02-8-2012 17:26 | Door ANP .

Asbestpand Wageningen nog tot vrijdag dichtAsbestpand Wageningen nog tot vrijdag dicht

Asbestpand Wageningen nog tot vrijdag dicht

WAGENINGEN (ANP) - De winkel met daarboven woningen aan de Wageningse Hoogstraat blijft zeker tot vrijdag gesloten. Tien studenten die in het pand wonen, mogen tot die tijd hun kamer niet in.

Woensdag werd het pand ontruimd en gesloten, nadat bij verbouwingswerkzaamheden asbest was gevonden. De arbeidsinspectie heeft monsters van het vrijgekomen asbest genomen en verwacht daar vrijdag de uitslag van te hebben.

Volgens de gemeente staat vast dat er geen asbest op straat terecht is gekomen. Burgemeester Geert van Rumund van Wageningen vond het toch belangrijk om het incident naar buiten te brengen, ,,gezien al het nieuws van dit moment over asbest.'' De gemeente controleert of het vrijgekomen asbest op de juiste wijze wordt verwijderd.

het laatste nieuws

 • IS roept op tot aanslagen in VS

  NEW YORK (ANP) - Aanhangers van IS in de Verenigde Staten moeten met zelfgemaakte pijpbommen aanslagen plegen op beroemde plaatsen als Times Square in New York, de Strip in Las Vegas en op treinstations in het hele land. Terreurorganisatie Islamitische Staat heeft via internet een dergelijke oproep aan het adres van individuele anonieme terroristen, zogenoemde 'lone wolfs' verspreid. IS leverde daarbij complete beschrijvingen over hoe dergelijke bommen gemaakt kunnen worden, meldden Amerikaanse media.

 • CDA en D66 eisen haast met belastingstelsel

  DEN HAAG (ANP) - et kabinet moet voor 1 februari duidelijkheid geven over de hervorming van het het belastingstelsel. CDA en D66 willen tijdens de algemene politieke beschouwingen een motie hierover indienen. Een woordvoerder van het CDA heeft dat gezegd na een bericht in De Telegraaf van woensdag.

 • 'Kim Jong-un binnenkort naar China'

  SEOUL (ANP/RTR) - De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gaat mogelijk binnenkort naar China. Dat zei de Chinese ambassadeur in Zuid-Korea, Qiu Guohong, woensdag. Het zou de eerste keer zijn dat de leider van het stalinistische land sinds zijn aantreden in 2011 naar het buitenland reist.

 • H&M roept babyvoetbal terug

  AMSTERDAM (ANP) - Modeketen H&M roept een voetbal van schuimrubber, die verkocht werd op de babyafdeling, terug. Als erop wordt gebeten, erin wordt geknepen of eraan wordt getrokken, kan de bal in kleine stukjes uiteenvallen. Dat kan verstikkingsgevaar veroorzaken.

 • Opnieuw dichte mist in Zeeland

  DE BILT (ANP) - Het verkeer moet woensdagochtend in Zeeland opnieuw oppassen voor mist. Het KNMI waarschuwt dat in deze provincie plaatselijk dichte mist voorkomt.

 • 'Rebellen Oekraïne zien niets in zelfbestuur'

  KIEV (ANP) - Rebellen in het oosten van Oekraïne zien niets in een voorstel voor zelfbestuur van de Oekraïense president Petro Porosjenko. Rebellenleider Andrej Poergin zei woensdag tegen de BBC dat er geen plannen zijn voor het aangaan van een politieke relatie, in welke vorm dan ook, met Oekraïne.

 • Huismerkkaas PLUS is grootste Liegebeest

  AMSTERDAM (ANP) - De Goudse kaas van supermarkt PLUS is dit jaar het 'grootste Liegebeest', als het aan Wakker Dier ligt. Het kaasje van de keten won de trofee, nadat alle andere genomineerden hun leven beterden.

 • Man probeerde naar Noord-Korea te zwemmen

  SEOUL (ANP) - Een Amerikaan die naar Noord-Korea probeerde te zwemmen is opgepakt door de Zuid-Koreaanse marine. Hij wilde naar eigen zeggen in Noord-Korea leider Kim Jong-un ontmoeten, meldden overheidsbronnen woensdag aan het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

 • HRW: Nederland heeft voortrekkersrol voor ICC

  DEN HAAG (ANP) - Nederland heeft een voortrekkersrol als het gaat om de berechting van oorlogsmisdaden wereldwijd, die niet in Nederland of door Nederlanders zijn gepleegd. Dit concludeert mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) in een rapport dat woensdag is gepubliceerd over het beginsel van 'universele jurisdictie'.

 • Station Vlaardingen-Oost dicht na ramkraak

  VLAARDINGEN (ANP) - Het NS-station Vlaardingen-Oost is de komende uren gesloten na een ramkraak. Een auto reed in de nacht van dinsdag op woensdag het stationsgebouw binnen en vloog in brand. Dat gebeurde rond 04.30 uur.

 • Kamer debatteert met Rutte over begroting

  DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer maakt zich op voor 2 lange dagen van debat over de rijksbegroting voor volgend jaar. De algemene politieke beschouwingen worden traditiegetrouw gezien als het belangrijkste debat van het jaar.

 • Gemiddelde Amerikaan stukje dikker

  WASHINGTON (ANP) - De gemiddelde Amerikaan is rond de taille breder en dikker geworden. De gemiddelde taille is gegroeid van 95,5 centimeter in 1999 naar 98,5 centimeter in 2012, blijkt uit een studie van de Centra voor Ziektebestrijding en -Preventie, meldden Amerikaanse media woensdag.

 • 'Wet zelfbestuur Oekraïne niet lang houdbaar'

  KIEV (ANP) - Het wetsvoorstel dat zelfbestuur voor rebellen in Oost-Oekraïne mogelijk maakt is niet lang houdbaar. De wet kan binnen zes maanden worden ingetrokken als de orde in Oekraïne is hersteld, zei adviseur Igor Griniv van de president Petro Porosjenko dinsdag op de lokale televisie.

 • Opknapbeurt voor dubbeldekkers van start

  HAARLEM (ANP) - In Haarlem wordt donderdag begonnen met het opknappen van dubbeldekkers. 418 rijtuigen worden onder handen genomen, waarna ze vanaf 2016 een stuk comfortabeler en zuiniger weer het spoor op kunnen.

 • Zuid-Korea: gesprekken Noord-Korea mogelijk

  SEOUL (ANP) - De Zuid-Koreaanse president Park Guen-hye heeft gezegd dat Zuid-Korea bereid is met Noord-Korea te praten tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Noord-Korea moet dan wel oprecht de dialoog willen aangaan en serieus kijken naar de Zuid-Koreaanse voorstellen voor toenadering, zei de president woensdag.