03-8-2012 16:40 | Door ANP .

35.000 keer 'eens' op zakkenvullerssite PVVDEN HAAG (ANP) - Op de PVV-website tegen de 'zakkenvullers' van de Europese Unie was vrijdagmiddag al 35.000 keer geklikt op een knop waarmee mensen aangeven dat ze het eens zijn met de klacht van de PVV. Dat meldde een woordvoerster van de partij vrijdagmiddag.

PVV-leider Geert Wilders lanceerde de site vrijdagochtend uit protest tegen de volgens hem veel te hoge salarissen voor ambtenaren en politici binnen de Europese Unie. Op Stopdeeuropesezakkenvullers.nl kunnen bezoekers op een knop klikken, waarmee ze aangeven dat ze het met het standpunt van Wilders eens zijn.

De PVV wil de resultaten nog voor de EU-top in oktober aanbieden aan premier Mark Rutte en aan de voorzitter van de Europese Raad Herman van Rompuy. Volgens de PVV liep het meteen storm op de site. ,,Geweldig! Binnen een paar uur al meer dan 10.000 keer steun gekregen voor verzet tegen zakkenvullende eurocraten'', twitterde Wilders.

Volgens hem blijkt uit een recente uitzending van het Belgische televisieprogramma Terzake dat de ambtenaren en politici van de EU ,,hun zakken vullen". Een beginnend ambtenaar verdient volgens de PVV ,,4.676 euro netto per maand". Een eurocommissaris zou maandelijks meer dan 27.000 euro krijgen, aldus de partij.

De PVV vindt dat er geen Nederlands geld meer naar Brussel mag, zolang daar hoge salarissen en vergoedingen worden betaald terwijl Nederlanders worden getroffen door bezuinigingen.

het laatste nieuws

 • Plan voor pro-Gaza-actie zondag in Den Haag

  DEN HAAG (ANP) - De groepering Youth for Palestine is van plan om zondag op het Plein in Den Haag een betoging te houden voor de inwoners van Gaza. De betogers willen onder meer dat het in Den Haag gevestigde Internationaal Strafhof (ICC) een onderzoek begint naar mogelijke oorlogsmisdaden tegen de Palestijnen in de Gazastrook, aldus Youth for Palestine donderdag.

 • Haagse jihad-ronselaars opgepakt

  DEN HAAG (ANP) - Twee Hagenaars zijn opgepakt, omdat ze mensen zouden hebben geronseld voor de jihad in Syrië en/of Irak. De politie pakte een 32-jarige man donderdag op in Duitsland, een 24-jarige man werd woensdag gearresteerd in zijn huis in Den Haag. Dat meldde de gemeente Den Haag donderdag.

 • Erdogan beëdigd als president Turkije

  ANKARA (ANP) - Recep Tayyip Erdogan is donderdag beëdigd als president van Turkije. Hij was sinds maart 2003 premier, nadat zijn partij, de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AK-partij), de parlementsverkiezingen had gewonnen.

 • 'IS executeerde tientallen Syrische soldaten'

  BEIROET (ANP) - Islamitische Staat (IS) heeft tientallen krijgsgevangen genomen Syrische militairen geëxecuteerd. Dat gebeurde nadat IS zondag de luchtmachtbasis Tabqa in het oosten van Syrië had veroverd, verklaarde het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten donderdag.

 • Geen vervolging GeenStijl na Van Aartsen-foto

  AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie doet geen verder onderzoek naar een door GeenStijl geknutselde foto van de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen. Justitie gaat GeenStijl dan ook niet strafrechtelijk vervolgen. Dat heeft het OM donderdag laten weten.

 • Weer demo over Zwarte Piet

  AMSTERDAM (ANP) - Ongeveer 100 mensen hebben donderdagochtend gedemonstreerd bij het Amsterdamse stadhuis. Zij zijn boos op burgemeester Eberhard van der Laan die bezwaar heeft gemaakt tegen een uitspraak dat hij de vergunning voor de komende sinterklaasintocht opnieuw moet bekijken.

 • Porosjenko niet op reis om 'invasie Rusland'

  KIEV (ANP) - President Petro Porosjenko van Oekraïne heeft donderdag een werkbezoek aan Turkije uitgesteld wegens wat hij noemde ,,Russische troepenbewegingen'' van het oosten van zijn land. Hij heeft de nationale veiligheids- en defensieraad met spoed bijeengeroepen om de situatie te bespreken.

 • WHO: dodental ebola opgelopen tot 1552

  GENEVE (ANP) - Het dodental als gevolg van de ebola-uitbraak in West-Afrika is gestegen naar zeker 1552. De Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties (WHO) maakte dat donderdag bekend. In totaal zijn er 3069 besmettingen vastgesteld. Vrijdag lag het aantal doden door ebola nog op 1427.

 • Hollande: uitzonderlijke steun voor Libië

  PARIJS (ANP) - De Franse president François Hollande heeft donderdag de Verenigde Naties opgeroepen snel ,,uitzonderlijke steun'' te bieden aan de Libische autoriteiten, zodat die de orde kunnen herstellen. Dat zei de Franse president tijdens een toespraak voor Franse diplomaten.

 • Kiev roept op tot bevriezen tegoeden Rusland

  KIEV (ANP) - De Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek roept de VS, de EU en de landen van de G7 op om Russische tegoeden te bevriezen. De maatregel zou moeten gelden totdat Rusland zijn veiligheidstroepen en militair materieel terugtrekt van Oekraïens grondgebied.

 • Rebellenleider: Rusland vecht met ons mee

  KIEV (ANP) - Duizenden Russische soldaten vechten mee met de pro-Russische rebellen tegen het Oekraïense leger. Sommigen hebben zelfs verlof genomen bij het Russische leger om te kunnen vechten in Oekraïne. Dat zei rebellenleider Aleksander Zachartsjenko donderdag in een interview. Hij is de 'premier' van de zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk.

 • Bijna geen Nederlanders in ebolagebied

  ROTTERDAM (ANP) - Voor zover bekend werken er bijna geen Nederlandse hulpverleners meer in het ebola-gebied. Alleen Artsen zonder Grenzen (AzG) heeft nog één medewerker, Karline Kleijer, in Liberia zitten.

 • Gemeenten willen praten over jihadisme

  DEN HAAG (ANP) - Als het aan de gemeenten ligt, gaan zij meer met het Rijk samenwerken in de aanpak van jihadisme. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wil zo snel mogelijk met ministers Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) aan tafel om het daarover te hebben.

 • 'Separatisten openen nieuw front Oekraïne'

  KIEV (ANP) - Pro-Russische separatisten zouden een nieuw front hebben geopend in het zuidoost van Oekraïne. Dat meldde de BBC donderdag.

 • Deskundige: ebola-epidemie wordt erger

  MONROVIA (ANP) - De ebola-uitbraak in West-Afrika zal volgens een Amerikaanse deskundige eerst nog verergeren voordat er een verbetering optreedt. Dat meldde de BBC donderdag.

37Opmerking
3 aug 2012 12:07
avatar
Alles onder druk word vloeibaar ,daarom heeft die blonde mijn stem,weg met die geld verprutsen zakkenvullers in Brussel.
3 aug 2012 11:46
avatar
als er een beslissing genomen moet worden over geld, moet rutte net als zijn voorgangers eerst de shell en de ing bellen en vragen of het mag! en als wilders partij heel groot word moet hij dat ook
3 aug 2012 11:32
avatar

Sinds wanneer is de PVV TEGEN veelverdieners? Dacht altijd dat de PVV juist VOOR veelverdieners waren.

 

Het is duidelijk dat de PVV ook met alle winden mee waaid

3 aug 2012 11:05
avatar

een x aantal jaar geleden dacht ik van ja , deze partij gaat t worden maar helaas door zijn eigen

"alleen wat ik zeg en en wil " komt de partij er wel maar helaas voor hun mijn stem gaat niet meer

naar deze partij    alleen maar one-liners de lucht in schreeuwen maar niet concreet een

oplossing bieden en een plan aanbieden

net zoals nu een site openen ja en dan denk geertje nu echt dat deze schurken hun geld gaan terug

geven ,,, zijn kleur haar is nog niet wit genoeg jammer dom blondje

3 aug 2012 10:46
avatar
Ja, Lex, hersenloos moet ik niet zeggen, maar als je ze hebt,GEBRUIK ZE DAN !!!
3 aug 2012 10:43
avatar

GELD WAT DOM IS MAAKTRECHT WAT KROM IS, DIT IS EEN HEEL OUD GEZEGDE MAAR IS NOG STEEDS WAAR

 

3 aug 2012 10:32
avatar

Dat het een zootje in de wereld is dat is toch niets nieuws? Corrupte, machtsmisbruik, het gebeurt wereldwijd. En zolang de Tokkies nog kunnen uitgroeien tot een hype,een bewezen moordenaar en drugsdealer kan worden verkozen tot president, een machthebber met zijn verstand in de broek president kan worden, een heel land teert op corruptie op kosten van de andere eurolanden, waar verbazen we ons dan over?

Toch goed van de PVV dit aan de kaak te stellen. Zwijgen is geen optie.

Enige wat je kunt doen is diegene die zich verrijkt alles afpakken.

Maar dat zal nooit gebeuren. We staan er weer bij en kijken ernaar.

A.o.w ers pakken is gemakkelijker.

3 aug 2012 09:54
avatar

Alle overbodige blaaskaken geen aandacht geven dan ruimt die troep zichzelf op.

Hulde voor Manon M,schatje.

3 aug 2012 09:53
avatar

wilders zou zyn zionistiese vriendjes van het bankwezen aan moeten pakken!!!! zyn allemaal 1 pot nat en het maakt niets uit op wie je stemt het belyd is al jaren geleden bepaald door de grote banken en de oligargie van deze planeet!!!

laat je niks wysmaken met mooi gelul het zyn stuk voor stuk pionen in een schaakspel wat gespeeld wordt en bepaalt door zionisten!!!!

Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?