15-7-2012 18:26 | Door ANP .

Auto's op elkaar op A20ROTTERDAM (ANP) - Door twee ongelukken op de A20 richting Gouda ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel zijn zondagmiddag zes mensen gewond geraakt. Dat meldde het KLPD.

Eerst reden vier auto's op elkaar. Even later botsten twee busjes. De ongelukken gebeurden op zo'n 300 meter afstand van elkaar. Bij het eerste ongeluk raakten zes mensen lichtgewond. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis. Een inzittende van een van de busjes raakte bekneld en moest uit het voertuig worden gezaagd.

De ongelukken zijn veroorzaakt doordat de bestuurders te laat remden voor een file. De rijbanen in de richting van Gouda waren enige tijd afgesloten.

het laatste nieuws

 • Tientallen slachtoffers botsingen Spanje

  LUGO (ANP) - Bij een reeks kettingbotsingen in het noordwesten van Spanje zijn een dode en circa 50 gewonden gevallen. De botsingen waren op een snelweg in de mist en er waren naar schatting 50 auto's bij betrokken, waaronder veel auto's van toeristen, meldden plaatselijke media.

 • Vakbond: militairen korter in Mali

  HILVERSUM (ANP) - De militaire vakbond AFMP wil dat Nederlandse militairen die zijn uitgezonden naar Mali daar korter gaan verblijven: 3 maanden in plaats van een halfjaar. De manschappen mogen niet al te lang blootstaan aan de hoge concentraties fijnstof in het Afrikaanse land.

 • Voorlopig laatste serie kisten aangekomen

  HILVERSUM (ANP) - Bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum is zaterdagavond iets voor half 8 de colonne van lijkwagens aangekomen uit Eindhoven. Het is voorlopig het laatste transport van lichamen van slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oekraïne. De rouwwagens vervoerden 38 kisten.

 • Onderhandelingen grote politiemissie rampplek

  CHARKOV (ANP) - Nederland, Oekraïne en Australië onderhandelen over een grootschalige politiemissie in Oost-Oekraïne waar vorige week donderdag een Boeing 777 van Malaysia Airlines neerstortte. Oekraïne besluit naar verwachting donderdag of de missie, die uit vele tientallen ongewapende politiemensen zal bestaan, inderdaad doorgaat.

 • Duitse pilotenbond boos over vluchten Israël

  FRANKFURT (ANP) - De vakbond van Duitse piloten Vereinigung Cockpit heeft zaterdag boos gereageerd op het besluit van Lufthansa en Air Berlin om de vluchten op Tel Aviv zaterdag te hervatten. De luchtvaartmaatschappijen hadden de vluchten naar de luchthaven Ben Gurion van Tel Aviv afgelast als gevolg van raketbeschietingen vanuit de Gazastrook.

 • 'Israël breidt gevechtspauze met 4 uur uit'

  JERUZALEM (ANP) - De Israëlische regering heeft zaterdag besloten de gevechtspauze in de strijd tegen Hamas met 4 uur te verlengen tot 22.00 uur (Nederlandse tijd). Dat meldt de radiozender Canal 10.

 • 'Rebellen Oekraïne dragen bagage MH17 over'

  DONETSK (ANP) - Rebellen in het oosten van Oekraïne hebben naar eigen zeggen bagage uit de neergestorte Boeing 777 van Malaysia Airlines overgedragen aan Nederlandse functionarissen. Het Russische persbureau Interfax meldde dit zaterdag.

 • 'Rebellen Oekraïne dragen bagage MH17 over'

  DONETSK (ANP) - Rebellen in Donetsk, in het oosten van Oekraïne, hebben naar eigen zeggen bagage uit de neergestorte Boeing 777 van Malaysia Airlines overgedragen aan Nederlandse functionarissen. Het Russische persbureau Interfax meldde dit zaterdag.

 • Rouwwagens op weg naar Hilversum

  EINDHOVEN (ANP) - Een stoet met 38 rouwauto's is zaterdag aan het einde van de middag vertrokken van vliegbasis Eindhoven richting Hilversum. De kisten met stoffelijke resten van de slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne worden voor identificatie naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne gebracht.

 • Drie dagen nationale rouw in Frankrijk

  PARIJS (ANP) - De Franse president François Hollande heeft zaterdag 3 dagen van nationale rouw afgekondigd. Hij deed dat naar aanleiding van het neerstorten van een vliegtuig van Air Algérie dat 54 Fransen aan boord had. Het stortte donderdag in Mali neer tijdens een reis van Burkina Faso naar Algerije.

 • Premier Australië spreekt Poetin

  SYDNEY (ANP) - De Australische premier Tony Abbott en de Russische president Vladimir Poetin hebben zaterdag in een telefoongesprek beklemtoond dat onderzoekers in veiligheid hun werk moeten kunnen doen op het terrein waar de Maleisische Boeing 777 op 17 juli is neergestort. De twee leiders spraken elkaar over de ramp die aan 298 mensen het leven heeft gekost, onder wie 27 Australiërs en 194 Nederlanders, meldde het Russische persbureau Interfax.

 • 'VS onderzoeken dreiging luchtdoelraket Irak'

  LONDEN (ANP) - Het Amerikaanse ministerie van Defensie is vrijdag halsoverkop een diepgaand onderzoek begonnen naar de vraag of de extremisten van de Islamitische Staat (IS) over luchtdoelraketten beschikken. Dat meldde zaterdag het Britse dagblad The Times op gezag van bronnen bij veiligheidsdiensten in de VS.

 • Amsterdamse politiechef leidt missie Oekraïne

  DEN HAAG (ANP) - De Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg wordt het hoofd van de missie in Oekraïne die stoffelijke resten en persoonlijke eigendommen opspoort en terugbrengt naar Nederland. Hij geeft leiding aan de medewerkers van het Landelijke Team Forensische Opsporing (LTFO) en de marechaussees die hen bijstaan.

 • Voorlopig laatste slachtoffers aangekomen

  EINDHOVEN (ANP) - Op vliegbasis Eindhoven zijn zaterdagmiddag de voorlopig laatste twee vliegtuigen met lijkkisten uit Oekraïne geland. Rond 15.45 uur arriveerden een Nederlandse C130 Hercules en een Australische C17 met ieder 19 kisten.

 • Onderzoekers LTFO doen nieuwe poging

  DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse onderzoekers van het Landelijk Team Forensische Opsporingen (LTFO) die zaterdagochtend zijn tegengehouden door separatisten, doen later op de dag een nieuwe poging om het rampgebied te betreden. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie zaterdag gezegd.