10-7-2012 14:28 | Door ANP .

ANWB verwacht drukte Franse en Duitse wegenDEN HAAG (ANP) - De ANWB waarschuwt voor grote drukte op de wegen in Frankrijk komend weekend. Veel Nederlanders gaan die kant op om vakantie te vieren en vanwege de nationale feestdag op 14 juli gaan ook veel Fransen de weg op.

Op twee belangrijke vakantieroutes in Duitsland, de A5 en de A8, zijn dit weekend werkzaamheden. Op de A5 (Karlsruhe richting Basel) gaat het om het stuk snelweg tussen Baden-Baden en Buhl. Dat heeft gevolgen voor Nederlanders die onderweg zijn naar Zwitserland en Italië. De A8 (Stuttgart - München) is van zaterdagavond 20.00 uur tot zondagochtend 05.00 uur bij Ulm afgesloten.

Op de Nederlandse snelwegen zal het begin van de vakantie van bijna 1 miljoen Nederlanders geen grote problemen geven, denkt de ANWB. In Nederland begint de schoolvakantie voor het voortgezet onderwijs in de regio Noord. In het zuiden van het land begint de bouwvak. Het zijn vooral werkzaamheden en evenementen, zoals de GP Masters Formule 3-races op Zandvoort die volgens de ANWB komend weekend files zullen veroorzaken.

Rijkswaterstaat begint vrijdag om 18.30 uur met werkzaamheden aan de A2 (Den Bosch - Utrecht) tussen Zaltbommel en Waardenburg. De A13 van Rotterdam naar Den Haag is dicht van vrijdagavond laat tot maandagochtend vroeg tussen knooppunt Kleinpolderplein en Delft-Zuid.

het laatste nieuws

 • Scheiding kost Berlusconi 36 miljoen minder

  MILAAN (ANP) - De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi hoeft zijn ex-vrouw Veronica Lario 36 miljoen euro minder te betalen. Het hof van beroep in Milaan stelde onder meer vast dat de drie volwassen kinderen van het paar niet meer bij hun moeder wonen en legde de 77-jarige ex-premier daarom een alimentatie van 'slechts' 72 miljoen in plaats van 108 miljoen euro op. Dat meldde de krant Corriere della Sera dinsdag.

 • Ministerie beteugelt stijging zorgkosten

  DEN HAAG (ANP) - Er lijkt een einde te komen aan de almaar stijgende kosten in de zorg. Koning Willem-Alexander meldde dinsdag in de troonrede dat de kostenontwikkeling in de zorg voor het eerst sinds vele jaren meevalt vergeleken met de oorspronkelijke ramingen.

 • Oppositie kritisch op troonrede

  DEN HAAG - De politieke reacties op de troonrede zijn vooral kritisch. Koning Willem-Alexander zei dat de feestelijke traditie van Prinsjesdag dit jaar is ,,omgeven door een rouwrand van verdriet".

 • Twee collega's artsen overleden aan ebola

  DEN HAAG (ANP) - Twee collega's uit Sierra Leone van de artsen Nick Zwinkels en Erdi Huizenga zijn overleden aan ebola. Met een van deze twee collega's heeft een van de Nederlandse artsen onbeschermd contact gehad. Dat heeft Pien Bax, directeur van de Lion Heart Foundation, dinsdag gezegd naar aanleiding van een bericht van Medisch Contact.

 • A58 eind van de middag deels open

  MIDDELBURG (ANP) - Op de A58 gaat, in de richting van Vlissingen, volgens plan rond 17.00 uur één rijbaan weer open. In de richting van Brabant blijft de weg voorlopig dicht. Dat meldt de Veiligheidsregio.

 • Recorddroogte in Nederland

  DE BILT (ANP) - September is tot nu toe gortdroog verlopen. In grote delen van het land is in de eerste helft van de maand nauwelijks meetbare neerslag gevallen, zo meldt weerbureau MeteoGroup dinsdag.

 • 'IS haalt Syrisch gevechtsvliegtuig neer'

  BEIROET (ANP) - Strijders van de extremistische Islamitische Staat (IS) hebben dinsdag een gevechtsvliegtuig van de Syrische strijdkrachten neergehaald. Dat gebeurde met luchtdoelgeschut, deelde het oppositionele Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten mee.

 • Koning: extra geld voor Defensie trendbreuk

  DEN HAAG (ANP) - Het extra geld dat de regering uittrekt voor Defensie, is een trendbreuk met het verleden. Dat zei koning Willem-Alexander dinsdag in de troonrede.

 • Koning: dag omgeven door rouwrand verdriet

  DEN HAAG (ANP) - De feestelijke traditie van Prinsjesdag is dit jaar omgeven door een rouwrand van verdriet. Koning Willem-Alexander zei dat dinsdag in de troonrede, die hij uitsprak in de Ridderzaal.

 • Vangrails A58 weggehaald voor kerende auto's

  MIDDELBURG (ANP) - Auto's die zijn gestrand op de A58 maar die nog kunnen rijden, worden van de snelweg begeleid door de politie. De vangrails op de middenberm zijn verwijderd zodat auto's kunnen keren, meldt de Veiligheidsregio.

 • Man in gerechtsgebouw doodgeschoten

  KOPENHAGEN (ANP) - In een gerechtsgebouw in de Deense hoofdstad Kopenhagen is dinsdagochtend een man doodgeschoten. Een ander man verkeert volgens de politie in levensgevaar.

 • Koning in gouden koets op weg naar Ridderzaal

  DEN HAAG (ANP) - Vanaf Paleis Noordeinde in Den Haag is koning Willem-Alexander dinsdag om 13.00 uur in de gouden koets vertrokken naar het Binnenhof. Na een korte rijtoer door het centrum komt hij aan bij de Ridderzaal. Daar gaat hij de troonrede voorlezen. Het is voor de koning de tweede keer dat hij dat gaat doen.

 • Veroordeling Robert M. blijft gehandhaafd

  AMSTERDAM (ANP) - De veroordeling van kindermisbruiker Robert M. blijft in stand. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag in cassatie besloten. M. is veroordeeld tot 19 jaar cel en tbs wegens misbruik van tientallen zeer jonge kinderen.

 • Ook 11 zwaargewonden bij ongelukken A58

  MIDDELBURG (ANP) - Door de ongelukken op de A58 in Zeeland zijn dinsdagochtend 2 mensen omgekomen en 11 mensen zwaargewond geraakt. Nog eens 15 mensen liepen lichte verwondingen op. Dat zei burgemeester Jan Lonink van Terneuzen, en voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland, op een persbijeenkomst in Middelburg.

 • EU-parlement en Kiev stemmen in met verdrag

  BRUSSEL (ANP) - Europa en Oekraïne gaan nauwer samenwerken. Het eerder overeengekomen zogeheten associatie- en handelsverdrag werd dinsdag tijdens een nagenoeg gelijktijdige stemming in het Europees Parlement in Straatsburg en in het Oekraïense parlement in Kiev goedgekeurd. Via een live videoverbinding waren de twee parlementen met elkaar verbonden.

2Opmerking
10 jul 2012 14:20
avatar
Iedereen loopt te miepen omdat er crisis is, dus.........................................................................??????
10 jul 2012 14:20
avatar
Ik noem deze vakantiegangers slechtweer vluchtelingen, jammer dat ze het geld niet in eigen land besteden dat zou gezond zijn voor Nederland.
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?