03-8-2012 16:40 | Door ANP .

35.000 keer 'eens' op zakkenvullerssite PVVDEN HAAG (ANP) - Op de PVV-website tegen de 'zakkenvullers' van de Europese Unie was vrijdagmiddag al 35.000 keer geklikt op een knop waarmee mensen aangeven dat ze het eens zijn met de klacht van de PVV. Dat meldde een woordvoerster van de partij vrijdagmiddag.

PVV-leider Geert Wilders lanceerde de site vrijdagochtend uit protest tegen de volgens hem veel te hoge salarissen voor ambtenaren en politici binnen de Europese Unie. Op Stopdeeuropesezakkenvullers.nl kunnen bezoekers op een knop klikken, waarmee ze aangeven dat ze het met het standpunt van Wilders eens zijn.

De PVV wil de resultaten nog voor de EU-top in oktober aanbieden aan premier Mark Rutte en aan de voorzitter van de Europese Raad Herman van Rompuy. Volgens de PVV liep het meteen storm op de site. ,,Geweldig! Binnen een paar uur al meer dan 10.000 keer steun gekregen voor verzet tegen zakkenvullende eurocraten'', twitterde Wilders.

Volgens hem blijkt uit een recente uitzending van het Belgische televisieprogramma Terzake dat de ambtenaren en politici van de EU ,,hun zakken vullen". Een beginnend ambtenaar verdient volgens de PVV ,,4.676 euro netto per maand". Een eurocommissaris zou maandelijks meer dan 27.000 euro krijgen, aldus de partij.

De PVV vindt dat er geen Nederlands geld meer naar Brussel mag, zolang daar hoge salarissen en vergoedingen worden betaald terwijl Nederlanders worden getroffen door bezuinigingen.

het laatste nieuws

 • Consumentenbond: zorgpremie kan omlaag

  RIJSWIJK (ANP) - De zorgverzekeringspremie kan komend jaar een stuk goedkoper. De Consumentenbond zegt dat de vier grote zorgverzekeraars over 2013 flinke winst hebben geboekt en maar liefst 9,7 miljard euro in kas hebben. Dat is een stuk meer dan nodig is.

 • Utrecht weer even filmhoofdstad van het land

  UTRECHT (ANP) - Vanaf woensdagavond is Utrecht weer 10 dagen lang het toneel van het jaarlijkse Nederlands Film Festival (NFF). De 34e editie van het evenement opent met de thriller Bloedlink in het vernieuwde TivoliVredenburg, de uitvalsbasis van het festival.

 • VN zet jihadisten op zwarte lijst

  GENÈVE (ANP) - De VN-veiligheidsraad heeft dinsdag zestien mensen op een zwarte lijst gezet die banden zouden hebben met extremistische groepen in Syrië, Irak, Afghanistan, Tunesië en Jemen. Het gaat om jihadisten, financiers en ronselaars uit onder meer Frankrijk, Noorwegen, Saudi-Arabië, Senegal en Koeweit.

 • Man vanuit auto neergeschoten in Tilburg

  TILBURG (ANP) - Bij een schietpartij in Tilburg is een gewonde gevallen. De man werd in de nacht van dinsdag op woensdag neergeschoten op het Westerpark. De dader vuurde vanuit een auto meerdere schoten af. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor.

 • Weer Amerikaanse aanvallen op IS in Syrië

  WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse leger heeft weer luchtaanvallen uitgevoerd op IS-doelen in Syrië. Trucks van de terreurbeweging werden gebombardeerd in het oosten van het land, schrijven Amerikaanse media dinsdag (lokale tijd). Een van de wagens is vernietigd. De ander is alleen beschadigd.

 • Britse gijzelaar smeekt om leven in boodschap

  LONDEN (ANP) - De Brit Alan Henning die wordt vastgehouden door Islamitische Staat (IS), heeft een audioboodschap gestuurd naar zijn familie. De hulpverlener smeekt daarin voor zijn leven. Meer details over het geluidsbestand zijn nog niet bekend, schreef de BBC dinsdag. Hennings vrouw, Barbara Henning, heeft IS oproepen om haar man vrij te laten.

 • Grote brand in Den Haag onder controle

  DEN HAAG (ANP) - In de binnenstad van Den Haag heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een zeer grote brand gewoed. De brand brak uit in een historisch pand. Een bewoner had zijn huis in lichterlaaie gezet, zei de veiligheidsregio. Het hele woonblok werd ontruimd. Zeker tien bewoners van de naastgelegen huizen kunnen nog niet terug.

 • Ontslagen man schiet baas dood

  BIRMINGHAM (ANP) - Een man die maandag was ontslagen, heeft dinsdagochtend twee mensen doodgeschoten in een kantoor van pakketdienst UPS in Birmingham in de Amerikaanse staat Alabama. Een van de twee is zijn vroegere leidinggevende. De man maakte daarna een einde aan zijn leven, zo meldde de krant Birmingham News.

 • Overleg over behoud specialistische jeugdzorg

  DEN HAAG (ANP) - Om te voorkomen dat specialistische jeugdzorg voor kwetsbare kinderen in 2015 in de knel komt, wordt gewerkt aan praktische oplossingen. De staatssecretarissen Martin van Rijn (Volksgezondheid) en Fred Teeven (Justitie) meldden dinsdagavond aan de Tweede Kamer dat zij met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en zorgaanbieders oplossingen bekijken, bijvoorbeeld of gemeenten in een regio samen specialistische zorg kunnen inkopen.

 • 'Hof bespreekt vaderschapstest Juan Carlos'

  KRUIBEKE (ANP) - Het Spaanse hooggerechtshof bespreekt ,,zeer binnenkort'' het verzoek van de Vlaamse Ingrid Sartiau om de voormalige koning Juan Carlos tot een vaderschapstest te dwingen. Dat heeft de inwoonster van het Oost-Vlaamse Kruibeke dinsdag laten weten.

 • Van misbruik verdachte oud-bisschop opgepakt

  VATICAANSTAD (ANP) - Jozef Wesolowski, de vroegere nuntius (ambassadeur) van het Vaticaan in de Dominicaanse Republiek, is dinsdag in Vaticaanstad gearresteerd. Dat heeft het Vaticaan bekendgemaakt. De Pool Wesolowski wordt ervan beschuldigd dat hij tegen betaling kinderen heeft misbruikt terwijl hij in het Carabische land diende. Hij werd in juni uit het priesterambt gezet.

 • Erdogan: Turkije gaat acties tegen IS steunen

  ISTANBUL (ANP) - Turkije zal militaire of logistieke steun geven aan luchtacties tegen Islamitische Staat (IS) in het buurland Syrië. Dat heeft president Tayyip Erdogan dinsdag in New York gezegd, meldt de Turkse zender NTV.

 • Onderzoek naar filmpje jihadstrijder

  DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar een Nederlands sprekende jihadstrijder die in een video oproept 'een stevige daad’ tegen Nederland te verrichten. Dat bevestigt een woordvoerder van het OM dinsdagavond naar aanleiding van berichtgeving bij RTL Nieuws.

 • Elizabeth 'bromde van vreugde' over Schotland

  LONDEN (ANP) - Koningin Elizabeth II ,,bromde van vreugde'' toen premier David Cameron haar de uitslag van het referendum over de onafhankelijkheid van Schotland meedeelde. Dat zei Cameron volgens de BBC tegen de New Yorkse oud-burgemeester Michael Bloomberg zonder te beseffen dat de microfoons openstonden. Hij zei dat hij ,,nog nooit iemand zo gelukkig'' op een gebeurtenis had horen reageren.

 • Rutte: begrip voor bombardement Syrië

  NEW YORK (ANP) - Nederland heeft begrip voor de bombardementen in Syrië die de Verenigde Staten in de nacht van maandag op dinsdag hebben uitgevoerd. Dat zei minister-president Mark Rutte dinsdag in New York. Rutte woont daar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij. ,,Ik heb de verschrikkelijke beelden gezien van de situatie aan de grens tussen Syrië en Turkije", verklaarde hij.

37Opmerking
3 aug 2012 12:07
avatar
Alles onder druk word vloeibaar ,daarom heeft die blonde mijn stem,weg met die geld verprutsen zakkenvullers in Brussel.
3 aug 2012 11:46
avatar
als er een beslissing genomen moet worden over geld, moet rutte net als zijn voorgangers eerst de shell en de ing bellen en vragen of het mag! en als wilders partij heel groot word moet hij dat ook
3 aug 2012 11:32
avatar

Sinds wanneer is de PVV TEGEN veelverdieners? Dacht altijd dat de PVV juist VOOR veelverdieners waren.

 

Het is duidelijk dat de PVV ook met alle winden mee waaid

3 aug 2012 11:05
avatar

een x aantal jaar geleden dacht ik van ja , deze partij gaat t worden maar helaas door zijn eigen

"alleen wat ik zeg en en wil " komt de partij er wel maar helaas voor hun mijn stem gaat niet meer

naar deze partij    alleen maar one-liners de lucht in schreeuwen maar niet concreet een

oplossing bieden en een plan aanbieden

net zoals nu een site openen ja en dan denk geertje nu echt dat deze schurken hun geld gaan terug

geven ,,, zijn kleur haar is nog niet wit genoeg jammer dom blondje

3 aug 2012 10:46
avatar
Ja, Lex, hersenloos moet ik niet zeggen, maar als je ze hebt,GEBRUIK ZE DAN !!!
3 aug 2012 10:43
avatar

GELD WAT DOM IS MAAKTRECHT WAT KROM IS, DIT IS EEN HEEL OUD GEZEGDE MAAR IS NOG STEEDS WAAR

 

3 aug 2012 10:32
avatar

Dat het een zootje in de wereld is dat is toch niets nieuws? Corrupte, machtsmisbruik, het gebeurt wereldwijd. En zolang de Tokkies nog kunnen uitgroeien tot een hype,een bewezen moordenaar en drugsdealer kan worden verkozen tot president, een machthebber met zijn verstand in de broek president kan worden, een heel land teert op corruptie op kosten van de andere eurolanden, waar verbazen we ons dan over?

Toch goed van de PVV dit aan de kaak te stellen. Zwijgen is geen optie.

Enige wat je kunt doen is diegene die zich verrijkt alles afpakken.

Maar dat zal nooit gebeuren. We staan er weer bij en kijken ernaar.

A.o.w ers pakken is gemakkelijker.

3 aug 2012 09:54
avatar

Alle overbodige blaaskaken geen aandacht geven dan ruimt die troep zichzelf op.

Hulde voor Manon M,schatje.

3 aug 2012 09:53
avatar

wilders zou zyn zionistiese vriendjes van het bankwezen aan moeten pakken!!!! zyn allemaal 1 pot nat en het maakt niets uit op wie je stemt het belyd is al jaren geleden bepaald door de grote banken en de oligargie van deze planeet!!!

laat je niks wysmaken met mooi gelul het zyn stuk voor stuk pionen in een schaakspel wat gespeeld wordt en bepaalt door zionisten!!!!

Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?