15-7-2012 18:26 | Door ANP .

Auto's op elkaar op A20ROTTERDAM (ANP) - Door twee ongelukken op de A20 richting Gouda ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel zijn zondagmiddag zes mensen gewond geraakt. Dat meldde het KLPD.

Eerst reden vier auto's op elkaar. Even later botsten twee busjes. De ongelukken gebeurden op zo'n 300 meter afstand van elkaar. Bij het eerste ongeluk raakten zes mensen lichtgewond. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis. Een inzittende van een van de busjes raakte bekneld en moest uit het voertuig worden gezaagd.

De ongelukken zijn veroorzaakt doordat de bestuurders te laat remden voor een file. De rijbanen in de richting van Gouda waren enige tijd afgesloten.

het laatste nieuws

 • Beetje winst voor VVD en PvdA in peiling

  AMSTERDAM (ANP) - De regeringspartijen VVD en PvdA hebben er deze week allebei een zetel bijgekregen in de peiling van Maurice de Hond. De liberalen komen uit op 22 zetels, nog altijd 19 minder dan ze er nu hebben. De sociaaldemocraten zouden 12 zetels overhouden als er nu verkiezingen zouden zijn. Dat zijn er 26 minder dan nu.

 • Heidebrand op De Hoge Veluwe

  RIJSWIJK (ANP) - Op het Nationale Park De Hoge Veluwe woedt zondagochtend een heidebrand. Volgens een brandweerwoordvoerder is het gebied enkele honderden meters lang.

 • Jatsenjoek: jodenhaat snel en hard bestraffen

  KIEV (ANP) - De Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek heeft woedend gereageerd op berichten dat gemaskerde mannen in het oosten van het land antisemitische pamfletten zouden hebben uitgedeeld. ,,Deze rotzakken moeten worden bestraft.''

 • Gegijzelde journalisten onthaald in Frankrijk

  PARIJS (ANP) - De vier Franse journalisten die zaterdag vrij kwamen in Syrië zijn weer terug in Frankrijk. De vier mannen werden op het vliegveld van Villacoublay onthaald door de Franse president François Hollande en hun families.

 • 'Vijf doden bij schietpartij in Slavjansk'

  SLAVJANSK (ANP) - Bij een schietincident in de Oost-Oekraïense stad Slavjansk zijn volgens Russische bronnen 5 doden gevallen. De berichten worden nog niet door andere media bevestigd.

 • Arrestaties na reeks branden in Pijnacker

  RIJSWIJK (ANP) - Met de aanhouding van drie jongeren uit Pijnacker-Nootdorp denken politie en justitie een reeks brandstichtingen te hebben opgelost. De branden teisterden sinds september 2013 vooral Pijnacker en zorgden voor veel schade en onrust.

 • Minstens 42 doden bij busongeluk Pakistan

  ISLAMABAD (ANP) - Bij een ongeluk tussen een bus en een vrachtwagen in Pakistan zijn ten minste 42 mensen om het leven gekomen. Onder de slachtoffers waren 5 kinderen en 7 vrouwen, meldden Pakistaanse media zondag.

 • Stroomstoring in Weert voorbij

  RIJSWIJK (ANP) - Door een stroomstoring hebben zo'n duizend huishoudens in Weert zondagochtend een paar uur zonder elektriciteit gezeten. Rond 9 uur meldde energiebedrijf Stedin dat de problemen zijn verholpen.

 • Paasvuren zorgen voor brandlucht

  RIJSWIJK (ANP) - Paasvuren in Duitsland maar ook in Nederland zorgen in grote delen van het land voor een lichte brandlucht. Op Twitter melden veel mensen dat ze rook ruiken.

 • Man gewond door brand in woning Amsterdam

  AMSTERDAM (ANP) - Zeker één persoon is zondagochtend vroeg gewond geraakt door een brand in een appartement aan de Oostzaanstraat in Amsterdam. De man is overgebracht naar het ziekenhuis, meldde een woordvoerder van de brandweer.

 • Woningen ontruimd door gaslekkage Brielle

  BRIELLE (ANP) - Door een gaslekkage aan de Aelbrechtsweg in Brielle zijn zondagochtend vroeg vijf woningen ontruimd. Dat meldde de veiligheidsregio.

 • Paus spreekt zegen Urbi et Orbi uit

  VATICAANSTAD (ANP) - Voor de tweede keer sinds hij in maart vorig jaar tot hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk werd gekozen, spreekt paus Franciscus op eerste paasdag rond 12 uur de zegen Urbi et Orbi (Voor stad en wereld) uit.

 • Dodental scheepsramp Zuid-Korea verder omhoog

  SEOUL (ANP) - Het officiële dodental van de scheepsramp in Zuid-Korea is opgelopen tot 50. Meer dan 250 opvarenden van de gezonken veerboot worden nog vermist, meldden Koreaanse media zondag.

 • Auto gezin vliegt in brand in leeuwenverblijf

  LONDEN (ANP) - Een uitstapje naar een Brits safaripark liep voor een gezin maar net goed af. Een vrouw en haar twee kinderen moesten worden gered nadat hun auto in het park in Wiltshire in brand was gevlogen in het leeuwenverblijf. Dat berichtte de BBC zaterdag.

 • Nederlandse VN-gezant tegengehouden in Israël

  JERUZALEM (ANP) - De Nederlandse VN-gezant Robert Serry heeft uitgehaald naar de Israëlische veiligheidsautoriteiten. Die weigerden zaterdag een groep van Palestijnse christenen en diplomaten de toegang tot de Heilig-Grafkerk in Jeruzalem. Serry liet weten ,,onthutst'' te zijn over het optreden van de autoriteiten, meldden de Verenigde Naties.