02-8-2012 17:26 | Door ANP .

Asbestpand Wageningen nog tot vrijdag dichtAsbestpand Wageningen nog tot vrijdag dicht

Asbestpand Wageningen nog tot vrijdag dicht

WAGENINGEN (ANP) - De winkel met daarboven woningen aan de Wageningse Hoogstraat blijft zeker tot vrijdag gesloten. Tien studenten die in het pand wonen, mogen tot die tijd hun kamer niet in.

Woensdag werd het pand ontruimd en gesloten, nadat bij verbouwingswerkzaamheden asbest was gevonden. De arbeidsinspectie heeft monsters van het vrijgekomen asbest genomen en verwacht daar vrijdag de uitslag van te hebben.

Volgens de gemeente staat vast dat er geen asbest op straat terecht is gekomen. Burgemeester Geert van Rumund van Wageningen vond het toch belangrijk om het incident naar buiten te brengen, ,,gezien al het nieuws van dit moment over asbest.'' De gemeente controleert of het vrijgekomen asbest op de juiste wijze wordt verwijderd.

het laatste nieuws

 • Israël roept 16.000 extra militairen op

  TEL AVIV (ANP) - Israël heeft donderdag 16.000 extra militairen opgetrommeld om mee te vechten in het offensief tegen de Palestijnen in de Gazastrook. Dat brengt het totaal aantal reservisten op 86.000. Het is de bedoeling dat ze de huidige Israëlische strijdkrachten aflossen.

 • DONETSK (ANP) - Op de plek waar 2 weken geleden het vliegtuig van Malaysia Airlines neerstortte in Oekraïne, zouden nog altijd 80 lijken niet zijn geborgen. Volgens de Australische minister Julie Bishop van Buitenlandse Zaken blijkt dat uit nieuwe informatie.

 • OVSE verkent nieuwe route naar rampplek

  DONETSK (ANP) - Verkenners van de OVSE zijn donderdagochtend opnieuw op weg gegaan naar de plaats waar twee weken geleden een vliegtuig van Malaysia Airlines werd neergehaald. Het gaat om verkenning van een nieuwe route naar het gebied. In de drie auto's met verkenners zitten ook Nederlanders.

 • 'Wapenstilstand afspreken zeer moeilijk'

  DONETSK (ANP) - Een wapenstilstand afspreken in en rond het gebied van de vliegramp in Oekraïne is op dit moment zeer complex. Er is geen frontlinie en losse, geïsoleerde eenheden vechten zelfstandig. Dat heeft plaatsvervangend hoofd Alexander Hug van de waarnemingsmissie van de OVSE gezegd in een interview met het ANP.

 • Australië houdt dag van nationale rouw

  MELBOURNE (ANP) - In Australië wordt volgende week donderdag een dag van nationale rouw gehouden om de slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oost-Oekraïne te herdenken.

 • 'Beschieting VN-school is oorlogsmisdaad'

  GAZA (ANP) - De beschieting van een VN-school in Gaza, is een oorlogsmisdaad. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International wil dan ook dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de aanval.

 • Vermist meisje 9 Rotterdam is terecht

  ROTTERDAM (ANP) - Het vermiste meisje voor wie de politie in Rotterdam in de nacht van woensdag op donderdag een Amber Alert uitgaf, is terecht. De 9-jarige Amal Boubazzah is ,,in goede gezondheid'' gevonden, aldus de politie. Ze was bij haar vader.

 • Afgevaardigden voor rechtszaak tegen Obama

  WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft ingestemd met een rechtszaak tegen president Barack Obama. Ze vinden dat hij zijn macht heeft misbruikt bij de invoering van Obamacare, de wet waarbij de zorgverzekeringen op de schop moesten.

 • Kamerlid Dion Graus doet aangifte bedreiging

  ZWOLLE (ANP) - PVV-Kamerlid Dion Graus is woensdag bedreigd en beledigd in Zwolle. Hij gaat daar donderdag aangifte van doen, zei een woordvoerder van de politie.

 • Fans slaags in De Kuip

  ROTTERDAM (ANP) - In de slotfase van de eerste helft van het duel tussen Feyenoord en het Turkse Besiktas zijn in De Kuip woensdagavond enkele vechtpartijen uitgebroken. Schuin achter het Turkse doel raakten fans van Besiktas slaags met supporters van Feyenoord.

 • Dodental Palestijnen boven de 1300

  GAZA (ANP/RTR) - Het bloedige conflict in het Midden-Oosten heeft woensdag weer veel mensenlevens geëist. Zeker 99 Palestijnen kwamen om. Het totale dodental onder de Arabieren sinds het begin van het conflict ruim 3 weken geleden is daarmee opgelopen tot zeker 1346, van wie het merendeel burgers. Onder de Palestijnse doden zijn 239 kinderen, aldus de VN woensdag. Naast de doden vielen meer dan 6200 gewonden. Aan Israëlische kant vielen 59 doden, van wie 56 militairen.

 • Leidenaar dood gevonden bij tankstation

  LEIDEN (ANP) - De dode man die maandag werd gevonden langs de Plesmanlaan in Leiden, was een inwoner van die stad, maakte de politie woensdag bekend. Een passant ontdekte het lichaam maandag in de vroege ochtend. Het lag naast een leegstaand tankstation.

 • G7 waarschuwen Rusland over Oekraïne

  WASHINGTON (ANP) - De leiders van de G7-landen hebben Rusland woensdag de wacht aangezegd. Het Kremlin moet rekening houden met nieuwe sancties, als het zijn Oekraïnebeleid niet bijstelt, aldus een gemeenschappelijke verklaring. De G7-leiders roepen de strijdende partijen ertoe op een staakt-het-vuren in acht te nemen, met name op de plek waar op 17 juli het Maleisische vliegtuig crashte.

 • Ook Nederlanders mee met verkenning OVSE

  DONETSK (ANP) - Waarnemers van de OVSE gaan donderdag weer proberen een weg te vinden richting de wrakstukken van de neergehaalde Boeing in Oost-Oekraïne. Daar zijn ook Nederlanders bij, zo maakte de woordvoerster van de leider van de Nederlandse repatriëringsmissie, Pieter-Jaap Aalbersberg, woensdag bekend.

 • VN veroordelen ,,schandalige'' aanval school

  GAZA (ANP) - De VN hebben de Israëlische aanval op een school in de Gazastrook veroordeeld als ,,schokkend''. Bij de beschieting in de nacht van dinsdag op woensdag kwamen 15 Palestijnen om het leven.