10-7-2012 15:17 | Door ANP .

'Assad wil geweld geleidelijk indammen'TEHERAN (ANP) - De Syrische president Bashar al-Assad heeft gesuggereerd het geweld in zijn land stap voor stap in te dammen. Dit zei de speciale Syriëgezant Kofi Annan dinsdag op bezoek in de Iraanse hoofdstad Teheran. Annan zei dat Assad eerst het geweld in de meest gewelddadige districten wil bezweren en dat dan uitbreiden door heel het land.

Annan gaf verder geen informatie over Assads plan. Het wordt de oppositie voorgelegd, zei Annan, de speciale bemiddelaar die door de Arabische Liga en de Verenigde Naties op pad is gestuurd.

het laatste nieuws

 • EU opent jacht op uitheemse soorten

  STRAATSBURG (ANP) - Uitheemse planten- en diersoorten mogen niet meer in de Europese Unie worden geïmporteerd, gebruikt, gekocht of verkocht worden. Het Europees Parlement stemde woensdag in met de nieuwe regels. Het gaat om soorten die een ,,unie-breed'' gevaar vormen.

 • Legereenheden in Oekraïne lopen over

  DONETSK (ANP) - De operatie van de Oekraïense veiligheidsdiensten tegen pro-Russische bezetters van overheidsgebouwen in het oosten van het land lijkt niet het gewenste effect te hebben. In de steden Kramatorsk en Slavjansk liepen eenheden van het leger met mogelijk tien gepantserde voertuigen over naar de pro-Russische Oekraïners. Een overgelopen militair zei in Slavjansk tegen persbureau Reuters dat hij en zijn kameraden niet op hun eigen volk wilden schieten.

 • Doodsbange passagiers door openhartige piloot

  LONDEN (ANP) - Een piloot van de Britse vliegtuigmaatschappij Monarch heeft zijn passagiers de stuipen om het lijf gejaagd. Na een gedwongen tussenstop op Barbados vanwege technische problemen vertelde hij de mensen, toen ze een dag later weer aan boord waren gegaan, dat het probleem ze heel ,,snel een zeemansgraf'' had kunnen bezorgen.

 • NAVO stuurt meer vliegtuigen en schepen

  BRUSSEL (ANP) - De NAVO stuurt meer vliegtuigen en schepen naar zijn oostelijke NAVO-lidstaten als reactie op de Russische agressie in Oekraïne. Dat maakte NAVO-topman Anders Fogh Rasmussen woensdag bekend na overleg met de NAVO-bondgenoten in Brussel.

 • Betogers voor 'Volksrepubliek Odessa'

  ODESSA (ANP) - Pro-Russische activisten hebben woensdag in Odessa ,,de Volksrepubliek Odessa'' uitgeroepen. Ze riepen in een verklaring de bevolking op donderdag wegen en straten te versperren en geen extra politie of militairen toe te laten tot de overwegend Russischsprekende stad.

 • Koen Hauser tweede Fotograaf des Vaderlands

  AMSTERDAM (ANP) - Koen Hauser (1972) is woensdag benoemd tot de tweede Fotograaf des Vaderlands. Als drager van de eretitel is hij een jaar lang ,,het gezicht van de Nederlandse fotografie''. Hauser is de opvolger van Ilvy Njiokiktjien, die de titel het afgelopen jaar voor het eerst mocht dragen.

 • Opnieuw problemen bij zoektocht vliegtuig

  PERTH (ANP) - De zoektocht naar het sinds 8 april verdwenen Maleisische vliegtuig is opnieuw vertraagd. De onderwaterrobot Bluefin-21, dat de bodem van de Indische Oceaan scant, moest naar boven komen ,,wegens een technisch probleem'', liet de Australische instantie die de zoektocht leidt, woensdag weten. Wat het probleem is, is niet duidelijk.

 • Kroes en minister Brussel rollend over straat

  BRUSSEL (ANP) - Europees commissaris Neelie Kroes en een minister van het stadsgewest Brussel hebben openlijk ruzie over de alternatieve taxidienst Uber. De minister vindt de kritiek van Kroes op het verbieden van Uber in Brussel uiterst ongepast.

 • Oud-docenten Ibn Ghaldoun eisen baan terug

  ROTTERDAM (ANP) - Twaalf oud-docenten van de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam willen hun baan terug bij de nieuwe school De Opperd. Als die eis niet wordt ingewilligd, stappen de werkloze leraren naar de rechter. Dat zegt woensdag hun advocaat tegen het ANP.

 • Nieuw-Zeelandse belager van Hollandse bekent

  CHRISTCHURCH (ANP) - De Nieuw-Zeelander die eind maart een Nederlandse en Duitse toeriste ontvoerde en zwaar mishandelde heeft schuld bekend. Aaron Rhys McDonald bekende ook zijn huisgenote te hebben verkracht en vermoord, meldden Nieuw-Zeelandse media woensdag

 • Gemeentehuis Donetsk bezet

  DONETSK (ANP) - Gewapende pro-Russische Oekraïners hebben woensdag het gemeentehuis in Donetsk ingenomen. Dat zei een lid van de gemeenteraad van de industriestad, die circa 550 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Kiev ligt.

 • Vermiste tieners in VS na 43 jaar gevonden

  ELK POINT (ANP) - Twee Amerikaanse tieners die in mei 1971 op weg naar een schoolfeestje spoorloos verdwenen, zijn teruggevonden. Bijna 43 jaar later hebben de families van de slachtoffers eindelijk duidelijkheid.

 • Kinderen en jongeren doen vaker aan sport

  UTRECHT (ANP) - Het aantal mensen dat minstens een keer per maand sport, is vorig jaar toegenomen ten opzichte van de jaren daarvoor. Vooral kinderen en jongeren sporten meer. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Mulier Instituut op basis van het continue onderzoek Ongevallen en Bewegen in Nederland (OBiN).

 • Meer meldingen geweld en misbruik op school

  DEN HAAG (ANP) - Het afgelopen schooljaar is het aantal meldingen bij vertrouwensinspecteurs met bijna 20 procent toegenomen ten opzichte van het jaar 2011/2012. Het gaat om een kleine 2300 meldingen van seksueel misbruik, psychisch en fysiek geweld, discriminatie en radicalisering. De toename geldt voor nagenoeg alle onderwijssectoren, staat in het woensdag gepubliceerde Onderwijsverslag 2012/2013 van de Inspectie van het Onderwijs.

 • Scoutingmedewerker vast om ontucht en porno

  AMSTERDAM (ANP) - Een 45-jarige man uit Amstelveen, die op verschillende plekken in het land als vrijwilliger werkte bij de scouting, zit sinds 1 april vast op verdenking van ontucht met een jonge jongen in 2004.