10-7-2012 15:17 | Door ANP .

'Assad wil geweld geleidelijk indammen'TEHERAN (ANP) - De Syrische president Bashar al-Assad heeft gesuggereerd het geweld in zijn land stap voor stap in te dammen. Dit zei de speciale Syriëgezant Kofi Annan dinsdag op bezoek in de Iraanse hoofdstad Teheran. Annan zei dat Assad eerst het geweld in de meest gewelddadige districten wil bezweren en dat dan uitbreiden door heel het land.

Annan gaf verder geen informatie over Assads plan. Het wordt de oppositie voorgelegd, zei Annan, de speciale bemiddelaar die door de Arabische Liga en de Verenigde Naties op pad is gestuurd.

het laatste nieuws

 • Miljard nodig voor bestrijding ebola

  GENÈVE (ANP) - Voor de bestrijding van het ebolavirus in West-Afrika is een miljard dollar (bijna 773 miljoen euro) nodig. Dat heeft 'ebola-coördinator' David Nabarro van de Verenigde Naties dinsdag gezegd.

 • Duizenden vluchten van Golanhoogten

  DAMASCUS (ANP) - Tienduizenden gezinnen ontvluchten de Golanhoogten in Syrië als gevolg van aanhoudende gevechten tussen regeringstroepen en rebellen. Het Rode Kruis meldde dinsdag vanuit Damascus dat daar al circa 50.000 mensen een heenkomen hebben gezocht. Ze komen uit de streek van Quneitra op de Golan in het uiterste zuidwesten van het land.

 • Wiebes: hervorming bij kinderopvang

  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil instellingen in de kinderopvang rechtstreeks gaan bekostigen. Het aantal ontvangers van een kinderopvangtoeslag zou daarmee dalen met 99 procent.

 • Koning krijgt iets hogere uitkering

  DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander krijgt volgend jaar een uitkering van 823.000 euro. Dat is 6000 euro meer dan dit jaar. Dat blijkt dinsdag uit de begroting van 'De Koning', die is opgenomen in de miljoenennota.

 • Huis ten Bosch voor 35 miljoen opgeknapt

  DEN HAAG (ANP) - Paleis Huis ten Bosch in Den Haag wordt voor 35 miljoen euro opgeknapt door het Rijksvastgoedbedrijf. Vooral de zwaar verouderde technische installaties moeten worden gemoderniseerd, net als de beveiliging. Ook moeten asbest en houtrot te lijf worden gegaan.

 • Asscher verwacht miljarden uit meevallers

  DEN HAAG (ANP) - De 3 tot 6 miljard euro lastenverlichting die het kabinet de komende jaren wil doorvoeren, zullen volgens vicepremier Lodewijk Asscher uit meevallers betaald kunnen worden. Daarnaast zal er voor zo'n 10 miljard aan lastenverschuiving plaatsvinden. Asscher zei dat dinsdag in een toelichting op de miljoenennota. De lastenverlichting is nodig om werk goedkoper te maken, zodat er meer mensen aan de slag komen.

 • Kiezer geeft kabinet iets meer vertrouwen

  DEN HAAG (ANP) - Het vertrouwen van de Nederlandse kiezer in het kabinet van VVD en PvdA is het afgelopen jaar gestegen. Zei vorig jaar aan de vooravond van Prinsjesdag slechts 1 op de 8 kiezers vertrouwen te hebben in het kabinet, nu is dat aantal gestegen tot ruim 1 op de 5. Dat blijkt uit het jongste onderzoek van bureau TNS NIPO

 • Kabinet wil 100.000 banen extra scheppen

  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil de komende jaren 100.000 extra banen scheppen door de lasten op arbeid met 15 miljard euro te verlagen. De 1 miljard euro lastenverlichting op arbeid is daarvoor een eerste aanzet. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei dat dinsdag bij het aanbieden van het 'koffertje' met daarin de miljoenennota aan de Tweede Kamer.

 • Opnieuw daling aantal verkeersboetes

  DEN HAAG (ANP) - In de maanden mei, juni, juli en augustus van 2014 zijn er in totaal 2.840.942 verkeersboetes opgelegd. Dat is net iets meer dan de eerste vier maanden van dit jaar, toen er 2.798.509 boetes werden uitgedeeld.

 • KNMI gaf code geel voor mist

  DE BILT (ANP) - Het KNMI heeft in de nacht van maandag op dinsdag gewaarschuwd met code geel voor mist in vooral het midden en westen van het land. Het KNMI heeft de mistwaarschuwing even na 6 uur uitgebreid tot Zeeland, twee uur voordat de eerste auto's daar rond 8 uur op elkaar botsten.

 • Alleenverdieners en ouderen profiteren niet

  DEN HAAG (ANP) - Nederlanders hebben volgend jaar gemiddeld een half procent extra te besteden, maar niet iedereen profiteert van de kabinetsmaatregelen om de koopkracht bij te spijkeren. Alleenverdieners met kinderen en een modaal inkomen en veel gepensioneerden krijgen er volgend jaar niks extra's bij of moeten zelfs inleveren.

 • Extra geld moet kwaliteit onderwijs oppimpen

  DEN HAAG (ANP) - Leraren die zich ontwikkelen, uitmuntende leerlingen en volwassenen die willen bijleren, krijgen speciale aandacht in de onderwijsbegroting van 2015. Minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker hebben de afgelopen tijd tal van akkoorden gesloten in de sector waardoor veel geld vrijkomt, oplopend tot ruim 1,2 miljard euro in 2018.

 • Extra geld voor noodhulp komende jaren

  DEN HAAG (ANP) - Vanwege het grote aantal crises in de wereld krijgt minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) er tot 2017 in totaal 570 miljoen euro bij voor noodhulp. Een deel van het geld zal dit jaar nog worden ingezet. Dat staat in haar dinsdag gepresenteerde begroting.

 • Dijsselbloem: begroting is behoedzaam

  DEN HAAG (ANP) - De begroting voor volgend jaar laat zich het best omschrijven als behoedzaam. Behoedzaam in het doen van extra uitgaven door de overheid op het punt van lastenverlichting voor burgers en bedrijven en in het al te stellig doen van uitspraken over de toekomst. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei dat dinsdag bij het aanbieden van het 'koffertje' met daarin de miljoenennota aan de Tweede Kamer.

 • Rusland wil extra militairen naar Krim sturen

  MOSKOU (ANP) - Door de crisis in Oekraïne is Rusland genoodzaakt extra militairen naar de Krim te sturen. Dat zei minister van Defensie Sergej Sjojgoe dinsdag. Hij noemde het sturen van versterkingen naar het schiereiland, dat Rusland dit voorjaar annexeerde, een topprioriteit van de Russische regering.