20-5-2012 13:21 | Door ANP .

Alpe d'HuZes officieel van startAlpe d'HuZes officieel van start

Alpe d'HuZes officieel van start

RIJSWIJK (ANP) - In Papendal is zondag de aftrap gegeven voor de nieuwe editie van de Alpe d'HuZes, de beklimming van de Franse berg Alpe d'Huez waarvan de opbrengst naar KWF Kankerbestrijding gaat. Op 6 en op 7 juni gaan 8100 mensen dat doen. De organisatie hoopt 30 miljoen euro binnen te halen, 9 miljoen meer dan vorig jaar.

De kick-off ging gepaard met muziek, de presentatie van het koersboekje en een informatiemarkt voor de deelnemers.

het laatste nieuws

 • Paasvuren zorgen voor brandlucht

  RIJSWIJK (ANP) - Paasvuren in Duitsland maar ook in Nederland zorgen in grote delen van het land voor een lichte brandlucht. Op Twitter melden veel mensen dat ze rook ruiken.

 • Man gewond door brand in woning Amsterdam

  AMSTERDAM (ANP) - Zeker één persoon is zondagochtend vroeg gewond geraakt door een brand in een appartement aan de Oostzaanstraat in Amsterdam. De man is overgebracht naar het ziekenhuis, meldde een woordvoerder van de brandweer.

 • Woningen ontruimd door gaslekkage Brielle

  BRIELLE (ANP) - Door een gaslekkage aan de Aelbrechtsweg in Brielle zijn zondagochtend vroeg vijf woningen ontruimd. Dat meldde de veiligheidsregio.

 • Paus spreekt zegen Urbi et Orbi uit

  VATICAANSTAD (ANP) - Voor de tweede keer sinds hij in maart vorig jaar tot hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk werd gekozen, spreekt paus Franciscus op eerste paasdag rond 12 uur de zegen Urbi et Orbi (Voor stad en wereld) uit.

 • Dodental scheepsramp Zuid-Korea verder omhoog

  SEOUL (ANP) - Het officiële dodental van de scheepsramp in Zuid-Korea is opgelopen tot 50. Meer dan 250 opvarenden van de gezonken veerboot worden nog vermist, meldden Koreaanse media zondag.

 • Auto gezin vliegt in brand in leeuwenverblijf

  LONDEN (ANP) - Een uitstapje naar een Brits safaripark liep voor een gezin maar net goed af. Een vrouw en haar twee kinderen moesten worden gered nadat hun auto in het park in Wiltshire in brand was gevlogen in het leeuwenverblijf. Dat berichtte de BBC zaterdag.

 • Nederlandse VN-gezant tegengehouden in Israël

  JERUZALEM (ANP) - De Nederlandse VN-gezant Robert Serry heeft uitgehaald naar de Israëlische veiligheidsautoriteiten. Die weigerden zaterdag een groep van Palestijnse christenen en diplomaten de toegang tot de Heilig-Grafkerk in Jeruzalem. Serry liet weten ,,onthutst'' te zijn over het optreden van de autoriteiten, meldden de Verenigde Naties.

 • Paarden op hol met hout paasvuur

  OOTMARSUM (ANP) - In de Twentse plaats Ootmarsum zijn zaterdag twee paarden op hol geslagen. De zware paarden trokken door het centrum van de stad met een kar vol hout voor het traditionele paasvuur toen ze ergens van schrokken. Dat meldt regionale omroep RTV Oost.

 • Boko Haram eist aanslag busstation op

  ABUJA (ANP) - De extremistische groep Boko Haram heeft zaterdag in een videoboodschap de verantwoordelijkheid opgeëist voor de dubbele bomaanslag op een busstation in Nigeria. De aanslag in de hoofdstad Abuja heeft maandag aan zeker 75 mensen het leven heeft gekost.

 • Stuurman aan roer veerboot was onervaren

  SEOUL (ANP) - Het bemanningslid dat aan het roer stond van de Koreaanse veerboot toen het schip woensdag kapseisde, was een onervaren stuurman. Het was de eerste keer dat een 25-jarige door de eilandengroep aan de zuidpunt van het Koreaanse schiereiland navigeerde, aldus Yang Jung-jin, een hoge officier van justitie die betrokken is bij de zaak.

 • 70.000 bezoekers record voor Sail Kampen

  KAMPEN (ANP) - Ongeveer 70.000 mensen hebben zaterdag een bezoek gebracht aan Sail Kampen. Dat is een record voor de zaterdag. ,,Normaal gesproken is het de eerste dag vrij rustig, maar we hebben nu geprofiteerd van het mooie weer'', legde de woordvoerder van het zeilevenement uit.

 • Aantal eboladoden Guinee lager dan gedacht

  CONAKRY (ANP) - Het ebolavirus heeft in Guinee minder levens geëist dan tot nu toe gedacht. Het officiële dodental is zaterdag naar beneden bijgesteld omdat er sprake was van verwarring bij de tellingen, aldus Sakoba Keita van het Ministerie van Gezondheid.

 • Toertocht Gold Race verloopt zonder problemen

  VALKENBURG (ANP) - Zo'n 15.000 amateurwielrenners hebben zaterdag meegedaan aan de Amstel Gold Race. Bij de toertocht konden de deelnemers kiezen uit routes van 65, 100, 150 of 250 kilometer.

 • Jaar cel voor leider Moslimbroederschap

  CAÏRO (ANP) - Een leider van de Moslimbroederschap is in Egypte zaterdag veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf voor het beledigen van de rechterlijke macht, meldden justitiële en veiligheidsbronnen. Mohamed el-Beltagy is het eerste prominente lid van de partij sinds die vorig jaar verboden werd.

 • Britten slaan er op los

  HEEZE (ANP) - De politie heeft zaterdagochtend op een camping in het Brabantse Heeze twee Britten aangehouden die drie jongens zouden hebben mishandeld.