10-7-2012 07:47 | Door ANP .

10.000 hulpverleners in rampgebied Rusland10.000 hulpverleners in rampgebied Rusland

10.000 hulpverleners in rampgebied Rusland

MOSKOU (ANP) - Ongeveer 10.000 reddingswerkers zijn in Rusland onder hoogspanning actief in het gebied 1200 kilometer ten zuiden van Moskou dat afgelopen weekeinde werd getroffen door overstromingen en aardverschuivingen waardoor zeker 171 mensen omkwamen. De hulpverleners, onder andere gerecruteerd in de hoofdstad, zoeken naar slachtoffers en helpen bij het verdelen van het drinkwater.

Binnen twee dagen moet de gasvoorziening in het gebied weer zijn hersteld, aldus de autoriteiten. Ongeveer 30.000 mensen zijn door de wateroverlast alles wat ze hadden verloren. Dinsdag lagen nog zo'n 200 mensen in het ziekenhuis.

het laatste nieuws

 • Verzetsvrouw Atie Visser 100 overleden

  ROTTERDAM (ANP) - Verzetsvrouw Atie Visser is woensdag in haar geboorteplaats Rotterdam op 100-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie zaterdag bekendgemaakt.

 • Hamas executeert opnieuw collaborateurs

  GAZA-STAD (ANP) - De militante Palestijnse moslimgroepering Hamas heeft zaterdag op een plein in Gaza-stad vier mensen geëxecuteerd op verdenking van collaboratie met Israël. Het aantal executies van Hamas in de laatste 3 dagen is hierdoor opgelopen tot 25.

 • 'Twee jaar cel voor verstoppen ebolapatiënt'

  FREETOWN (ANP) - In Sierra Leone komt 2 jaar cel te staan op het verstoppen van ebolapatiënten. Dat heeft de minister van Justitie van het West-Afrikaanse land bekendgemaakt. De maatregel moet helpen de verspreiding van het dodelijke virus tegen te gaan.

 • Aangifte tegen visverwerker Foppen

  HENGELO (ANP) - Letselschade-expert Yme Drost gaat aangifte doen bij het Openbaar Ministerie tegen visverwerker Foppen uit Harderwijk, die in 2012 betrokken was bij een salmonella-uitbraak. Aanleiding vormt een onderzoek van Omroep Gelderland waaruit blijkt dat Foppen eerder ook met zalm de fout is ingegaan, zo bevestigde hij zaterdag.

 • Man overleden na mishandeling

  ARCEN (ANP) - Een 29-jarige Pool is in een ziekenhuis overleden nadat hij in de nacht van vrijdag op zaterdag in een recreatiepark in Arcen (Limburg) was mishandeld door een landgenoot. Het slachtoffer is nog met een traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht. Hij overleed daar in de loop van zaterdag.

 • Code rood voor luchtvaart om vulkaan IJsland

  REYKJAVIK (ANP) - IJsland heeft code rood gegeven voor de luchtvaart vanwege de vulkaan Bardarbunga. Het betekent dat rekening wordt gehouden met de uitstoot van grote hoeveelheden as.

 • Auto rijdt water in; bestuurder dood

  RETRANCHEMENT (ANP) - Een 77-jarige inwoner van Retranchement is zaterdag om het leven gekomen toen zijn auto in de Zeeuws-Vlaamse plaats van de weg raakte en in het water belandde. Dat meldde de politie.

 • Paar 100 betogers voor Palestina op de Dam

  AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam hebben zaterdagmiddag naar schatting een paar 100 mensen een pro-Palestina-demonstratie gehouden. De betoging verliep volgens de politie rustig. Er is een persoon aangehouden voor het verstoren van de openbare orde, aldus een woordvoerster van de politie.

 • Oud-ministers nemen het op voor Defensie

  HILVERSUM (ANP) - De uitgaven aan Defensie moeten weer omhoog. Daarvoor pleitten zaterdag oud-ministers van Defensie in het radioprogramma TROS Kamerbreed.

 • Merkel pleit voor wapenstilstand Oekraïne

  KIEV (ANP) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft in Kiev gepleit voor een ,,tweezijdige wapenstilstand'' die een einde moet maken aan het conflict in het oosten van Oekraïne. Dat zei ze na afloop van een gesprek met de Oekraïense president Petro Porosjenko zaterdag.

 • Hamas wil bij Internationaal Strafhof

  GAZA (ANP) - Het leiderschap van de Palestijnse beweging Hamas is voor aansluiting van Palestina bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Hamasleider Moussa Abu Marzouk heeft dat zaterdag op zijn Facebookpagina geschreven.

 • Honderden IS-strijders gesneuveld in Syrië

  RAQQA (ANP) - Bij hevige gevechten om een militaire luchtbasis in het oosten van Syrië zijn de afgelopen drie dagen meer dan 300 strijders van Islamitische Staat (IS) verwond of om het leven gekomen. Het Syrische leger heeft het aantal luchtaanvallen op extremisten sterk opgevoerd, zei een woordvoerder van de activistische Syrische Observatorium voor Mensenrechten zaterdag.

 • Vaten gedumpt in Emmen en Loon op Zand

  EMMEN (ANP) - In de omgeving van Emmen en Loon op Zand zijn de afgelopen dagen vaten gedumpt met daarin vermoedelijk drugsafval. In Emmen was het volgens de politie vooral in aanloop naar het weekend raak, in Loon op Zand werd zaterdagochtend een zestal vaten gevonden.

 • Ivoorkust sluit grenzen met ebolalanden

  YAMOUSSOUKRO (ANP) - Het Afrikaanse land Ivoorkust sluit zijn landgrenzen met de buurlanden Guinee en Liberia, waar het ebolavirus om zich heen grijpt. De maatregel moet voorkomen dat het dodelijke virus zich verspreidt naar Ivoorkust, liet de regering weten.

 • Ook Wijkertunnel even dicht

  BEVERWIJK (ANP) - Door een ongeluk met een caravan was zaterdagmiddag ook de Wijkertunnel (A9) in zuidelijke richting korte tijd geheel afgesloten. Door deze Noord-Hollandse tunnel gaat onder meer verkeer dat moet omrijden omdat de nabijgelegen Velsertunnel (in de snelweg A22) door een technisch probleem dicht is.