03-8-2012 19:54 | Door ANP .

Agent wiste filmpje arrestatieEINDHOVEN (ANP) - Een agent heeft een filmpje gewist waarop mogelijk de vermeende gewelddadige arrestatie van dj Flexican stond. De politie liet vrijdagavond weten dat dit na intern onderzoek is gebleken. Wat er precies op het filmpje stond weet de politie niet, ,,dat is onderwerp van onderzoek’’.

De 46-jarige vrouw beschuldigde de politie er zondag direct van het filmpje te hebben verwijderd van haar mobiele telefoon. Zij werd zelf aangehouden voor belediging van een agent tijdens het incident. Daarna werd het filmpje gewist.

De politie zegt dat de betrokken agent heeft verklaard het filmpje te hebben gewist ,,bij het uitzetten van de telefoon en onder druk van omstandigheden. Hij heeft spijt van het wissen van het filmpje.’’

het laatste nieuws

 • Oekraïens parlement akkoord met politiemissie

  KIEV (ANP) - Het parlement van Oekraïne heeft donderdag besloten dat er een grote politiemissie komt naar het rampgebied waar 2 weken geleden vlucht MH17 neerstortte. Doel van de missie is het vinden van menselijke resten en persoonlijke bezittingen van de slachtoffers. Nederland liet al weten dat er vele tientallen, mogelijk zelfs honderden politiemensen, marechaussees en forensische experts aan die missie zullen deelnemen als Oekraïne instemt. Ook Australië stuurt dan mensen.

 • Oekraïne legt offensief in oosten dag stil

  KIEV (ANP) - Oekraïne legt de aanval op de separatisten in het oosten van het land 1 dag stil. ,,We hebben besloten geen militaire operaties uit te voeren op deze dag van rust'', zei legerwoordvoerder Oleksij Dmitrasjkivski. Wel behoudt het regeringsleger zich het recht voor om zichzelf te verdedigen als de rebellen aanvallen.

 • Ook EHRM veroordeelt Rusland in zaak Yukos

  MOSKOU/STRAATSBURG (ANP) - Rusland heeft voor de tweede keer deze week een belangrijke rechtszaak verloren over het onteigenen van oliegigant Yukos. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) veroordeelde Rusland tot het betalen van een schadevergoeding van 1,9 miljard euro aan aandeelhouders van het bedrijf van de gevallen tycoon Michail Chodorkovski.

 • 'Russische experts donderdag naar rampplek'

  MOSKOU (ANP) - Russische onderzoekers willen donderdag ook naar de rampplek van Malaysia Airlines vlucht 17 in Oost-Oekraïne. Ze willen er de wrakstukken van de neergehaalde Boeing 777 onderzoeken. Dat hebben de Russische luchtvaartautoriteiten laten weten aan persbureau Interfax.

 • Foto's van raddraaiers bekerfinale online

  ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft donderdag foto's van vijf mannen online gezet, die worden verdacht van het verstoren van de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip op 20 april. Afgelopen maandag werden al 22 mensen aangehouden voor de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle.

 • Twee anti-Israël-demonstranten opgepakt

  DEN HAAG (ANP) - Twee mannen die vorige week donderdag meeliepen in de pro-Gaza-demonstratie in Den Haag zijn opgepakt voor ,,strafbare teksten''. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) donderdag. De 32-jarige mannen uit Amsterdam en Den Haag worden verdacht van het ,,aanzetten tot geweld tegen een bevolkingsgroep wegens geloof en ras''.

 • Elf mensen opgepakt rond Feyenoord-Besiktas

  ROTTERDAM (ANP) - Rond de wedstrijd tussen Feyenoord en het Turkse Besiktas zijn woensdag in Rotterdam elf mensen opgepakt. Sommige arrestanten hadden volgen de politie vuurwerk bij zich of waren dronken. Anderen zijn opgepakt voor belediging of het overtreden van een stadionverbod.

 • Rusland stopt invoer sap uit Oekraïne

  MOSKOU (ANP) - Rusland stopt de invoer van vruchtensap uit Oekraïne. De autoriteiten hebben dit donderdag bekendgemaakt. De stap volgt op de aankondiging van woensdag dat Rusland Poolse groenten en fruit weert, officieel vanwege de voedselveiligheid. Het importverbod kan worden uitgebreid naar de hele Europese Unie.

 • Stage Russische managers onzeker

  DEN HAAG (ANP) - Nederland houdt een programma voor managers uit Rusland tegen het licht naar aanleiding van de dramatische gebeurtenissen met de vlucht MH17.

 • Israël roept 16.000 extra militairen op

  TEL AVIV (ANP) - Israël heeft donderdag 16.000 extra militairen opgetrommeld om mee te vechten in het offensief tegen de Palestijnen in de Gazastrook. Dat brengt het totaal aantal reservisten op 86.000. Het is de bedoeling dat ze de huidige Israëlische strijdkrachten aflossen.

 • DONETSK (ANP) - Op de plek waar 2 weken geleden het vliegtuig van Malaysia Airlines neerstortte in Oekraïne, zouden nog altijd 80 lijken niet zijn geborgen. Volgens de Australische minister Julie Bishop van Buitenlandse Zaken blijkt dat uit nieuwe informatie.

 • OVSE verkent nieuwe route naar rampplek

  DONETSK (ANP) - Verkenners van de OVSE zijn donderdagochtend opnieuw op weg gegaan naar de plaats waar twee weken geleden een vliegtuig van Malaysia Airlines werd neergehaald. Het gaat om verkenning van een nieuwe route naar het gebied. In de drie auto's met verkenners zitten ook Nederlanders.

 • 'Wapenstilstand afspreken zeer moeilijk'

  DONETSK (ANP) - Een wapenstilstand afspreken in en rond het gebied van de vliegramp in Oekraïne is op dit moment zeer complex. Er is geen frontlinie en losse, geïsoleerde eenheden vechten zelfstandig. Dat heeft plaatsvervangend hoofd Alexander Hug van de waarnemingsmissie van de OVSE gezegd in een interview met het ANP.

 • Australië houdt dag van nationale rouw

  MELBOURNE (ANP) - In Australië wordt volgende week donderdag een dag van nationale rouw gehouden om de slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oost-Oekraïne te herdenken.

 • 'Beschieting VN-school is oorlogsmisdaad'

  GAZA (ANP) - De beschieting van een VN-school in Gaza, is een oorlogsmisdaad. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International wil dan ook dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de aanval.