03-8-2012 19:54 | Door ANP .

Agent wiste filmpje arrestatieEINDHOVEN (ANP) - Een agent heeft een filmpje gewist waarop mogelijk de vermeende gewelddadige arrestatie van dj Flexican stond. De politie liet vrijdagavond weten dat dit na intern onderzoek is gebleken. Wat er precies op het filmpje stond weet de politie niet, ,,dat is onderwerp van onderzoek’’.

De 46-jarige vrouw beschuldigde de politie er zondag direct van het filmpje te hebben verwijderd van haar mobiele telefoon. Zij werd zelf aangehouden voor belediging van een agent tijdens het incident. Daarna werd het filmpje gewist.

De politie zegt dat de betrokken agent heeft verklaard het filmpje te hebben gewist ,,bij het uitzetten van de telefoon en onder druk van omstandigheden. Hij heeft spijt van het wissen van het filmpje.’’

het laatste nieuws

 • EU-parlement en Kiev stemmen in met verdrag

  BRUSSEL (ANP) - Europa en Oekraïne gaan nauwer samenwerken. Het eerder overeengekomen zogeheten associatie- en handelsverdrag werd dinsdag tijdens een nagenoeg gelijktijdige stemming in het Europees Parlement in Straatsburg en in het Oekraïense parlement in Kiev goedgekeurd. Via een live videoverbinding waren de twee parlementen met elkaar verbonden.

 • Onderwijsraad: Antipestwet is overbodig

  DEN HAAG (ANP) - De antipestwet is overbodig. Scholen zijn nu al wettelijk verplicht om voor een veilige omgeving en klimaat voor de leerlingen te zorgen, een extra wet specifiek gericht tegen pesten is daarom onnodig. Dat staat in een dinsdag naar buiten gebracht advies van de Onderwijsraad aan staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs).

 • Parlement geeft Oost-Oekraïne eigen status

  KIEV (ANP) - De twee meest oostelijke regio's in Oekraïne krijgen de komende 3 jaar een speciale status. Ook hebben de pro-Russische separatisten in het gebied recht op amnestie. Daarmee heeft het Oekraïense parlement dinsdag op voorstel van president Petro Porosjenko ingestemd.

 • Koerden melden herovering dorpen op IS

  MOSUL (ANP) - Koerdische strijders hebben aanhangers van Islamitische Staat (IS) verdreven uit vijf dorpen in het noorden van Irak. Dat heeft een Koerdische functionaris tegen de nieuwssite al-Sumaria News gezegd. Hij noemt de verdrijving van de IS-strijders een strategisch belangrijke stap in de herovering van het door IS ingenomen deel van Noord-Irak.

 • A58 blijft nog heel lang dicht

  HEINKENSZAND (ANP) - De A58 tussen Goes en Middelburg, waar dinsdagochtend een paar grote kettingbotsingen gebeurden, blijft nog zeker tot de avond dicht. Rond 11.15 uur rijden hulpdiensten nog af en aan. Later gaat de politie onderzoek doen.

 • Elf gewonden bij busongeluk in Den Haag

  DEN HAAG (ANP) - Bij een busongeluk in Den Haag zijn 11 gewonden gevallen. Er zijn volgens de brandweer acht personen naar het ziekenhuis vervoerd, onder wie de chauffeur van de stadsbus. Volgens de politie reed de bus van vervoerder HTM op de Hengelolaan tegen een lantaarnpaal. De chauffeur was vermoedelijk onwel geworden.

 • Gemoedelijke drukte langs route gouden koets

  DEN HAAG (ANP) - Schoolkinderen met oranje petjes, dames met hoedjes en veel andere belangstellenden die een glimp willen opvangen van de gouden koets staan dinsdagmorgen langs de route opgesteld. Het begint al behoorlijk druk te worden achter de dranghekken. Bij Paleis Noordeinde, waar de koets met koning Willem-Alexander en koningin Máxima zal vertrekken, stond de eerste rij zo'n twee uur van tevoren vol.

 • Twee doden bij ongelukken op de A58

  HEINKENSZAND (ANP) - Bij de aanrijdingen op de A58 dinsdagochtend zijn twee mensen omgekomen. Dat laat de Veiligheidsregio Zeeland weten. Het is niet bekend of deze slachtoffers in één auto zaten.

 • Rode Kruis aanwezig op A58

  HEINKENSZAND (ANP) - Het Rode Kruis is aanwezig op de A58 met een medisch team. Vooralsnog is het team bezig bij de inderhaast ingerichte mobiele post bij de snelweg. De Rode Kruismedewerkers, vooral verpleegkundigen, ondersteunen de hulpdiensten.

 • Londen belooft Schotten vergaande autonomie

  LONDEN (ANP) - In een ultieme poging de Schotten voor de Britse unie te behouden, beloven de Britse premier David Cameron, vicepremier Nick Clegg en oppositieleider Ed Miliband van de Labourpartij Schotland een grote mate van autonomie als het de onafhankelijkheid afwijst. De drie politieke leiders stellen het Schotse parlement meer bevoegdheden in het vooruitzicht en de volledige zeggenschap over het geld voor de gezondheidszorg.

 • Miljoen kinderen sterven op dag van geboorte

  NEW YORK (ANP) - Elk jaar sterven een miljoen kinderen op de dag van hun geboorte. Ongeveer 2,8 miljoen baby's overlijden in de eerste 4 weken na hun geboorte. Deze cijfers heeft de VN-kinderorganisatie Unicef dinsdag vrijgegeven.

 • Gewonden bij ravage op A58 in Zeeland

  RIJSWIJK (ANP) - Op de A58 tussen Goes en Middelburg is een ravage ontstaan na meerdere kettingbotsingen in dichte mist. Er is volgens de politie een fors aantal gewonden, in totaal zijn er zo'n 150 auto's betrokken bij de aanrijdingen. Tientallen ambulances zijn aanwezig of onderweg, aldus de politie.

 • Verwarde man van dak af

  ARNHEM (ANP) - De verwarde 29-jarige man die de hele nacht op het dak van een woning in Arnhem heeft gestaan, is naar beneden gekomen. Hij liet zich van het dak glijden en is het laatste stuk gevallen, meldt de politie. De man wordt behandeld door ambulancepersoneel maar is volgens de politie wel aanspreekbaar. Hij wordt aangehouden.

 • IS haalt steeds meer strijders uit Turkije

  WASHINGTON (ANP) - De soennitische terreurbeweging Islamitische Staat (IS) haalt steeds meer nieuwe strijders uit Turkije. Jongeren sluiten zich aan bij IS, omdat ze zich aangetrokken voelen door de ideologie van de terreurgroep en omdat die forse geldbedragen aan zijn strijders betaalt.

 • Nederland wat gestegen op universiteitenlijst

  RIJSWIJK (ANP) - Nederland staat dit keer met zes universiteiten in de top 100 van de QS World University Rankings. De hoogstgeplaatste Nederlandse universiteit is de Universiteit van Amsterdam, op plek 50. Vorig jaar was dat nog de 58e plaats.