03-8-2012 16:40 | Door ANP .

35.000 keer 'eens' op zakkenvullerssite PVVDEN HAAG (ANP) - Op de PVV-website tegen de 'zakkenvullers' van de Europese Unie was vrijdagmiddag al 35.000 keer geklikt op een knop waarmee mensen aangeven dat ze het eens zijn met de klacht van de PVV. Dat meldde een woordvoerster van de partij vrijdagmiddag.

PVV-leider Geert Wilders lanceerde de site vrijdagochtend uit protest tegen de volgens hem veel te hoge salarissen voor ambtenaren en politici binnen de Europese Unie. Op Stopdeeuropesezakkenvullers.nl kunnen bezoekers op een knop klikken, waarmee ze aangeven dat ze het met het standpunt van Wilders eens zijn.

De PVV wil de resultaten nog voor de EU-top in oktober aanbieden aan premier Mark Rutte en aan de voorzitter van de Europese Raad Herman van Rompuy. Volgens de PVV liep het meteen storm op de site. ,,Geweldig! Binnen een paar uur al meer dan 10.000 keer steun gekregen voor verzet tegen zakkenvullende eurocraten'', twitterde Wilders.

Volgens hem blijkt uit een recente uitzending van het Belgische televisieprogramma Terzake dat de ambtenaren en politici van de EU ,,hun zakken vullen". Een beginnend ambtenaar verdient volgens de PVV ,,4.676 euro netto per maand". Een eurocommissaris zou maandelijks meer dan 27.000 euro krijgen, aldus de partij.

De PVV vindt dat er geen Nederlands geld meer naar Brussel mag, zolang daar hoge salarissen en vergoedingen worden betaald terwijl Nederlanders worden getroffen door bezuinigingen.

het laatste nieuws

 • Veel doden door beschieting school Gazastrook

  GAZA (ANP) - Zeker tien mensen zijn donderdag omgekomen en veel anderen gewond geraakt door een Israëlische beschieting van een VN-school in de Gazastrook waar veel Palestijnse vluchtelingen hun toevlucht hadden gezocht. Dat hebben de plaatselijke Palestijnse autoriteiten gemeld.

 • Internationaal team werkt aan identificatie

  BUNNIK (ANP) - Een internationaal team van 200 mensen werkt sinds woensdagavond aan de identificatie van de slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oekraïne. Dat maakte de politiechef van de landelijke eenheid, Patricia Zorko, donderdag bekend tijdens een persbijeenkomt.

 • Wrakstukken op rampplek mogen verplaatst

  DEN HAAG (ANP) - Wrakstukken op de plek waar het vliegtuig van Malaysia Airlines was neergestort, mogen worden verplaatst. Dat moet bergers de mogelijkheid bieden ,,de op de rampplek nog aanwezige slachtoffers te kunnen bergen'', liet de Onderzoeksraad voor Veiligheid donderdag weten.

 • ISIS laat vrouwen in Irak besnijden

  MOSUL (ANP) - De Islamitische Staat in Irak en de Levant (ISIS) heeft opdracht gegeven om vrouwen tussen 11 en 46 in de Iraakse stad Mosul te besnijden. Dat hebben de Verenigde Naties donderdag gemeld.

 • Franse gevechtsvliegtuigen zoeken wrak Mali

  PARIJS (ANP) - Twee Franse Mirage 2000-gevechtsvliegtuigen die in West-Afrika zijn gestationeerd, zijn opgestegen om het wrak van het toestel van Air Algérie in het noorden van het West-Afrikaanse land Mali te zoeken. Dat heeft een woordvoerder van het Franse leger donderdag gemeld.

 • Nauwelijks annuleringen bij Malaysia Airlines

  KUALA LUMPUR (ANP) - Reizigers hebben nauwelijks gebruikgemaakt van het aanbod van Malaysia Airlines om kosteloos hun vlucht te annuleren. In Nederland besloot afgelopen dagen slechts ,,een tiental mensen'' zijn ticket in te leveren. Dat liet de luchtvaartmaatschappij donderdag weten.

 • Herdenkingen van slachtoffers MH17 gaan door

  RIJSWIJK (ANP) - Ook na de dag van nationale rouw blijft Nederland de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne herdenken. Er zijn de komende dagen stille tochten en herdenkingen in onder meer Delft, Hoofddorp en Roosendaal. Ook in Drachten wordt aan een tocht voor de slachtoffers gewerkt.

 • Rusland ontkent neerhalen toestellen Oekraïne

  MOSKOU (ANP) - Rusland noemt de beschuldiging dat vanaf Russisch grondgebied twee Oekraïense gevechtsvliegtuigen zijn neergeschoten ,,nonsens''. De Oekraïense regering had woensdag laten weten dat de twee Soechoj Soe-25's op grote hoogte vlogen en waarschijnlijk waren neergehaald met raketten vanuit Rusland.

 • Koerd Massum nieuwe president Irak

  BAGDAD (ANP) - De Koerd Fuad Massum is donderdag door het Iraakse parlement tot president gekozen. Massum is parlementslid voor de Patriottische Unie van Koerdistan (PUK). Zijn verkiezing betekent een nieuwe stap om de politieke impasse te doorbreken waarin Irak zich sinds de parlementsverkiezingen van eind april bevindt.

 • Australische exporteur boycot Rusland

  SYDNEY (ANP) - Een Australische vleesexporteur heeft donderdag zelf sancties ingesteld tegen Rusland. De baas bij de Australian Lamb Group, John Verrall, zei dat ,,wij als Australische onderneming de aan het licht komende omstandigheden rond het neerhalen van het vliegtuig van Malaysia Airlines met 298 mensen aan boord, niet kunnen accepteren''.

 • 1,5 jaar voor mantelzorger die vrouw wurgde

  UTRECHT (ANP) - De 84-jarige mantelzorger uit Doorn die vorig jaar oktober na 58 jaar huwelijk en intensief mantelzorgen zijn vrouw wurgde, is donderdag wegens doodslag veroordeeld tot 1,5 jaar celstraf. De officier van justitie had 5 jaar cel wegens moord geëist tegen de bejaarde man. Volgens de rechtbank handelde hij niet volgens een plan, maar in een gemoedsopwelling. De man wurgde zijn echtgenote met zijn handen en zijn broekriem toen zij weer eens hevig begon te trillen, en belde zelf de politie.

 • VN Mali: Algerijns vliegtuig neergestort

  BAMAKO (ANP) - Het donderdag verdwenen vliegtuig van Air Algérie is in het noorden van Mali neergestort. Dat heeft commandant Koko Essien van de VN-missie in Mali bevestigd. Het toestel is neergekomen ergens tussen Gao en het 450 kilometer noordelijker gelegen Tessalit, aldus Essien.

 • Fabius: contract met Rusland moet je naleven

  PARIJS (ANP) - De regel is dat ondertekende en betaalde contracten worden nageleefd. Dat heeft de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Laurent Fabius, gezegd over de kritiek op de leverantie van twee Mistral-oorlogsschepen aan Rusland.

 • Veiligheidschef Kaddafi mag in Libië berecht

  DEN HAAG (ANP) - De veiligheidschef van de oud-Libische dictator Muammar Kaddafi mag in Libië worden berecht. Dat heeft de kamer van beroep van het Internationaal Strafhof in Den Haag donderdag besloten. De uitspraak is slecht nieuws voor Abdullah al-Senussi. In Libië wacht hem mogelijk de doodstraf.

 • Watertekort dreigt in Donetsk

  DONETSK (ANP) - In Donetsk dreigt een tekort aan water. De pompinstallaties die water naar de stad in Oost-OekraÏne brengen zijn beschadigd bij gevechten en er is een reservecapaciteit aan drinkwater voor maximaal 5 dagen. Dat meldden donderdag Oekraïense media.

37Opmerking
3 aug 2012 12:07
avatar
Alles onder druk word vloeibaar ,daarom heeft die blonde mijn stem,weg met die geld verprutsen zakkenvullers in Brussel.
3 aug 2012 11:46
avatar
als er een beslissing genomen moet worden over geld, moet rutte net als zijn voorgangers eerst de shell en de ing bellen en vragen of het mag! en als wilders partij heel groot word moet hij dat ook
3 aug 2012 11:32
avatar

Sinds wanneer is de PVV TEGEN veelverdieners? Dacht altijd dat de PVV juist VOOR veelverdieners waren.

 

Het is duidelijk dat de PVV ook met alle winden mee waaid

3 aug 2012 11:05
avatar

een x aantal jaar geleden dacht ik van ja , deze partij gaat t worden maar helaas door zijn eigen

"alleen wat ik zeg en en wil " komt de partij er wel maar helaas voor hun mijn stem gaat niet meer

naar deze partij    alleen maar one-liners de lucht in schreeuwen maar niet concreet een

oplossing bieden en een plan aanbieden

net zoals nu een site openen ja en dan denk geertje nu echt dat deze schurken hun geld gaan terug

geven ,,, zijn kleur haar is nog niet wit genoeg jammer dom blondje

3 aug 2012 10:46
avatar
Ja, Lex, hersenloos moet ik niet zeggen, maar als je ze hebt,GEBRUIK ZE DAN !!!
3 aug 2012 10:43
avatar

GELD WAT DOM IS MAAKTRECHT WAT KROM IS, DIT IS EEN HEEL OUD GEZEGDE MAAR IS NOG STEEDS WAAR

 

3 aug 2012 10:32
avatar

Dat het een zootje in de wereld is dat is toch niets nieuws? Corrupte, machtsmisbruik, het gebeurt wereldwijd. En zolang de Tokkies nog kunnen uitgroeien tot een hype,een bewezen moordenaar en drugsdealer kan worden verkozen tot president, een machthebber met zijn verstand in de broek president kan worden, een heel land teert op corruptie op kosten van de andere eurolanden, waar verbazen we ons dan over?

Toch goed van de PVV dit aan de kaak te stellen. Zwijgen is geen optie.

Enige wat je kunt doen is diegene die zich verrijkt alles afpakken.

Maar dat zal nooit gebeuren. We staan er weer bij en kijken ernaar.

A.o.w ers pakken is gemakkelijker.

3 aug 2012 09:54
avatar

Alle overbodige blaaskaken geen aandacht geven dan ruimt die troep zichzelf op.

Hulde voor Manon M,schatje.

3 aug 2012 09:53
avatar

wilders zou zyn zionistiese vriendjes van het bankwezen aan moeten pakken!!!! zyn allemaal 1 pot nat en het maakt niets uit op wie je stemt het belyd is al jaren geleden bepaald door de grote banken en de oligargie van deze planeet!!!

laat je niks wysmaken met mooi gelul het zyn stuk voor stuk pionen in een schaakspel wat gespeeld wordt en bepaalt door zionisten!!!!

Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?