20-5-2012 13:21 | Door ANP .

Alpe d'HuZes officieel van startAlpe d'HuZes officieel van start

Alpe d'HuZes officieel van start

RIJSWIJK (ANP) - In Papendal is zondag de aftrap gegeven voor de nieuwe editie van de Alpe d'HuZes, de beklimming van de Franse berg Alpe d'Huez waarvan de opbrengst naar KWF Kankerbestrijding gaat. Op 6 en op 7 juni gaan 8100 mensen dat doen. De organisatie hoopt 30 miljoen euro binnen te halen, 9 miljoen meer dan vorig jaar.

De kick-off ging gepaard met muziek, de presentatie van het koersboekje en een informatiemarkt voor de deelnemers.

het laatste nieuws

 • Gokbaas Curaçao opgepakt op verdenking moord

  WILLEMSTAD (ANP) - Loterijbaas Robbie dos Santos is dinsdagmorgen opgepakt op Curaçao . Hij is verdachte in een onderzoek naar de opdrachtgevers van de moord op politicus Helmin Wiels. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM).

 • Ambassade in Tripoli dicht

  DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse ambassade in Tripoli is sinds dinsdagochtend gesloten. De vijf medewerkers die daar nog aan het werk waren, komen via Tunesië terug naar Nederland. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd naar aanleiding van een bericht van NRC Handelsblad.

 • Verdachte aanslag Joods Museum uitgeleverd

  BRUSSEL (ANP) - De vermoedelijke dader van de dodelijke aanslag in het Joods Museum in Brussel is dinsdag uitgeleverd aan België. Dat meldden Vlaamse media dinsdag. Iets voor 13.00 uur reed hij in een geblindeerde, grijze Audi geflankeerd door motoragenten België binnen. De man wordt naar Brussel gebracht.

 • Onderzoek naar ex-partijbons China

  PEKING (ANP) - In China is justitie gestart met een corruptieonderzoek naar het voormalig hoofd van de veiligheidsdiensten Zhou Yongkang. Zhou was tot 2012 lid van het belangrijkste orgaan van de heersende communistische partij, het Staand Comité van het Chinese Politbureau.

 • Kamer hoeft niet in te stemmen met verdrag

  DEN HAAG (ANP) - Het verdrag met Oekraïne dat het dragen van handwapens door politiemensen en marechaussees in dat land mogelijk maakt, behoeft niet de goedkeuring van de Staten-Generaal. Dat schrijft minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken aan de Tweede Kamer.

 • Defensie Oekraïne belooft medewerking

  KIEV (ANP) - Het Oekraïense leger zal er alles aan doen om internationale onderzoekers toegang te laten krijgen tot de rampplek waar de Boeing 777 van Malaysia Airlines crashte. Dat heeft de Oekraïense minister van Defensie, Valeri Geletej, toegezegd aan de Australische minister van Buitenlandse Zaken Julie Bishop en de Nederlandse ambassadeur in Kiev.

 • Meer annuleringen bij Malaysian Airlines

  KUALA LUMPUR (ANP) - Malaysia Airlines heeft te maken met een toename van het aantal annuleringen na de ramp met de Boeing boven Oost-Oekraïne.

 • 'Geen overmatig geweld politie Schilderswijk'

  DEN HAAG (ANP) - De bewoners van de Haagse achterstandswijk de Schilderswijk hebben het gevoel dat de politie buitenproportioneel hard optreedt in de wijk, maar daar zijn geen concrete aanwijzingen voor gevonden. Dat concludeert de waarnemend Nationale ombudsman Frank van Dooren in een dinsdag gepubliceerd onderzoek naar mogelijke misstanden in de wijk.

 • Hakenkruisen en antisemitische leuzen in Rome

  ROME (ANP) - In Rome zijn op tientallen Joodse winkels hakenkruizen, bedreigingen en antisemitische leuzen gespoten. De autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld. Sommige opschriften waren duidelijk gericht tegen het Israëlische ingrijpen in de Gazastrook.

 • Elektriciteitscentrale Gaza opnieuw geraakt

  GAZA-STAD (ANP) - Het Israëlische leger heeft dinsdag een brandstoftank geraakt van de enige elektriciteitscentrale in de Gazastrook. Gaza-Stad en veel andere delen van het afgesloten Palestijnse gebied zitten nu zonder stroom. Dikke rookwolken stijgen boven het complex uit.

 • Burgers dood door gevechten rampgebied MH17

  KIEV (ANP) - Zeker 36 burgers zijn de afgelopen dagen omgekomen door zware gevechten rond de rampplek van vlucht MH17 in Oost-Oekraïne. Dat meldden lokale bestuurders dinsdag. Het Oekraïense regeringsleger probeert het gebied te heroveren op pro-Russische separatisten.

 • Rutte belt Porosjenko: stop vijandelijkheden

  DEN HAAG (ANP) - Minister-president Mark Rutte heeft dinsdagmorgen de Oekraïense president Petro Porosjenko gevraagd de vijandelijkheden te staken rond de rampplek van MH17. Die plek was dinsdagmorgen wederom niet te bereiken voor onder anderen Nederlandse forensische experts en marechaussees.

 • Marsverkenner breekt buitenaards record

  HOUSTON (ANP) - Nog nooit heeft een karretje buiten de aarde zo ver gereden als de verkenner Opportunity op Mars. Het Amerikaanse rijdende laboratorium heeft 40 kilometer en 250 meter op de teller staan sinds de landing in 2004. Een record, maakte de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA dinsdag bekend.

 • Neef van president Karzai gedood bij aanslag

  KABUL (ANP) - Een neef van de Afghaanse president Hamid Karzai is gedood bij een zelfmoordaanslag in de zuidelijke stad Kandahar. Dat meldde de BBC dinsdag.

 • Tol Duitsland voor vrachtwagens omlaag

  BERLIJN (ANP) - Automobilisten moeten tol gaan betalen voor het gebruik van het Duitse wegennet, maar de heffing voor vrachtwagens gaat vanaf 2015 omlaag. Minister Alexander Dobrindt van Verkeer wil vrachtwagens komend jaar ontlasten. Omdat er minder onderhoud aan de weg nodig is, kunnen wat hem betreft ook de tarieven omlaag, meldden Duitse media dinsdag.