02-8-2012 17:26 | Door ANP .

Asbestpand Wageningen nog tot vrijdag dichtAsbestpand Wageningen nog tot vrijdag dicht

Asbestpand Wageningen nog tot vrijdag dicht

WAGENINGEN (ANP) - De winkel met daarboven woningen aan de Wageningse Hoogstraat blijft zeker tot vrijdag gesloten. Tien studenten die in het pand wonen, mogen tot die tijd hun kamer niet in.

Woensdag werd het pand ontruimd en gesloten, nadat bij verbouwingswerkzaamheden asbest was gevonden. De arbeidsinspectie heeft monsters van het vrijgekomen asbest genomen en verwacht daar vrijdag de uitslag van te hebben.

Volgens de gemeente staat vast dat er geen asbest op straat terecht is gekomen. Burgemeester Geert van Rumund van Wageningen vond het toch belangrijk om het incident naar buiten te brengen, ,,gezien al het nieuws van dit moment over asbest.'' De gemeente controleert of het vrijgekomen asbest op de juiste wijze wordt verwijderd.

het laatste nieuws

 • Sociaaldemocraten blijven Mogherini steunen

  PARIJS (ANP) - De sociaaldemocratische leiders in de Europese Unie blijven de kandidatuur van Federica Mogherini als EU-buitenlandcoördinator steunen. Dat heeft de Franse president François Hollande zaterdag gezegd na overleg van de leiders in Parijs.

 • VS willen alliantie tegen terrorisme

  WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten willen met behulp van de Verenigde Naties een internationale alliantie tegen terreurbewegingen als Islamitische Staat stichten. President Barack Obama zal het plan volgende maand presenteren tijdens een top van de VN-Veiligheidsraad, meldde minister John Kerry van Buitenlandse Zaken aan The New York Times.

 • Motorclubs uit elkaar gehouden in Alkmaar

  ALKMAAR (ANP) - Leden van motorclubs de Bandidos en de Hells Angels zijn vrijdagavond uit elkaar gehouden door de politie in het centrum Alkmaar. Daarmee is een confrontatie tussen de groepen voorkomen, zo stelt de politie zaterdag.

 • PvdA en VVD: niet alle reisgegevens opslaan

  DEN HAAG (ANP) - Regeringspartijen VVD en PvdA willen niet dat de reisgegevens van alle Nederlanders worden opgeslagen. Het kabinet kondigde de registratie vrijdag aan in het actieplan tegen jihadisme en radicalisme.

 • Rusland eist openbaring vluchtgegevens MH17

  MOSKOU (ANP) - Rusland wil dat de gegevens uit de zwarte dozen van de Boeing van Malaysia Airlines die op 17 juli boven Oost-Oekraïne werd neergeschoten, zo snel mogelijk worden geopenbaard. Dat heeft onderminister Anatoli Antonov van Defensie zaterdag laten weten. Rusland vraagt zich af waarom de de internationale onderzoekers de data nog niet hebben gepubliceerd.

 • Mogelijke leden motorclub vast voor afpersen

  DE LUTTE (ANP) - Drie mannen, die waren gekleed in clubkleding van motorclub No Surrender, zijn in De Lutte (Overijssel) aangehouden op verdenking van afpersing. Het gaat om een 32-jarige en 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 35-jarige inwoner van Oldenzaal, aldus de politie zaterdag.

 • 'Zaterdag nog geen EU-sancties tegen Rusland'

  BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie gaat zaterdag nog geen nieuwe sancties opleggen aan Rusland voor de steun aan de pro-Russische separatisten die in het oosten van Oekraïne vechten tegen de regeringstroepen. Dat stelde de Finse premier Alexander Stubb zaterdag bij radiostation YLE. ,,Het is duidelijk dat we het zullen hebben over nieuwe sancties, maar daar zal zaterdag nog geen beslissing over worden genomen'', zei Stubb.

 • UvA staat bij jaaropening stil bij MH17

  DEN HAAG (ANP) - Voor studenten is de vakantie maandag ook afgelopen. Dan wordt op alle 13 Nederlandse universiteiten het academisch jaar geopend. Dat gebeurt met redes van de collegevoorzitters en met toespraken van verschillende hoogwaardigheidsbekleders.

 • Greenpeace: gevaar voor kernramp in Oekraïne

  BERLIJN (ANP) - De gevechten in het oosten van Oekraïne tussen regeringstroepen en pro-Russische separatisten vormen een gevaar voor een kerncentrale in de regio. Dat stelt atoomexpert Tobias Münchmeyer van Greenpeace zaterdag in de Duitse krant Westdeutschen Allgemeinen Zeitung. De centrale is volgens Münchmeyer niet bestand tegen eventuele inslagen van raketten.

 • VN gaat vanuit Accra strijden tegen ebola

  ACCRA (ANP) - De Verenigde Naties (VN) gaan de Ghanese hoofdstad Accra gebruiken als uitvalsbasis voor de bestrijding van ebola in het westen van Afrika. Dat heeft de Ghanese regering bekendgemaakt. ,,Met Accra als logistiek en coördineringscentrum creëren we een belangrijke weg om medisch personeel en benodigdheden tegen de ziekte in het gebied te krijgen waar ebola heerst'', aldus de verklaring van de regering van president John Dramani Mahama.

 • Fatale aanslag op Afghaanse veiligheidsdienst

  JALALABAD (ANP) - Bij een zelfmoordaanslag op een gebouw van de Afghaanse inlichtingendienst in de stad Jalalabad zijn zaterdag minstens zes doden en 45 gewonden gevallen. Dat hebben autoriteiten uit de stad laten weten. Een terrorist reed zijn auto met explosieven in het pand in het oosten van Afghanistan.

 • Loting populaire studies in 2017 afgeschaft

  DEN HAAG (ANP) - Het kabinet schaft de centrale loting voor studies met een beperkt aantal plaatsen (de numerusfixusopleidingen) vanaf het studiejaar 2017/2018 af. In plaats daarvan gaan de onderwijsinstellingen studenten selecteren die een numerusfixusopleiding willen volgen. Zo wordt de kans groter dat de juiste student op de juiste plek komt, aldus het ministerie van Onderwijs zaterdag.

 • 'Blauwhelmen gevangen voor eigen veiligheid'

  NEW YORK (ANP) - De tientallen blauwhelmen die donderdag op de Golanhoogten zijn gegijzeld, zijn gevangengenomen voor hun eigen veiligheid. Dat hebben islamitische militanten aan de Verenigde Naties laten weten.

 • Bedreiging Obama onderzocht

  WASHINGTON (ANP) - De politie in de Amerikaanse staat Connecticut is op zoek naar een man die vrijdag president Barack Obama zou hebben bedreigd. Dat meldden Amerikaanse media.

 • Minister Sierra Leone weg wegens ebola

  FREETOWN (ANP) - President Ernest Bai Koroma van Sierra Leone heeft vrijdag minister van Volksgezondheid Miatta Kargbo ontslagen. Zij zou niet efficiënt hebben gereageerd op de ebola-uitbraak. De bewindsvrouw wordt opgevolgd door haar plaatsvervanger, dr. Abubakarr Fofanah, aldus een verklaring van het presidentieel paleis.