10-7-2012 15:17 | Door ANP .

'Assad wil geweld geleidelijk indammen'TEHERAN (ANP) - De Syrische president Bashar al-Assad heeft gesuggereerd het geweld in zijn land stap voor stap in te dammen. Dit zei de speciale Syriëgezant Kofi Annan dinsdag op bezoek in de Iraanse hoofdstad Teheran. Annan zei dat Assad eerst het geweld in de meest gewelddadige districten wil bezweren en dat dan uitbreiden door heel het land.

Annan gaf verder geen informatie over Assads plan. Het wordt de oppositie voorgelegd, zei Annan, de speciale bemiddelaar die door de Arabische Liga en de Verenigde Naties op pad is gestuurd.

het laatste nieuws

 • Nog onbedekte stoffelijke resten op rampplek

  CANBERRA (ANP) - Australische onderzoekers hebben vrijdag op de rampplek van vlucht MH17 nog onbedekte stoffelijke resten van slachtoffers gevonden. Dat zei de Australische premier Tony Abbott zaterdag tijdens een persconferentie. De vondst maakt volgens hem precies duidelijk waarom er een missie naar het gebied moet om de plek van de ramp te beveiligen.

 • OVSE wil drones inzetten in Oekraïne

  WENEN (ANP) - De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) wil in Oekraïne onbewapende drones inzetten om de situatie op de grond in de gaten te houden. Ze moeten vooral een bewakingstaak krijgen.

 • Palestijnen gedood kort voor wapenstilstand

  GAZA/TEL AVIV (ANP) - Een Israëlische tank heeft kort voor het staakt-het-vuren 18 Palestijnen gedood in het zuiden van Gaza. Ook raakten velen gewond. Sinds zaterdagochtend 07.00 uur (06.00 uur Nederlandse tijd) geldt een 'geweldspauze' en zullen het Israëlische leger en de Palestijnen gedurende 12 uur niet vechten.

 • 'KLM niet op de hoogte van gevaar Oekraïne'

  AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM was niet geïnformeerd over het feit dat er geavanceerde raketsystemen aanwezig waren in Oost-Oekraïne. Volgens president-directeur Camiel Eurlings wist het bedrijf ook niet dat enkele andere maatschappijen het gebied al enige tijd meden. Dat zegt Eurlings in een interview met NRC Handelsblad.

 • Laatste vliegtuigen met kisten naar Nederland

  EINDHOVEN (ANP) - Voorlopig voor het laatst gaan doodskisten van Charkov via Eindhoven naar Hilversum. Twee militaire transportvliegtuigen vertrekken zaterdagochtend uit Oekraïne en landen rond 16.00 uur in Eindhoven. Na The Last Post en een minuut stilte gaan de kisten in rouwwagens naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne. Daar proberen onderzoekers de stoffelijke overschotten te identificeren.

 • Timmermans: wat ik zag, vergeet ik nooit

  DEN HAAG (ANP) - Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft te veel adrenaline om echt moe te zijn. Nooit eerder stond hij voor zo’n grote opgave.

 • Vliegverkeer Aruba-Venezuela weer hersteld

  ORANJESTAD (ANP) - Arubaanse luchtvaartmaatschappijen mochten vrijdag (plaatselijke tijd) enkele uren niet van of naar Venezuela vliegen. Dat had de Venezolaanse luchtvaartautoriteit INAC laten weten. Venezuela besloot rond middernacht het verbod weer op te heffen.

 • EU zet top veiligheidsdienst op sanctielijst

  BRUSSEL (ANP) - De EU heeft zaterdag de namen van 15 mensen en 18 instanties bekendgemaakt, die zijn toegevoegd aan de sanctielijst tegen Rusland. Onder de functionarissen zijn het hoofd van de Russische federale veiligheidsdienst (FSB) Alexander Bortnikov en voormalig premier Mikhail Fradkov. Fradkov is tegenwoordig het hoofd van de belangrijkste Russische buitenlandse inlichtingen- en veiligheidsdienst SVR.

 • Houthandel in Ridderkerk volledig uitgebrand

  RIDDERKERK (ANP) - Een zeer grote brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een houthandel aan de Noordenweg in Ridderkerk in de as gelegd. Het pand, dat op een industrieterrein stond, is volledig verwoest en deels ingestort, zo meldde rijnmondveilig.nl

 • Hamas stemt in met 'gevechtspauze'

  JERUZALEM (ANP) - Hamas heeft zich vrijdagavond bereid verklaard zaterdag een pauze in te lassen in de gevechten in de Gazastrook. Dat heeft een woordvoerder bekendgemaakt. De pauze zal zaterdagochtend beginnen en waarschijnlijk 12 uur duren.

 • Panama hervat zoektocht naar Kris en Lisanne

  PANAMA-STAD (ANP) - Justitie in Panama hervat maandag de zoektocht naar de verdwenen Nederlandse vrouwen Lisanne Froon en Kris Kremers. Bronnen binnen justitie hebben dat verklaard, aldus de lokale krant La Prensa vrijdag.

 • 'Israël last zaterdag pauze in gevechten in'

  JERUZALEM (ANP) - Israël last zaterdag een pauze in bij zijn militaire operatie in de Gazastrook. Volgens Amerikaanse functionarissen heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dat tegen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry gezegd.

 • 'Veel obstakels' bewapende missie Oekraïne

  DEN HAAG (ANP) - Deskundigen fronsen de wenkbrauwen bij het idee van een bewapende internationale missie in het oosten van Oekraïne. Nederland zou daar met bondgenoten aan werken en proberen de zegen van Veiligheidsraad te krijgen.

 • Internationaal overleg in Parijs over bestand

  PARIJS (ANP) - Frankrijk is gastheer van internationaal overleg in Parijs over een wapenstilstand in de Gazastrook. Dat is vrijdag vernomen uit Franse diplomatieke bronnen. Aan de bijeenkomst zaterdag wordt deelgenomen door de VS, Groot-Brittannië, Duitsland, Italië, de EU, Turkije en Qatar. Doel is zo snel mogelijk een bestand in Gazastrook.

 • Hillary vindt Poetin ook verantwoordelijk

  WASHINGTON (ANP) - De Russische president Vladimir Poetin draagt minstens enige verantwoordelijkheid voor het neerhalen van vlucht MH17 boven het oosten van Oekraïne. Dat zegt de vroegere Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton vrijdag in een gesprek met CNN.