17-8-2012 21:22 | Door ANP .

'Assange kan onbeperkt in ambassade blijven''Assange kan onbeperkt in ambassade blijven'

'Assange kan onbeperkt in ambassade blijven'

QUITO (ANP) - WikiLeaks-oprichter Julian Assange kan voor onbepaalde tijd in de ambassade van Ecuador in Londen blijven. Dit heeft de president van het Zuid-Amerikaanse land, Rafael Correa, vrijdag gezegd.

,,Het probleem is dat zij hem geen vrijgeleide zullen geven'', aldus Correa over de houding van de Britten, die Assange willen uitleveren aan Zweden. Ecuador heeft de 41-jarige Australiër donderdag politiek asiel verleend. Hij zit sinds juni in de ambassade.

Assange wordt in Zweden verdacht van verkrachting. De klokkenluider is bang dat Stockholm hem uitlevert aan de VS.

het laatste nieuws

 • Legereenheid trekt zich terug uit Donetsk

  KRAMATORSK (ANP) - Een eenheid van het Oekraïnse leger heeft zich teruggetrokken uit het gebied rond de stad Donetsk, nadat de militairen waren gestuit op fel verzet van separatisten. Met 15 pantservoertuigen is de eenheid teruggekeerd naar haar basis in de stad Dnjepropetrovsk, ten noordwesten van Donetsk.

 • Frans meisje waarschijnlijk niet in Nederland

  AMSTERDAM (ANP) - Het 15-jarige Franse meisje dat samen met haar 47-jarige vriend wordt gezocht, bevindt zich waarschijnlijk niet in Nederland. Volgens een woordvoerster van de Amsterdamse politie zijn er aanwijzingen dat zij niet in ons land zijn. De twee staan volgens haar nog wel steeds gesignaleerd.

 • 'Crystal meth bezig aan opmars in Duitsland'

  BERLIJN (ANP) - Justitie en politiek in Duitsland slaan alarm. De hyperverslavende synthetische designerdrug crystal meth is bezig aan een opmars in het land en wordt steeds meer gebruikt. Vooral in het grensgebied met Tsjechië stapelen de problemen zich op, schrijven Duitse kranten donderdag.

 • Asscher: vooruitzichten blijven niet goed

  DEN HAAG (ANP) - De daling van de werkloosheid is een lichtpuntje na de stijging van de afgelopen tijd, maar ondanks de aantrekkende economie zijn de vooruitzichten nog steeds niet goed. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft dat donderdag gezegd in reactie op nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over de werkloosheid. Die is gedaald met 7000 in de afgelopen maand.

 • Drukste dag verkiezingen India

  NEW DELHI (ANP) - Het is donderdag de drukste dag van de parlementsverkiezingen in India. Ongeveer 166 miljoen kiesgerechtigden in 12 deelstaten kunnen hun stem uitbrengen. Zij zijn goed voor 121 zetels in het parlement, dat 543 zetels kent.

 • Duitser zat 7 jaar ten onrechte in cel

  DORTMUND (ANP) - Een 45-jarige man uit Hamm in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen heeft waarschijnlijk bijna 7 jaar ten onrechte in de gevangenis gezeten. Een rechtbank in Dortmund veroordeelde hem in 2002, omdat hij zijn ex-vriendin twee keer zou hebben verkracht. Dat meldden regionale media donderdag.

 • Tijd dringt voor aankomende studenten

  DEN HAAG (ANP) - Universiteiten en hogescholen roepen eindexamenkandidaten op zich zo snel mogelijk in te schrijven voor een vervolgstudie. De uiterste inschrijfdatum ligt dit jaar voor het eerst op 1 mei in plaats van 1 september, maar veel aankomende studenten hebben zich nog niet ingeschreven.

 • Doden bij aanval op Oekraïense kazerne

  SLAVJANSK (ANP) - Zeker drie mensen zijn donderdag omgekomen, toen pro-Russische separatisten een kazerne van de Nationale Garde in de Oekraïense stad Marioepol aanvielen. Dertien mensen raakten gewond. Dat schrijft de Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken, Arsen Avakov, op zijn Facebookpagina.

 • Berging vrachtwagen na ongeval A2 bij Weert

  DEN HAAG (ANP) - Verkeer op de A2 bij Weert heeft donderdag urenlang last gehad van de gevolgen van een ongeval met een vrachtwagen. Die reed rond kwart voor zeven op de weg van Eindhoven naar Maastricht door de vangrail en kwam op de middenberm tot stilstand. Niemand raakte ernstig gewond, maar het ongeluk leidde wel tot files in beide richtingen.

 • Argentijns meisje jaren opgesloten in garage

  BUENOS AIRES (ANP) - De Argentijnse politie heeft een tiener gered die negen jaar opgesloten zat in de garage van haar pleegouders. Het 15-jarige meisje woog nog 20 kilo, berichtte de BBC donderdag.

 • Zeker 16.500 bezwaren tegen luchthaven Twente

  's GRAVELAND (ANP) - Natuurmonumenten heeft in twee weken tijd 16.458 bezwaren tegen de komst van Luchthaven Twente ingezameld, maakte de vereniging donderdag bekend. Daarnaast hebben een nog onbekend aantal particulieren, actiegroepen en omliggende gemeenten bezwaren ingediend tegen het luchthavenbesluit van staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur). De bezwarentermijn liep woensdagavond af.

 • 'Separatisten belagen basis in Oost-Oekraïne'

  KIEV (ANP) - Oekraïense troepen hebben woensdag in de lucht geschoten toen hun basis in het oosten van het land werd belaagd door een groep pro-Russische separatisten. Dat maakte het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken bekend.

 • Families opvarenden Sewol woest op overheid

  JINDO (ANP) - In Zuid-Korea groeit de wanhoop en frustratie over het gebrek aan informatie over lot van honderden vermiste opvarenden van de Sewol. De veerboot kapseisde woensdag en ondanks een grote zoekactie ontbreekt van ruim 280 personen nog elk spoor.

 • VS dreigt met nieuwe sancties tegen Rusland

  WASHINGTON (ANP) - Rusland kan rekenen op nieuwe sancties als het de steun opvoert aan separatisten in Oost-Oekraïne. Dat zei de Amerikaanse president Barack Obama woensdag in een interview met nieuwszender CBS.

 • Grote brand op industrieterrein Zwijndrecht

  ZWIJNDRECHT (ANP) - Zeker vier bedrijven zijn in de nacht van woensdag op donderdag getroffen door een brand op industrieterrein Develpoort in Zwijndrecht. De panden zijn vermoedelijk volledig uitgebrand, meldde een woordvoerster van de brandweer. Voor zover bekend raakte niemand gewond.