANP) - Het Duitse bedrijfsrecherchebureau Wifka heeft een beloning van 30 miljoen dollar (23 miljoen euro) uitgeloofd voor wie de daders weet te noemen van het neerschieten van vlucht MH17. Wifka wil ook weten wie de opdrachtgevers waren, waar de daders nu zijn en wie hen beschermt.

 • Duizenden Palestijnen naar Europa gevlucht

  TEL AVIV (ANP/DPA) - Duizenden Palestijnen zijn uit de Gazastrook naar Europa gevlucht door het recente geweld tussen Israël en de Hamasbeweging. Volgens de Israëlische krant Haaretz worden de vluchtelingen door tunnels over de grens met Egypte gesmokkeld. Van daaruit gaan ze met boten richting Europa.

 • Egypte laat 116 studenten na half jaar vrij

  CAÏRO (ANP/EFE) - Egypte heeft woensdag 116 studenten vrijgelaten die ruim 6 maanden gevangenzaten. Zij waren opgepakt tijdens demonstraties in Caïro voor de terugkeer van de afgezette president Mohamed Mursi.

 • Straf voor greep uit kas stichting

  UTRECHT (ANP) - Voormalig voorzitter Remco M. van de Stichting RuJu, vernoemd naar de broertjes Ruben en Julian die vorig jaar waarschijnlijk door hun vader zijn omgebracht, is veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur wegens verduistering. Dat zei het Openbaar Ministerie in Utrecht woensdag na een bericht hierover van RTV Utrecht.

 • SP-leider Roemer flink onder vuur

  DEN HAAG (ANP) - SP-leider Emile Roemer is woensdag tijdens de algemene beschouwingen flink onder vuur genomen in de Tweede Kamer. De VVD, PvdA, D66 en de ChristenUnie verweten de SP dat zij ook dit jaar niet met een eigen tegenbegroting is gekomen, maar alleen verwijten maakt aan het kabinet.

 • Timmermans naar Straatsburg voor kennismaking

  STRAATSBURG (ANP) - Minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) en beoogd vicevoorzitter van de nieuwe Europese Commissie komt donderdag naar Straatsburg om kennis te maken met Europarlementariërs. Het ministerie bevestigt het bezoek.

 • Gevaarlijke stof pakket Amsterdam geen ricine

  AMSTERDAM (ANP) - Specialisten van defensie en de brandweer doen woensdagmiddag onderzoek naar de inhoud van een pakket dat zes medewerkers van een koeriersdienst in Amsterdam velde. De slachtoffers raakten woensdagochtend onwel toen het pakket was gevallen en schadelijke dampen vrijkwamen uit de fles die erin zat.

 • Wilders eist verwijdering Koran uit Kamer

  DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders eist - opnieuw - dat de Koran verdwijnt van de tafel van de voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg. Hij deed dat woensdag aan het begin van de algemene beschouwingen, het jaarlijkse debat over de kabinetsplannen voor het jaar erna

 • Geld opengebroken gokkast belandt op straat

  HEERENVEEN (ANP) - Twee mannen hebben dinsdagavond tijdens openingstijd een gokkast in een casino in Heerenveen opengebroken. Op hun vlucht lieten ze echter een tas met muntgeld bij de uitgang vallen en kwam het geld op straat terecht. Dat meldde de politie woensdag. De daders gingen er met een auto vandoor. Het is onbekend hoeveel geld er in totaal is buitgemaakt en later op straat is opgeraapt.

 • Al vijf jaar daling aantal griepprikken

  NIJMEGEN (ANP) - Vorig jaar hebben opnieuw minder mensen een griepprik gehaald. Dat was voor het vijfde jaar op rij, meldt het Radboudumc woensdag. In 2013 besloot 59,6 procent van de mensen die daarvoor waren opgeroepen zo'n beschermende prik te halen. In 2012 was dat nog 62,4 procent. Het onderzoek is gedaan in opdracht van het RIVM.